Προετοιμασία Παναθηναϊκού

«Δεν θα χρησιμοποιήσω τον ΠΑΟ»

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στην Ελλάδα, δηλώνει: «Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους, να σημειώνω γκολ και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όχι για να χρησιμοποιήσω τον Παναθηναϊκό για να πάρω μεταγραφή σε άλλο σύλλογο». Γιατί δεν... κοιμήθηκε καλά προχθές, ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού του αρέσει περισσότερο και πότε υποστηρίζει ότι θα είναι 100% έτοιμος. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Γάλλου επιθετικού.

Ο Τζιμπρίλ Σισέ, στην πρώτη του μεγάλη συνέντευξη στην Ελλάδα, δηλώνει: «Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους, να σημειώνω γκολ και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όχι για να χρησιμοποιήσω τον Παναθηναϊκό για να πάρω μεταγραφή σε άλλο σύλλογο». Γιατί δεν... κοιμήθηκε καλά προχθές, ποιος παίκτης του Παναθηναϊκού του αρέσει περισσότερο και πότε υποστηρίζει ότι θα είναι 100% έτοιμος. Διαβάστε όλη τη συνέντευξη του Γάλλου επιθετικού.

- Τι είναι αυτό που σε έκανε να πάρεις την τελική απόφαση και να υπογράψεις συμβόλαιο με τον Παναθηναϊκό;

«Για να είμαι ειλικρινής, με έπεισε το πρότζεκτ που μου παρουσίασαν, το οποίο ήταν πολύ καλό. Επίσης, η ευκαιρία που μου δίνεται να παίξω και πάλι στο Τσάμπιονς Λιγκ και επειδή ο Παναθηναϊκός είναι το μεγαλύτερο κλαμπ στην Ελλάδα. Οπότε η απόφαση για μένα δεν ήταν δύσκολη».

-Πώς κρίνεις την ποιότητα της υπόλοιπης ομάδας και των συμπαικτών σου μετά τις πρώτες δύο εβδομάδες μαζί τους;

«Όπως είπα, είμαι πραγματικά εντυπωσιασμένος με τους παίκτες και την ποιότητα που έχουμε σαν ομάδα. Είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε μια πάρα πολύ καλή σεζόν, η οποία θα ξεκινήσει από την πρόκριση μας στο Τσάμπιονς Λιγκ».


-Θεωρείς ότι έχεις προσαρμοστεί ήδη στον Παναθηναϊκό ή θέλεις περισσότερο χρόνο για συνηθίσετε ο ένας τον άλλον;

«Ναι πιστεύω ότι χρειαζόμαστε χρόνο για να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλον, όσον αφορά τον τρόπο παιχνιδιού μας. Αλλά όσον αφορά εμένα και την προσαρμογή μου στον Παναθηναϊκό, θεωρώ ότι το κλαμπ είναι μια μεγάλη οικογένεια και όλοι με υποδέχτηκαν ζεστά και πολύ θερμά και αισθάνομαι σαν το σπίτι μου ήδη. Αλλά στο γήπεδο όλοι οι παίκτες χρειάζονται κάποιο χρόνο προσαρμογής για να συνηθίσουν ο ένας τον άλλον».

-Όταν ήρθες στο αεροδρόμιο σε υποδέχτηκαν περισσότεροι από 3.000 οπαδοί του Παναθηναϊκού, ενώ καθημερινά νιώθεις την αγάπη του κόσμου προς το πρόσωπό σου, είναι μεγάλες οι προσδοκίες, είναι το βάρος πολύ μεγάλο;

«Έχω συνηθίσει την πίεση και για να είμαι ειλικρινής είναι κάτι που μου αρέσει. Δεν μου αρέσει όταν τα πράγματα είναι ήρεμα. Τα προτιμώ όταν είναι έτσι. Ήμουν πολύ χαρούμενος με την υποδοχή. Η οικογένειά μου δεν μπορώ να πω ότι σοκαρίστηκε, αλλά δεν περίμεναν τόσο πολύ κόσμο και για να πω την αλήθεια μου άρεσε πάρα πολύ και ανυπομονώ να ξεκινήσω».
«Ο Νίνης είναι το μέλλον»

-Πριν έρθεις στην ομάδα σίγουρα γνώριζες κάποιους παίκτες, τον Ζιλμπέρτο, τον Καραγκούνη πιθανότατα. Τώρα μετά από δύο εβδομάδες που έχεις δει από κοντά και τους υπόλοιπους παίκτες, ποιος είναι αυτός που σου έχει κάνει εντύπωση, που τον έχεις ξεχωρίσει;

«Μου αρέσει πάρα πολύ ο Νίνης. Θεωρώ ότι είναι ένας πολύ ποιοτικός παίκτης. Θα μπορούσα να πω ότι είναι το μέλλον του ελληνικού ποδοσφαίρου. Ωστόσο, υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, οι οποίοι είναι σοβαροί και συγκεντρωμένοι σε αυτό που πρέπει να κάνουν. Επειδή όμως είμαι επιθετικός και σίγουρα μπορώ να κρίνω καλύτερα τους επιθετικούς, θεωρώ ότι ο Νίνης είναι το μέλλον».

-Στον τρόπο με τον οποίο παίζει ο Παναθηναϊκός έχεις διαπιστώσει διαφορές;

«Όπως είπα και πριν, είμαστε πολύ σοβαροί. Προσπαθούμε να έχουμε καλή οργάνωση τακτικά και να είμαστε ποιοτικοί, αλλά είναι θέμα χρόνου να συνηθίσουμε ο ένας τον άλλο γιατί υπάρχουν πολλοί νέοι παίκτες και χρειαζόμαστε παιχνίδια και χρόνο όλοι μαζί».

-Η ομάδα παίζει μόνο με έναν επιθετικό, δεν ξέρω αν θα ήθελες να έχεις δίπλα σου και έναν ακόμα επιθετικό;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν είμαι εδώ για να παίρνω αποφάσεις. Είμαι εδώ για να κάνω ό,τι μου πουν. Αν ο προπονητής πει ότι θα παίξουμε με δύο επιθετικούς θα παίξουμε με δύο, αν πει με έναν θα παίξουμε με έναν. Ένας παίκτης πρέπει να προσαρμόζεται σε κάθε περίσταση. Αν είναι ένας, είναι ένας, αν θα είναι δύο τότε και πάλι δεν υπάρχει πρόβλημα».


-Σε δέκα μέρες η ομάδα δίνει το πρώτο της επίσημο ματς αντιμετωπίζοντας τη Σπάρτα Πράγας για τα προκριματικά. Θεωρείς ότι η ομάδα θα είναι έτοιμη;

«Ναι, σίγουρα. Είμαστε συγκεντρωμένοι σε αυτό. Ξέρουμε ότι θέλουμε να περάσουμε στο Τσάμπιονς Λιγκ γιατί ο Παναθηναϊκός είναι ένα κλαμπ που ανήκει στις μεγάλες διοργανώσεις όπως αυτή και είμαι πεπεισμένος, ενώ έχω εμπιστοσύνη και στους συμπαίκτες μου ότι θα είμαστε έτοιμοι».

-Ποια είναι η γνώμη σου για τον Τεν Κάτε, έχεις δουλέψει με πολλούς μεγάλους προπονητές, πώς τον βλέπεις;

«Είναι ένας πολύ καλός άνθρωπος, ξέρει τι θέλει. Έχει τον δικό του τρόπο δουλειάς και πρέπει να ακολουθείς τις οδηγίες του και όλα θα πάνε καλά. Είναι συγκεντρωμένος σε αυτό που κάνει. Ο τρόπος μάλιστα με τον οποίο θέλει να παίξει ποδόσφαιρο η ομάδα είναι και ο τρόπος που μου ταιριάζει. Γιατί θέλει γρήγορο ποδόσφαιρο και συνέχεια την μπάλα μπροστά. Οπότε μου ταιριάζει και είναι πολύ καλό».

-Πότε πιστεύεις ότι θα σε δούμε στο 100% της απόδοσης σου;

«Για την ώρα έχω μόνο δύο εβδομάδες προπόνησης, αλλά πιστεύω ότι θα έρθει πολύ γρήγορα. Δεν είμαι από τους παίκτες που παίζουν στο 70% ή 80%. Όταν παίζω προσπαθώ να δίνω πάντα τον καλύτερό μου εαυτό. Κάθε μέρα που περνάει προσπαθώ να βελτιώνομαι όλο και πιο πολύ για να αυξήσω τον βαθμό ετοιμότητας μου. Τη Δευτέρα έχουμε ένα ακόμα φιλικό παιχνίδι και θα προσπαθήσω να είμαι καλύτερο».

-Ο μεγάλος στόχος του Παναθηναϊκού τη φετινή σεζόν είναι ο τίτλος. Θεωρείς ότι είναι κάτι που μπορείτε να καταφέρετε;

«Στο ποδόσφαιρο όλα είναι πιθανά. Θα πρέπει να δούμε όλα τα παιχνίδια με την ίδια σοβαρότητα. Ξέρω ότι τα ντέρμπι είναι με τον Ολυμπιακό και σημαίνουν κάτι ξεχωριστό, αλλά νομίζω ότι δεν χρειάζεσαι κίνητρο για να παίξεις κόντρα στον Ολυμπιακό. Πρέπει όμως να είσαι συγκεντρωμένος και με τις πιο μικρές ομάδες. Θεωρώ ότι εκεί κρίνεται ο τίτλος. Όταν χάνεις βαθμούς από τις μικρές ομάδες τότε είναι που χάνεις πόντους. Δεν χρειάζεσαι κάτι το παραπάνω για να παίξεις καλά με τον Ολυμπιακό επειδή ξέρεις τη σημασία του παιχνιδιού. Όπως είπα και πριν, αν και δεν θέλω να τις ονομάζω «μικρές ομάδες», αυτές πρέπει να κερδίσεις και να μην χάσεις βαθμούς».

-Ανέφερες το όνομα του Ολυμπιακού και οι οπαδοί περιμένουν από σένα γκολ στο μεγάλο ντέρμπι…

«Ναι, σίγουρα, αλλά όπως είπα κάθε παιχνίδι είναι σημαντικό, όχι μόνο ο Ολυμπιακός ή η ΑΕΚ, πρέπει να είμαστε στο 100% έτοιμοι σε κάθε ματς και μόνο τότε θα κερδίσουμε τον τίτλο. Αν δίνουμε το 100% σε κάθε παιχνίδι».

-Είχες πει ότι θα βάψεις πράσινα τα μαλλιά σου, να περιμένουμε να το δούμε;

«Ναι, ναι το είχα υποσχεθεί. Είμαι κάποιος που όταν δίνω τον λόγο μου τον κρατάω. Οπότε θα το κάνω και στη συνέχεια θα επανέλθω στα βασικά, θα ξυρίσω τα μαλλιά μου και θα βάζω γκολ».

-Ο Ολυμπιακός πήρε έναν καινούριο αμυντικό, τον Μέλμπεργκ από τη Γιουβέντους, και τον ρώτησαν για σένα και είπε ότι δεν σε θυμάται επειδή ήσουν τραυματίας. Έχεις να του απαντήσεις κάτι;

«Όχι, παίξαμε αντίπαλοι μία φορά με τη Λίβερπουλ και κερδίσαμε. Από εκεί και πέρα δεν είχα την ευκαιρία να παίξω απέναντι του, γιατί όντως ήμουν τραυματίας. Τον σέβομαι, είναι καλός παίκτης, καλός αμυντικός, αλλά θα δούμε στον αγωνιστικό χώρο».

-Κάποιοι δεν είδαν με καλό μάτι τη μεταγραφή σου και θεώρησαν ότι έκανες ένα βήμα πίσω στην καριέρα σου. Έχεις κάτι να τους πεις;

«Για να είμαι ειλικρινής, δεν έχω χρόνο για να σκέφτομαι τι λένε οι άλλοι. Είμαι εδώ, δίνω τον καλύτερό μου εαυτό και το τι λένε δεν με νοιάζει. Με ενδιαφέρει τι λένε για μένα οι άνθρωποι της ομάδας και η οικογένειά μου. Αυτοί είναι ευτυχισμένοι, εγώ είμαι ευτυχισμένος, οπότε κάθε τι άλλο δεν έχει σημασία».

-Μπροστά σου υπάρχει η πρόκληση του να συμμετέχεις στο Μουντιάλ με την Εθνική Γαλλίας. Τι θεωρείς ότι θα πρέπει να κάνεις για να μπορέσεις να κερδίσεις και πάλι την εμπιστοσύνη του ομοσπονδιακού τεχνικού;

«Με το να είμαι πολύ καλός στα παιχνίδια και να σημειώνω γκολ σε κάθε ματς, αυτός είναι ο τρόπος. Για να είμαι ειλικρινής, δεν πιέζω πολύ τον εαυτό μου, απλά θα παίζω το ποδόσφαιρό μου και θα προσπαθώ να σκοράρω».

-Με πόσα γκολ θα είσαι ευχαριστημένος, ποιος είναι ο στόχος σου;

«Δεν μπορώ να σας πω. Βλέπω το μάξιμουμ. Αλλά αν βάλω δέκα και βγούμε πρωταθλητές, θα είναι μια χαρά. Αν βάλω είκοσι και πάρουμε το πρωτάθλημα, ακόμα καλύτερα, αλλά και πέντε να βάλω και κατακτήσουμε τον τίτλο, τότε και πάλι καλά».

-Βλέπεις τον Παναθηναϊκό ως την ομάδα με την οποία θα μπορέσεις να διεκδικήσεις την επιστροφή σου στην Εθνική ομάδα;

«Ναι σίγουρα. Εμπιστεύομαι τους συμπαίκτες μου, εμπιστεύομαι τον εαυτό μου, εμπιστεύομαι τον προπονητή μου και είμαι σίγουρος ότι αν όλοι μαζί τα πάμε καλά, τότε όχι μόνο εγώ αλλά και οι άλλοι συμπαίκτες μου, όπως ο Λέτο, αλλά και αρκετοί Έλληνες παίκτες θα μπορέσουν να πάνε στα εθνικά τους συγκροτήματα. Είμαστε μια ομάδα, αν τα καταφέρουμε τότε θα είναι καλό για όλους μας».

-Έχεις παίξει στην Οσέρ, τη Λίβερπουλ, τη Μαρσέιγ, τη Σάντερλαντ. Ο Παναθηναϊκός σε ποια ομάδα βρίσκεται πιο κοντά σε αυτές, βάσει των συνθηκών που έχεις συναντήσει;

«Όσον αφορά το ποδόσφαιρο είναι τόσο καλά όσο και στις άλλες ομάδες που έχω παίξει. Όσον αφορά την πόλη και τον κόσμο που με κάνει να νιώθω πολύ άνετα, είναι σαν τη Μαρσέιγ επειδή οι άνθρωποι είναι πολύ ζεστοί και με έχουν υποδεχτεί πολύ καλά. Νιώθω σαν να είμαι στη Μασσαλία».

-Θεωρείς ότι η μεταγραφή σου έχει κάποια κοινά χαρακτηριστικά με του Ανελκά, ο οποίος πήγε στην Τουρκία και επέστρεψε και πάλι στην Πρέμιερ Λιγκ και την Εθνική ομάδα;

«Όπως είπα, σέβομαι κάθε παίκτη και πολύ περισσότερο τον Ανελκά, ο οποίος είναι και φίλος μου και πολύ καλός ποδοσφαιριστής, αλλά κάθε περίπτωση είναι διαφορετική. Δεν μπορώ να συγκρίνω τον εαυτό μου με τον Νικολά. Είναι κάτι το διαφορετικό. Είμαι εδώ για να κερδίσω τίτλους, να σημειώνω γκολ και να δίνω τον καλύτερό μου εαυτό. Όχι για να χρησιμοποιήσω τον Παναθηναϊκό για να πάρω μεταγραφή σε άλλο σύλλογο. Τώρα είμαι εδώ και θα είμαι για ένα, δύο, τρία ή τέσσερα χρόνια. Δεν ήρθα για να χρησιμοποιήσω το σύλλογο. Δεν είμαι τέτοιος άνθρωπος που εκμεταλλεύεται το αβαντάζ και φεύγει και λέει αντίο. Δεν είμαι εγώ αυτός. Είμαι εδώ για να δώσω τον καλύτερό μου εαυτό και θα δούμε».

-Θεωρείς ότι με την παρουσία σου εδώ δίνεις και στους υπόλοιπους συμπαίκτες σου το πνεύμα του νικητή;

«Το ελπίζω γιατί είναι αυτό που προσπαθώ να κάνω. Ξέρω ότι η πίεση είναι πάνω μου και την έχω πάρει από πάνω τους, οπότε είναι καλό για αυτούς. Ελπίζω να λειτουργήσει έτσι. Εγώ προσπαθώ να βοηθώ και τους νέους παίκτες και να τους μεταφέρω τις εμπειρίες μου και ελπίζω να τους εμπνεύσω».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x