Eurobasket '09

Α’ Όμιλος: Κροατία-Ισραήλ 86-79

Με τον Νίκολα Βούισιτς να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση, η Κροατία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ισραήλ και να φτάσει στη νίκη με 86-79. Ο σέντερ του Ολυμπιακού τελείωσε το ματς με 21 πόντους και ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Εντυπωσιακός αλλά ολομόναχος ο Ελιάχου με 31 πόντους.

Με τον Νίκολα Βούισιτς να πραγματοποιεί εντυπωσιακή εμφάνιση, η Κροατία κατάφερε να κάμψει την αντίσταση του Ισραήλ και να φτάσει στη νίκη με 86-79. Ο σέντερ του Ολυμπιακού τελείωσε το ματς με 21 πόντους και ήταν ο κορυφαίος των νικητών. Εντυπωσιακός αλλά ολομόναχος ο Ελιάχου με 31 πόντους.

Το ματς

Ο Γιάσμιν Ρέπεσα είχε δώσει μια ξεκάθαρη εντολή στους παίκτες του. Η εντολή αυτή ήταν η μπάλα να περνάει συνέχεια μέσα στη ρακέτα στους Κασούν και Βούισιτς ώστε η Κροατία να «χτυπήσει» το Ισραήλ εκεί που πονάει. Στους ψηλούς. Οι Κροάτες κατάφεραν τον σκοπό τους και έτσι προηγήθηκαν με 20-10 στο πεντάλεπτο.

Όσο περνούσε η ώρα, όμως, οι Ισραηλινοί έβρισκαν τα πατήματα τους και άρχισαν να ροκανίζουν τη διαφορά. Το πρώτο δεκάλεπτο τελείωσε 25-17 υπέρ των Κροατών αλλά οι παίκτες του Σβι Σερφ έδειξαν πως είχαν βρει το αντίδοτο στο…κόλπο των Κροατών. Άρχισαν να πιέζουν σε όλο το γήπεδο, να κλέβουν μπάλες και έτσι κατάφεραν να φτάσουν στο 40-37, ένα λεπτό πριν το τέλος του πρώτου ημιχρόνου το οποίο τελείωσε με τους Κροάτες να προηγούνται 42-37. Ελιάχου και Κοζικάρο είχαν δώσει την ώθηση που χρειαζόταν το Ισραήλ και πλέον το παιχνίδι είχε γίνει ντέρμπι.

Το τρίτο δεκάλεπτο ήταν πραγματικό ντέρμπι. Ελιάχου και Κοζικάρο πήραν βοήθεια και από τον Μπουρστάιν και έτσι κατάφεραν να περάσουν μπροστά με 55-51. Οι παίκτες του Σβι Σερφ είχαν αρχίσει πλέον να πιστεύουν πως μπορούν να κάνουν τη μεγάλη έκπληξη και έδειχναν να ελέγχουν απόλυτα την κατάσταση με το τρίτο δεκάλεπτο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες 59-59.

Το παιχνίδι κρεμόταν πλέον σε μια κλωστή. Το ματς θα μπορούσε κάλλιστα να ονομαστεί και κόντρα ανάμεσα σε Βούισιτς και Ελιάχου. Ο Κροάτης σέντερ του Ολυμπιακού τελείωνε τη μία φάση μετά την άλλη ενώ ο Ισραηλινός φόργουορντ έδινε σε κάθε περίπτωση τις απαντήσεις τους. Όποιος από τους δύο έβρισκε έναν συμπαραστάτη στην επίθεση, τότε η πλάστιγγα θα έγερνε υπέρ της ομάδας του. Αυτός που τελικά βρήκε συμπαραστάτη ήταν ο Νίκολα Βούισιτς. Ο Μάρκο Πόποβιτς με πέντε συνεχόμενους πόντους, έδωσε προβάδισμα στην Κροατία τεσσάρων πόντων (77-73), τέσσερα λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης. Ο Ελιάχου προσπάθησε αρκετά αλλά κάποια στιγμή κουράστηκε και έτσι οι Κροάτες κατάφεραν, έστω και δύσκολα, να φτάσουν στη νίκη.

Δεκάλεπτα: 25-17, 42-37, 59-59, 86-79

Kροατία (Ρέπεσα): Ούκιτς 13, Κους 13, Πόποβιτς 13, Βούισιτς 21, Ρόζιτς 3, Πλάνινιτς 9, Στόιτς, Μπάνιτς 2, Νίτσεβιτς 4, Κασούν 8, Λόντσαρ.

Ισραήλ (Σερφ): Μέκελ 16, Λίμοναντ, Πνίνι, Χαλπερίν 5, Μπουρστέιν 10, Ελιάχου 31, Κοζικάρο 12, Γκριν 5.

Επιμέλεια: Αντώνης Κατσίκης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x