Stoiximan Super League

Θανόπουλος: «Κάνουμε την υπέρβαση για τον Γιούρκα»

Την πορεία των συζητήσεων με τον Γιούρκα Σειταρίδη σχολίασε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δικαίως έχει στο μυαλό του να αγωνιστεί στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Θανόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι η «Ένωση» θα κάνει την υπέρβαση για να τον αποκτήσει. Τι είπε για την εκλογή του στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ και για την κλήρωση του πρωταθλήματος.

Την πορεία των συζητήσεων με τον Γιούρκα Σειταρίδη σχολίασε ο πρόεδρος της ΑΕΚ, Νίκος Θανόπουλος, με δηλώσεις του στον NovaΣΠΟΡ FM 94,6. «Δικαίως έχει στο μυαλό του να αγωνιστεί στο εξωτερικό», τόνισε ο κ. Θανόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι η «Ένωση» θα κάνει την υπέρβαση για να τον αποκτήσει. Τι είπε για την εκλογή του στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ και για το ενδεχόμενο αναβολής του ντέρμπι ΑΕΚ-Ολυμπιακός.

Ο Νίκος Θανόπουλος, μιλώντας στους 94,6 και τον Χρήστο Σωτηρακόπουλο, αναγνώρισε τις δυσκολίες απόκτησης του Γιούρκα Σειταρίδη, αλλά τόνισε ότι η ομάδα του θα προσπαθήσει να κάνει την υπέρβαση για να τον αποκτήσει. «Με τον Γιούρκα είχαμε μια συνάντηση χθες. Μου έκανε εντύπωση ότι ο άνθρωπος Γιούρκας είναι πάρα πολύ απλός. Του έθεσα ένα πλαίσιο στο οποίο μπορεί να συνεργαστεί μαζί μας. Σε συμφωνία με τον προπονητή είπαμε ότι θα μιλήσουμε μαζί του. Δικαίως έχει στο μυαλό του να αγωνιστεί στο εξωτερικό. Νομίζω ότι θα κοιτάξει την περίπτωση να συνεχίσει στο εξωτερικό, διότι είναι 28 ετών και μπορεί να δει την καριέρα του. Εμείς για τον Γιούρκα θα κάνουμε την υπέρβαση».

Για την εκλογή του στην προεδρία της Σούπερ Λιγκ ο κ. Θανόπουλος ανέφερε:

«Πρέπει να ευχαριστήσω τους εταίρους του συνεταιρισμού μας. Η ευθύνη για εμένα είναι πολύ μεγάλη. Πρέπει όμως κάποια στιγμή να αναλαμβάνουμε τις ευθύνες μας. Η Superleague βρίσκεται σε πάρα πολύ καλό δρόμο. Πρέπει να εξάρω το έργο των προκατόχων μου. Όλοι οι προκάτοχοι, με αποκορύφωση τη θητεία του κ. Πηλαδάκη και της ομάδας του, έχουν πετύχει πάρα πολύ σημαντικά πράγματα και αυτό που αλλάζει είναι το πρόσωπο του προέδρου. Δεν πρόκειται να αλλάξουν ούτε οι τακτικές ούτε οι ιδέες ούτε οι νοοτροπίες. Άλλωστε, ποτέ δεν αλλάζεις μια ομάδα που κερδίζει.

Αυτό που θα προσπαθήσουμε να κάνουμε είναι να μπούμε στη φάση της υλοποίησης των μεγάλων συμφωνιών και όσων έχουμε δρομολογήσει από πέρυσι. Θα δώσουμε έμφαση στη βελτίωση των αγωνιστικών χώρων, στη βία και γενικότερα σε όλα τα θέματα που πρέπει να φέρουν τον κόσμο πίσω στα γήπεδα. Ας μην ξεχνάμε ότι το ποδόσφαιρο είναι διασκέδαση και αυτό πρέπει να είναι. Αν δεν το καταφέρουμε αυτό να το εντάξουμε στο χώρο της διασκέδασης, πιστεύω ότι αυτό θα είναι το μεγαλύτερό μας θέμα. Όλοι αγαπάμε το ποδόσφαιρο και είμαστε τυχεροί που ασχολούμαστε με αυτό».

Για τις σχέσεις της Λίγκας με τη διαιτησία:

«Σε ό,τι αφορά τη διαιτησία, νομίζω ότι έχουμε ξεφύγει από αυτές τις εποχές. Η διαιτησία βρίσκεται σε πολύ καλά χέρια, στα χέρια της ΕΠΟ, με έντιμους ανθρώπους. Η Λίγκα δεν πρέπει να έχει σχέση με τη διαιτησία. Εμείς έχουμε πολύ σοβαρά θέματα να ασχοληθούμε όσον αφορά την πρόοδο του ελληνικού ποδοσφαίρου. Και αν προοδεύσει το ελληνικό ποδόσφαιρο, νομίζω η διαιτησία δεν θα είναι ποτέ το πρόβλημα. Πιστεύω ότι η διαιτησία βρίσκεται σε καλά χέρια με πολύ έντιμους ανθρώπους».

Για το ενδεχόμενο τα επόμενα χρόνια να υπάρχει στη Λίγκα μόνο εκτελεστικός διευθυντής και όχι πρόεδρος:

«Κοιτάξτε, δεν είμαστε μακριά από αυτό το μοντέλο. Ο ρόλος του προέδρου είναι θεσμικός και χρειάζεται ο θεσμικός ρόλος του προέδρου, επειδή εκπροσωπεί τη Λίγκα απέναντι στην Πολιτεία. Από εκεί και πέρα, η καθημερινότητα της Λίγκας έχει μια ξεκάθαρη δομή. Έχει τον γενικό διευθυντή της, τον κ. Κομνηνό, ο οποίος έχει κάνει πάρα πολύ καλή δουλειά. Ο γενικός διευθυντής και μαζί με την ομάδα του τρέχουν τη Λίγκα.

Νομίζω τελικά ότι αυτό το μοντέλο ισχύει. Ο πρόεδρος προσθέτει το κερασάκι στην τούρτα εκεί που χρειάζεται. Γιατί χρειάζεται ο θεσμικός ρόλος ενός προέδρου. Νομίζω ότι το μοντέλο έτσι πρέπει να συνεχίσει για να μπορεί ο γεν. διευθυντής, ο τεχνοκράτης, να κάνει τη δουλειά του απερίσπαστα και να έχει κάποιον άνθρωπο στις δύσκολες στιγμές, στις δύσκολες αποφάσεις να είναι δίπλα του».

Για το θέμα της κλήρωσης του πρωταθλήματος:

«Δεν κοιτάω σαν ΑΕΚ ούτε σαν Ολυμπιακός το θέμα της κλήρωσης. Όταν ήδη έχουμε κάνει μια κλήρωση, πριν από μία εβδομάδα, είναι πάρα πολύ δύσκολο να έρθουμε οι ίδιοι άνθρωποι και να πούμε ότι κακώς την κάναμε ή δεν τα σκεφτήκαμε πιο πριν. Δεν είναι απόλυτα σοβαρό. Παρόλα αυτά, έχει τεθεί από όλους του εταίρους ένα συγκεκριμένο θέμα. Είμαστε υποχρεωμένοι σαν Λίγκα να το ερευνήσουμε το θέμα των ντέρμπι στις πρώτες αγωνιστικές του πρωταθλήματος. Αν ληφθεί μια τέτοια απόφαση θα γίνει με απόλυτη ισονομία. Δεν θα είναι μόνο η αναβολή του ντέρμπι, αλλά ολόκληρης της αγωνιστικής.

Η Ευρώπη είναι πια απαραίτητη για την πρόοδο των ομάδων μας και του ελληνικού ποδοσφαίρου. Αν βάλω την κοινή λογική κάτω, νομίζω ότι οι ομάδες μας πρέπει να έχουν παιχνίδια στα πόδια τους, πριν βγουν στην Ευρώπη. Αντιλαμβάνομαι ότι οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές, αλλά όταν πέφτουμε στη μάχη της Ευρώπης χωρίς να έχουμε κανένα παιχνίδι στα πόδια μας, μπαίνουμε σε μειονεκτική θέση. Είναι κάτι που θα θέσω στο Συμβούλιο (σ.σ.: Το θέμα της έναρξης του πρωταθλήματος) για του χρόνου. Ωστόσο, τα πράγματα είναι πιο δύσκολα (σ.σ.: υπάρχει Μουντιάλ). Έχουμε φτάσει σε ένα σημείο στη Λίγκα που οι αποφάσεις είναι συναινετικές και έτσι θα προχωρήσουμε».


Τη θητεία του κ. Πηλαδάκη:

«Ο κ. Πηλαδάκης νομίζω ότι έκανε την καλύτερη θητεία. Τον γνωρίζω προσωπικά ως άνθρωπο και ως επιχειρηματία και θεωρώ ότι είναι πάρα πολύ δύσκολο να διαδέχεσαι έναν τόσο πετυχημένο πρόεδρο. Γιατί ουσιαστικώς συγκρίνεσαι μαζί του. Το ευχάριστο για εμένα είναι ότι σε ένα μεγάλο σημείο έχουν κλείσει οι μεγάλες εκκρεμότητες. Βεβαίως, έχει μείνει η υλοποίησή τους, η οποία μερικές φορές είναι ίσως και πιο δύσκολη από το στήσιμο. Υπάρχει μια σειρά θεμάτων όπως είναι εκείνο της βίας που πρέπει να είμαστε κάθετοι και πρέπει να συνεχίσουμε στη γραμμή του κ. Πηλαδάκη.

Επίσης, η βελτίωση των αγωνιστικών χώρων και τα θέματα της σχέσης μας με την Αστυνομία. Είναι πάρα πολλά θέματα προς υλοποίηση, αλλά σίγουρα η μαγεία υπάρχει. Τα στελέχη της Superleague είναι σε ένα επίπεδο που μπορούν να τρέχουν τη Λίγκα και ο πρόεδρος τούς βοηθάει στο θεσμικό ρόλο που είναι απαραίτητος».

Την επιστροφή εκπροσώπου της ΑΕΚ σε θεσμικό ρόλο:

«Είναι μεγάλη τιμή να είμαστε στην προεδρία της Σούπερ Λίγκας και στην αντιπροεδρία της ΕΠΟ. Ξέρετε ότι η ΑΕΚ έχει μια φιλοσοφία που θέλει να μένει μακριά από τα κέντρα αποφάσεων. Αυτό που μας ενδιαφέρει εμάς είναι η ισονομία, η αμεροληψία και πρόοδος του ποδοσφαίρου. Αυτή είναι η φιλοσοφία της. Αυτή τη στιγμή δεν μιλάω σαν ΑΕΚ, αλλά ως πρόεδρος της Σούπερ Λίγκας και αυτό θα προσπαθήσω με τη βοήθεια του κ. Πιλάβιου να ενστερνιστούμε και στην ΕΠΟ. Γιατί μόνο έτσι θα φέρουμε τον κόσμο στα γήπεδα. Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για πρόοδο ποδοσφαίρου και να έχουμε μέσο όρο εισιτηρίων μερικές αγωνιστικές που δεν υπάρχει ντέρμπι 6-7 χιλιάδες. Όλα γυρνούν γύρω από τον κόσμο. Το προϊόν που λέγεται ποδόσφαιρο είμαστε υποχρεωμένοι να το φέρουμε πιο κοντά, να συγκλίνει πιο κοντά στις ευρωπαϊκές χώρες. Νομίζω ότι πρέπει να γίνουν μικρά βήματα και σταθερά. Θα προσπαθήσω να κάνω βήματα στα αποτελέσματα».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x