Confederations Cup

Σάμπα στη Νότιο Αφρική!

Χορεύοντας… σάμπα στο δεύτερο ημίχρονο, η Βραζιλία επικράτησε 3-2 των ΗΠΑ στο «Ellis Park Stadium» του Γιοχάνεσμπουργκ, κάνοντας την "ολική ανατροπή" και κατέκτησε για τρίτη φορά το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μέρος, με τέρματα των Ντέμπσεϊ (10’) και Ντόνοβαν (27’), όμως η «σελεσάο» έφερε τα "πάνω κάτω", με πρωταγωνιστές τον Λουΐς Φαμπιάνο, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (46’, 74’) και τον Λούσιο, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ (84’).

Χορεύοντας… σάμπα στο δεύτερο ημίχρονο, η Βραζιλία επικράτησε 3-2 των ΗΠΑ στο «Ellis Park Stadium» του Γιοχάνεσμπουργκ, κάνοντας την "ολική ανατροπή" και κατέκτησε για τρίτη φορά το Κύπελλο Συνομοσπονδιών. Οι Αμερικανοί προηγήθηκαν 2-0 στο πρώτο μέρος, με τέρματα των Ντέμπσεϊ (10’) και Ντόνοβαν (27’), όμως η «σελεσάο» έφερε τα "πάνω κάτω", με πρωταγωνιστές τον Λουΐς Φαμπιάνο, ο οποίος πέτυχε δύο τέρματα (46’, 74’) και τον Λούσιο, ο οποίος σημείωσε το νικητήριο γκολ (84’). MVP της διοργάνωσης ο Κακά, καλύτερος τερματοφύλακας ο Τιμ Χάουαρντ.

Το ματς

Αμερικανικός αιφνιδιασμός…

Άλλη ομάδα ήταν στο προσκήνιο στο πρώτο ημίχρονο, άλλη είχε το προβάδισμα στο σκορ. Η Βραζιλία μπήκε από το πρώτο λεπτό με διάθεση να πιέσει, κάτι που φαίνεται και από το γεγονός ότι ο τερματοφύλακας της αντιπάλου της, Τιμ Χάουαρντ, ήταν από τους κορυφαίους του γηπέδου. Ωστόσο, οι Αμερικανοί φάνηκαν πιο ψύχραιμοι στην τελική τους προσπάθεια.

Η «σελεσάο» ήταν μπροστά στο πρώτο δεκάλεπτο, χωρίς να έχει βέβαια τη μεγάλη ευκαιρία, οι ΗΠΑ, όμως, κατάφεραν να προηγηθούν. Στο 10’ η σέντρα του Σπέκτορ από δεξιά, βρήκε τον Ντέμπσεϊ στην ''καρδιά'' της βραζιλιάνικης άμυνας να πιάνει ένα πολύ δύσκολο σουτ, το οποίο κατέληξε στη δεξιά γωνιά της εστίας του Σέζαρ (1-0)! Στην πρώτη ουσιαστική τους προσπάθεια στο παιχνίδι, οι παίκτες του Μπομπ Μπράντλεϊ ευτύχισαν να ανοίξουν το σκορ. Οι Βραζιλιάνοι αιφνιδιάστηκαν και θέλησα να αντιδράσουν, οι προσπάθειές τους όμως περιορίστηκαν σε καλά μακρινά σουτ, που ήταν εύκολη… λεία για τον «καλό» Χάουαρντ.

Στο 27’ οι ΗΠΑ πέτυχαν και δεύτερο τέρμα. Το λάθος του Ρομπίνιο έξω από την αμερικανική περιοχή ακολούθησε μια υποδειγματική αντεπίθεση. Σε αυτή συνδυάστηκαν υπέροχα ο Φάιλχαμπερ και ο Ντόνοβαν, ο τελευταίος δέχτηκε την τελική πάσα την κατάλληλη στιγμή, σούταρε δυνατά και διπλασίασε τα τέρματα της ομάδας του! Ήταν η απόλυτη ψυχρολουσία για τους βραζιλιάνους, που η μόνη τους απάντηση ήταν στο 35’, όταν ο Αντρές Σάντος νικήθηκε από τον Χάουαρντ.

"Χάρμα οφθαλμών"!

Γκολ με το… καλημέρα στο δεύτερο ημίχρονο! Πριν καν ολοκληρωθεί το πρώτο λεπτό του δευτέρου ημιχρόνου, ο Λουΐς Φαμπιάνο μείωσε σε 2-1 με εξαιρετικό σουτ μέσα από τη μεγάλη περιοχή. Οι παίκτες του Ντούνγκα πήραν τα πάνω τους…

Όπως… αναμενόταν, από το σημείο εκείνο κι έπειτα, οι Βραζιλιάνοι έκλεισαν στα καρέ τους τις ΗΠΑ και τις «πολιόρκησαν». Οι σπουδαίες ευκαιρίες ήταν αρκετές, ενώ στο 61’ ακυρώθηκε λανθασμένα γκολ του Κακά με κεφαλιά. Στο 71' ο Λουίς Φαμπιάνο βρέθηκε απέναντι στον Χάουαρντ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Ωστόσο, πήρε «εκδίκηση» λίγο αργότερα. Στο 74' ήρθε η ισοφάριση από τον ίδιο παίκτη, με περιπετειώδη τρόπο. Από προσπάθεια και πάσα του Κακά από αριστερά, ο Ρομπίνιο σε κενή εστία σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, όμως στην επαναφορά ο Λουΐς Φμπιάνο ισοφάρισε με κοντινή κεφαλιά (2-2). Η ολική ανατροπή ήρθε στο 84' με τον αρχηγό! Ο Ελάνο εκτέλεσε από αριστερά κόρνερ και ο Λούσιο με κεφαλιά έκανε το 3-2, χαρίζοντας το τρόπαιο στη Βραζιλία!


Δείτε το φιλμ του αγώνα.

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Σπέκτορ, ΝτεΜέριτ, Ονιέβου, Μποκανέγκρα, Ντέμπσεϊ, Φαιλχάμπερ (75' Κλέσταν), Κλαρκ ( 87' Κάσεϊ), Ντέιβις, Ντόνοβαν, Άλτιντορ (75' Μπορστάιν)

ΒΡΑΖΙΛΙΑ (Κάρλος Ντόυνγκα): Ζούλιο Σέζαρ, Μαϊκόν, Λούσιο, Λουϊζάο, Αντρέ Σάντος (65' Ντάνι Άλβες), Φελίπε Μέλο, Ζιλμπέρτο Σίλβα, Ραμίρες (65' Ελάνο), Ρομπίνιο,Κακά, Λουΐς Φαμπιάνο

Διαιτητής: Μάρτιν Χάνσον (Σουηδία)
Γήπεδο: «Ellis Park Stadium», Γιοχάνεσμπουργκ

Η «ΧΡΥΣΗ ΒΙΒΛΟΣ»:

Ι. ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ 1992
Αργεντινή-Σαουδική Αραβία 3-1

ΙΙ. ΔΙΗΠΕΙΡΩΤΙΚΟ ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΘΝΩΝ 1995
Δανία-Αργεντινή 2-0

III. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 1997
Βραζιλία-Αυστραλία 6-0

IV. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 1999
Μεξικό-Βραζιλία 4-3

V. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2001
Γαλλία-Ιαπωνία 1-0

VI. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2003
Γαλλία-Καμερούν 1-0 (παράταση)

VII. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2005
Βραζιλία-Αργεντινή 4-1

VIΙI. ΚΥΠΕΛΛΟ ΣΥΝΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ 2009
Βραζιλία-ΗΠΑ 3-2

Επιμέλεια: Χρήστος Κυριαζής

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x