Βαγγέλης Νεραντζιάς

Για όσους το ξέχασαν υπάρχει και ο Σαριέγκι…

www.sportfm.gr

Η αναμενόμενη ανανέωση της συνεργασίας του Παναθηναϊκού με τον Γιώργο Καραγκούνη αποτελεί από χθες γεγονός. Η συγκεκριμένη απόφαση κρίνεται απολύτως σωστή, μια και μπορεί ο χώρος του ποδοσφαίρου να είναι επαγγελματικός, αλλά στους φιλάθλους και τους οπαδούς υπάρχει το συναίσθημα. Έτσι ακόμη και αυτοί που δεν είναι λάτρεις του «Κάρα» οφείλουν να παραδεχθούν ότι ο συγκεκριμένος ποδοσφαιριστής «είναι ένας από αυτούς» και αγαπάει τη φανέλα που φοράει. Φυσικά, ο Κάρα είναι χρησιμότατος και στο αγωνιστικό σκέλος.

Επόμενη προτεραιότητα για το «τριφύλλι» είναι η επέκταση της συνεργασίας και με τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη. Ο παίκτης δέχθηκε μια πρόταση που έχει μέσο όρο τις 900 χιλιάδες ευρώ ετησίως, αλλά ο μάνατζερ του ζήτησε 1,3. Η διαφορά είναι αρκετά μεγάλη και στην παρούσα φάση ο Μακεδόνας επιθετικός απομακρύνεται. Στο ρεπορτάζ αναφέρεται η σκέψη του «Σάλπι» για μεταγραφή στο εξωτερικό, αλλά προσωπικά δεν αποκλείω το ενδεχόμενο του ΠΑΟΚ…Ο 28χρονος φορ παίζει την τελευταία τριετία στους πράσινους και η σχέση του με την ομάδα είναι αμφίδρομη. Για την τελική του επιλογή θα πρέπει να περιμένουμε. Πάντως, η συμπεριφορά του Παναθηναϊκού προς τον παίκτη είναι σωστή και η πρόταση υπάρχει διάθεση να φτάσει μέχρι το 1 εκατ. ευρώ, ένα ποσό απόλυτα λογικό.

Ωστόσο, καλό θα είναι εκτός από την «βιτρίνα» να επιβραβεύονται και οι «εργάτες». Σε αυτή την κατηγορία ανήκει ο Γιόσου Σαριέγκι. Το συμβόλαιο του Βάσκου ολοκληρώνεται το ερχόμενο καλοκαίρι, όπως και αυτά των Καραγκούνη, Σαλπιγγίδη, αλλά προς το παρόν ο παίκτης δεν έχει ειδοποιηθεί για να συζητήσει με τη διοίκηση, το αντίθετο μάλιστα. Ο Σαριέγκι ανήκει στην ομάδα από το καλοκαίρι του 2007 και έχει πραγματοποιήσει δύο «γεμάτες» χρονιές. Σε καμία περίπτωση δεν είναι το «hummer» στην άμυνα, αλλά αναμφισβήτητα είναι γνώστης της θέσης, σταθερός, φιλότιμος και ποτέ δεν έχει δημιουργήσει προβλήματα. Το συμπέρασμα που καταλήγουμε είναι ότι ακόμη και αν είναι στα πλάνα η απόκτηση κάποιου μεγάλου ονόματος στο άμεσο μέλλον, ο Σαριέγκι χωράει άνετα στην τετράδα των στόπερ, έστω και σαν εναλλακτική λύση.

Ορισμένες φορές δημιουργείται η λανθασμένη εντύπωση «σιγά μωρέ που θα πάει, αν δεν βρούμε κάτι καλύτερο θα τον κρατήσουμε». Κάτι ανάλογο έγινε πέρσι με τον Μίκαελ Νίλσον, που περίμενε τον Παναθηναϊκό και «χάθηκε» για 50-100 χιλιάδες ευρώ. Έστω και αν δεν ήταν ο παιχταράς ο Σουηδός δεν αντικαταστάθηκε, ή τουλάχιστον, στη θέση του δεν ήρθε το μεγάλο όνομα. Αν μάλιστα δε γινόταν η κίνηση της τελευταίας στιγμής με τον αξιόλογο και πολλά υποσχόμενο Μαρίνο, οι πράσινοι θα έμεναν μόνο με τον Μουν, που δεν μοιάζει ικανός για μεγάλα πράγματα.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Γιόσου Σαριέγκι ήρθε πρόσφατα σε επαφή με τον Κώστα Αντωνίου ώστε να διερευνήσει τις προθέσεις του Παναθηναϊκού για το μέλλον του. Απάντηση δεν πήρε και ακόμα περιμένει…Το επόμενο διάστημα θα δείξει αν οι πράσινοι θα ενδιαφερθούν να κρατήσουν στην Παιανία τον πιο αξιόπιστο στόπερ τους τη τελευταία διετία. Διαφορετικά, εκεί κοντά στον Γενάρη θα μάθουμε την επόμενη του ομάδα και θα τον θυμόμαστε λόγω «Μεάτσα»…

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x