Βαγγέλης Νεραντζιάς

Μπορεί ο Παναθηναϊκός να τους διαψεύσει;

www.sportfm.gr

Έτσι όπως έχει διαμορφωθεί η κατάσταση μετά την πρώτη αναμέτρηση με την Ατλέτικο Μαδρίτης και την ήττα στο Ολυμπιακό Στάδιο, ο Παναθηναϊκός δεν έχει τις πιθανότητες με το μέρος του. Οι πράσινοι καλούνται να αγωνιστούν στο «Βιθέντε Καλντερόν» για τη νίκη κάτι που σημαίνει ότι είναι απαραίτητο να σκοράρουν και να κρατήσουν το μηδέν στα μετόπισθεν. Με μια πρώτη ανάγνωση το πρώτο είναι πιο εφικτό από το δεύτερο.

Το σημαντικότερο της υπόθεσης είναι ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι σε κατάσταση πίεσης. Τόσο η ομάδα όσο και ο κόσμος έχουν αντιληφθεί ότι ο αντίπαλος είναι ποιοτικός και κακά τα ψέματα, η κλάση των παικτών, η κυκλοφορία της μπάλας και οι αυτοματισμοί που βγάζουν οι Μαδριλένοι στον αγωνιστικό χώρο δεν μπορούν να συγκριθούν με καμία ελληνική ομάδα. Αυτό φυσικά δε σημαίνει ότι η Ατλέτικο είναι άτρωτη.

Από την άλλη οφείλουμε να κάνουμε μια σημαντική διαπίστωση. Οι πράσινοι αντιμετώπισαν πριν από λίγους μήνες τη Βιγιαρεάλ και την προηγούμενη εβδομάδα την Ατλέτικο. Αυτό που εύκολα μπορούμε να πούμε, είναι ότι η τέταρτη και πέμπτη ομάδα του ισπανικού πρωταθλήματος, αποδίδουν πολύ πιο ελκυστικό ποδόσφαιρο από οποιοδήποτε ελληνικό σύλλογο. Βέβαια, αυτό δεν είναι κάτι καινούριο, αλλά κάποια στιγμή πρέπει να μας προβληματίσει.

Μια σημαντική διαφορά είναι η ταχύτητα. Φυσικά και οι ομάδες μας δεν έχουν Αγκουέρο, Φορλάν, Μάξι, Σιμάο και όλα αυτά τα «αστέρια». Ωστόσο, είναι και θέμα δουλειάς και προετοιμασίας. Όταν το καλοκαίρι του 2004 μετά το EURO ο Παναθηναϊκός πήγε στην Πορτογαλία για να δώσει φιλικό με αφορμή τη μεταγραφή του Σειταρίδη στην Πόρτο, οι παίκτες του «τριφυλλιού» είδαν τον Γιούρκα αδυνατισμένο κατά έξι κιλά, τα οποία έχασε στις λίγες μέρες της προετοιμασίας. Η απάντηση του Σειταρίδη στους πρώην συμπαίκτες του ήταν αφοπλιστική «παιδιά εδώ τρέχουμε…».

Σε ότι αφορά τώρα τη ρεβάνς, ο Παναθηναϊκός δεν υποχρεούται να προκριθεί, αλλά οφείλει να προστατεύσει την ευρωπαϊκή του ιστορία. Ταυτόχρονα, το αποτέλεσμα του συγκεκριμένου αγώνα θα έχει το ανάλογο αντίκτυπο για τη συνέχεια των αγωνιστικών υποχρεώσεων, τόσο εντός συνόρων, όσο και στο Γιουρόπα Λιγκ που θα συνεχίσει. Το ιδανικό σενάριο θα είναι μια σφιχτή αμυντική λειτουργία που θα αποφέρει τον εκνευρισμό στον αντίπαλο και το θετικό είναι ότι το «τριφύλλι» αυτό το έχει καταφέρει πολλές φορές σε εκτός έδρας αγώνες στο Τσάμπιονς Λιγκ.

Το συμπέρασμα είναι ότι ο Παναθηναϊκός έχει περισσότερα πράγματα να κερδίσει παρά να χάσει. Μια καλή εμφάνιση με αποκλεισμό θα είναι αρκετή, έστω κι αν αφήσει πίκρα. Βέβαια, επειδή η Ατλέτικο είναι «φωτιά» από τη μέση και μπροστά, το ενδεχόμενο «βαριάς» ήττας δεν πρέπει να αποκλειστεί. Στα θετικά, συγκαταλέγεται και το κλίμα στο «στρατόπεδο» των Μαδριλένων, οι οποίοι θεωρούν δεδομένη την πρόκριση και τυπική διαδικασία το παιχνίδι με τους πράσινους. Κάτι που προκύπτει από τα λεγόμενα τους και τα ρεπορτάζ των Ισπανών συναδέλφων. Μπορεί ο Παναθηναϊκός να τους διαψεύσει;

Υ.Σ. Όταν την Παρασκευή ξέσπασε η πυρκαγιά στο Γραμματικό όλοι ήταν καθησυχαστικοί. Μετά από τρεις μέρες έχουν καεί στην Αττική πάνω απο160.000 στρέμματα πρασίνου και 60 περίπου σπίτια. Τα συμπεράσματα δικά σας…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x