Βαγγέλης Νεραντζιάς

Ο ποιοτικός Γκαλέτι και η χρησιμότητα του Όσκαρ…

www.sportfm.gr

Χαμόγελο και χαρά έδωσε στους φίλους του Ολυμπιακού η επέκταση του συμβολαίου του Λουτσιάνο Γκαλέτι μέχρι το 2013. Άλλωστε έτσι όπως έχει κυλήσει ως τώρα η μεταγραφική περίοδος τα συναισθήματα είναι ανάμικτα. Μπορεί να ήρθε ο Μέλπμεργκ αλλά οι αποχωρήσεις ήταν πολλές, με τελευταία αυτή του Μπελούτσι. Για την παραχώρηση του Αργεντινού στην Πόρτο οι απόψεις διίστανται, οι μισοί θεωρούν ότι δόθηκε φτηνά και βιαστικά, ενώ οι άλλοι ότι δεν άξιζε τα λεφτά του και καλύτερα που έφυγε μια ώρα νωρίτερα. Για να το διαπιστώσουμε αυτό θα πρέπει να περιμένουμε την εξέλιξη του παίκτη στην Ιβηρική χερσόνησο, ωστόσο, η συνεργασία του με τον πανούργο Ζάχαβι αποτελεί εγγύηση.

Σε ότι αφορά τον Γκαλέτι, η περίπτωση του είναι αξιοθαύμαστη και αποδεικνύει ότι η καλή μέρα από το πρωί φαίνεται…Ο Ολυμπιακός τον απέκτησε σε σούπερ τιμή(κάτι παραπάνω από δύο εκατ. Ευρώ στα 27 του χρόνια), ενώ ο ίδιος φρόντισε να κάνει άμεσα απόσβεση. Δύο σεζόν «γεμάτες» συμμετοχές, που συνδυάστηκαν με λογικό αριθμό τερμάτων για εξτρέμ και αρκετές όμορφες ποδοσφαιρικές στιγμές. Το ευχάριστο για τους Πειραιώτες είναι ότι ο 29χρονος Λουτσιάνο απολαμβάνει αυτή την εμπειρία και έχει δεθεί με την ομάδα, κάτι που δεν είναι και το πιο συνηθισμένο για τα «βαριά» ονόματα που έρχονται στην Ελλάδα.

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο Γκαλέτι έπαιξε μια εξαετία στην Ισπανία σε Σαραγόσα και Ατλέτικο Μαδρίτης έχοντας ρόλο πρωταγωνιστή και όχι κομπάρσου, ενώ έχει φορέσει 13 φορές την φανέλα της εθνικής Αργεντινής σημειώνοντας και τρία τέρματα. Σε ότι αφορά την ένσταση κάποιων ότι δεν παίζει καλά εκτός έδρας διαφωνώ κάθετα, μια και το πρόβλημα φέτος ήταν ομαδικό μακριά από το Καραϊσκάκη και όχι μεμονωμένο. Όλα δείχνουν πλέον ότι ο Αργεντινός θέλει να μείνει για πάντα στην Ελλάδα(σ.σ. αγοράζει και σπίτι) και τέτοιου τύπου ποδοσφαιριστές που συνδυάζουν ποιότητα με χαρακτήρα, απλά κάνουν το ποδόσφαιρο μας καλύτερο.

Από την μία άκρη στην άλλη τώρα. Ένα από τα λίγα πράγματα για τα οποία μπορεί κανείς να κατηγορήσει τον Βαλβέρδε ήταν η επιμονή και εν τέλει η απόκτηση του απίθανου Όσκαρ Γκονζάλες. Το κόστος της μεταγραφής ξεπέρασε τα δύο εκατ. και φυσικά δεν γίνεται λόγος για απόσβεση των χρημάτων. Ο λόγος που αναφέρομαι σε αυτόν το χαλαρό τύπο είναι ότι ο Ολυμπιακός έχει μια τεράστια ευκαιρία να τον «ξεφορτωθεί». Στην περίπτωση του Μαρκ Γκονζάλες που θέλουν οι ερυθρόλευκοι από την υποβιβασμένη Μπέτις ακούγεται ότι μπορεί να δοθεί ως αντάλλαγμα. Να λοιπόν που μπορεί να αποδειχθεί χρήσιμος ο Όσκαρ Γκονζάλες…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x