Γιώργος Χελάκης

Ο διπλωμάτης καριέρας κύριος Τεν Κάτε

SportDay

Είχε συμβεί και πέρυσι, αλλά πιθανόν οι περισσότεροι να το έχουν ξεχάσει. Ηταν τότε που ο κ. Βγενόπουλος, έπειτα από συνάντησή του με τον Γιάννη Βαρδινογιάννη, με γραπτή ανακοίνωση είχε υποδείξει στον προπονητή ότι πρέπει να χρησιμοποιούνται όλοι οι ποδοσφαιριστές που η ομάδα έχει στη διάθεσή της. Ο κύριος Τεν Κάτε τότε είχε ενστερνιστεί την υπόδειξη, χρησιμοποιώντας στο επόμενο παιχνίδι τον Χριστοδουλόπουλο και τον Κλέιτον. Αυτή τη φορά δεν υπήρξε δημόσια δήλωση ή κάποια ανακοίνωση.

Υπήρξε, όμως, μια σχεδόν πάνδηλη αποδοκιμασία του Ολλανδού για τις αλλοπρόσαλλες επιλογές του στο παιχνίδι με τη Σπάρτα. Κοινός παρονομαστής των παρατηρήσεων που του έγιναν η ανακατωσούρα στην άμυνα και η μη χρησιμοποίηση του Κώστα Κατσουράνη. Σαν έτοιμος από καιρό, ο Τεν Κάτε πήρε το μήνυμα η ενδεκάδα που θα παρουσιάσει αύριο να είναι «στρωτή».

Βάζει τα σέντερ μπακ να παίξουν σέντερ μπακ, χρησιμοποιεί τον Κατσουράνη και βάζει από την αρχή τον Λέτο. Με άλλα λόγια, βάζει τους παίκτες να παίξουν στη σωστή τους θέση. Και όχι μόνο αυτό. Στις προπονήσεις τούς έβαλε για πρώτη φορά να εξασκηθούν στις στημένες φάσεις και τους έκανε εντατικά μαθήματα τακτικής. Εκανε, δηλαδή, όλα όσα είχε αποφύγει να κάνει κατά τη διάρκεια της προετοιμασίας.

Ο Τεν Κάτε είναι ένας επαγγελματίας προπονητής που ενδιαφέρεται ζωηρά να διατηρήσει τη θέση εργασίας που έχει στην ΠΑΕ Παναθηναϊκός, ξέρει πολύ καλά ότι το σημερινό παιχνίδι μπορεί να είναι το τελευταίο στον «πράσινο» πάγκο. Αυτός πρέπει να είναι ένας λόγος που συμμορφώνεται με τις υποδείξεις, τουλάχιστον προσωρινά. Ανεξάρτητα από τις προθέσεις του και τους λόγους που τον οδηγούν σε επιλογές κοινής λογικής, ο Παναθηναϊκός θα παραταχθεί σήμερα χωρίς γρίφους για τους παίκτες του στο γήπεδο και για τους οπαδούς του στην εξέδρα.

Κατά συνέπεια, ισχύουν όλες οι απαραίτητες προϋποθέσεις για να ξεπεράσει το εμπόδιο της Σπάρτα. Αρκεί ο κόσμος που θα πάει απόψε στο Ολυμπιακό Στάδιο να αρθεί στο ύψος των περιστάσεων και να μη στοχοποιήσει ποδοσφαιριστές, επιχειρώντας να χτυπήσει το σαμάρι ενώ του φταίει το γαϊδούρι.

Ακόμα κι αν παραδεχτούμε ότι ο Βύντρα είναι μέτριος σέντερ μπακ, το πολύ πολύ να γίνει ακόμα χειρότερος αν η εξέδρα τον αποδοκιμάζει. Θυμίζουμε ότι τα γκολ της Σπάρτα στην Πράγα προήλθαν από ατομικά λάθη και δεν υπάρχει παίκτης που βοηθήθηκε να παραμείνει αλάνθαστος επειδή τον γιούχαρε η εξέδρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x