Stoiximan Super League

Αλλη μια δύσκολη νύχτα...

Την απόφαση να αναβληθούν τα παιχνίδια της 1ης αγωνιστικής που διεξάγονται στην Αττική (ΑΕΚ-Ολυμπιακός, Πανιώνιος-ΠΑΟΚ), λόγω της τεράστιας καταστροφής στον Νομό από τις πυρκαγιές, πήρε η Σούπερ Λίγκα. Σε εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης για τρίτο 24ωρο στην βορειοανατολική Αττική. Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να αναβάλουν την επιστροφή τους στην Αθήνα από τις βόρειες εισόδους.

Μόνο τα παιχνίδια που διεξάγονται στην Αττική, δηλαδή το ντέρμπι ανάμεσα σε ΑΕΚ και Ολυμπιακό και το ματς Πανιώνιος-ΠΑΟΚ, αναβλήθηκαν λόγω της τεράστιας καταστροφής στον Νομό από τις πυρκαγιές που βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη. Όλα τα υπόλοιπα θα διεξαχθούν κανονικά!

«Η Superleague αποφάσισε, λαμβάνοντας υπόψη την κατάσταση εκτάκτου ανάγκης στην οποία έχει κηρυχθεί ο νομός Αττικής λόγω των πυρκαγιών, την αναβολή των αγώνων ΑΕΚ-Ολυμπιακός και Πανιώνιος-ΠΑΟΚ.

Οι δραματικές εξελίξεις στην περιοχή της Βορειοανατολικής Αττικής - στην Αστυνομική Διεύθυνση της οποίας υπάγεται και το ΟΑΚΑ - και ο σεβασμός στην ανθρώπινη ζωή, την υγεία των φιλάθλων και των αθλητών, καθιστούν επιβεβλημένη τη λήψη της απόφασης αυτής για τους αγώνες που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν στην Αττική»,
η ανακοίνωση της διοργανώτριας Αρχής.

Ακόμα μια δύσκολη νύχτα

Σε εξέλιξη ο πύρινος εφιάλτης για τρίτο 24ωρο στην βορειοανατολική Αττική. Χωρίς αποτέλεσμα ακόμα, παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες σε έδαφος και αέρα η μάχη με τις φλόγες στη βορειοανατολική Αττική με τα σημαντικότερα μέτωπα να μαίνονται σε Διόνυσο, Πεντέλη, Ανθούσα, Άγιο Στέφανο και Παλλήνη. Αναζωπύρωση παρουσιάζει η φωτιά στο Καλέτζι. Τεράστιες είναι οι καταστροφές σε δεκάδες σπίτια, και αυτοκίνητα και χιλιάδες τα καμένα στρέμματα δασικής έκτασης, καλλιεργειών και χαμηλής βλάστησης.

Στη μάχη της κατάσβεσης συμμετέχουν 130 οχήματα της Πυροσβεστικής και 390 πυροσβέστες, 120 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 12 αεροσκάφη, οκτώ ελικόπτερα, συνολικά 340 άνδρες του Στρατού, του Ναυτικού και της Αεροπορίας, 26 πυροσβεστικά οχήματα του Στρατού, 30 υδροφόρες από δήμους, 562 οχήματα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και 16 εθελοντικά οχήματα.

Προς ενίσχυση των εναέριων πυροσβεστικών μέσων δύο γαλλικά αεροσκάφη θα αναχωρήσουν αύριο το πρωί από τη βάση τους στη Μασσαλία. Ένα ελικόπτερο αναμένεται και από την Κύπρο. Η Κύπρος πρόκειται να στείλει επίσης τέσσερα οχήματα και 60 πυροσβέστες. Έξι πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα αναμένεται να στείλει και η Αυστρία, ενώ την την ετοιμότητα της Βουλγαρίας να συνδράμει την Ελλάδα σε πυροσβεστικά οχήματα, εξειδικευμένο προσωπικό και τεχνικά μέσα, εξέφρασε ο πρωθυπουργός της χώρας Μπόικο Μπορίσοφ.

Με ανακοίνωσή της η Ελληνική Αστυνομία κάλεσε τους οδηγούς να αναβάλουν την επιστροφή τους στην Αθήνα από τις βόρειες εισόδους.

Στο μεταξύ, σε εξέλιξη βρίσκονται οι πυρκαγιές στον Πλατανιστό του δήμου Καρύστου, στο δήμο Ελατίων στη Ζάκυνθο, δύο πυρκαγιές στη Σκύρο, στις Πλαταιές και στο δημοτικό διαμέρισμα Ελαιοχωρίου, στο δήμο Δύμης, στην Αχαΐα. Σε καλύτερη κατάσταση βρίσκεται το πύρινο μέτωπο στην περιοχή του Αίαντα, στη Σαλαμίνα, ενώ υπό μερικό έλεγχο έχει τεθεί η φωτιά που εκδηλώθηκε στην Αίγινα. Το τελευταίο εικοσιτετράωρο έχουν εκδηλωθεί συνολικά 83 δασικές πυρκαγιές σε όλη την χώρα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x