Eurobasket '09

Τεόντοσιτς: «Ελπίζω τώρα να παίζω περισσότερο»

"Διαβατήριο" για περισσότερο χρόνο συμμετοχής και αναβαθμισμένο ρόλο στο παρκέ με τον Ολυμπιακό θέλει ο Μίλος Τεόντοσιτς να αποτελέσουν οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη Σερβία στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας. «Επιστρέφω στον Ολυμπιακό με ένα βελτιωμένο στάτους στον σύλλογο και ελπίζω να μου δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής», δήλωσε ο 22χρονος γκαρντ. Τι είπε για τη σύγκριση με τον Σάσα Τζόρτζεβιτς και που αφιερώνει το αργυρό μετάλλιο.

"Διαβατήριο" για περισσότερο χρόνο συμμετοχής και αναβαθμισμένο ρόλο στο παρκέ με τον Ολυμπιακό θέλει ο Μίλος Τεόντοσιτς να αποτελέσουν οι εξαιρετικές εμφανίσεις του με τη Σερβία στο Ευρωμπάσκετ της Πολωνίας.

«Επιστρέφω στον Ολυμπιακό με ένα βελτιωμένο στάτους στον σύλλογο και ελπίζω να μου δοθεί περισσότερος χρόνος συμμετοχής», δήλωσε ο 22χρονος γκαρντ και χαρακτήρισε ανέλπιστη την επιτυχία των «πλάβι»: «Πετύχαμε κάτι που δεν περίμενε κανένας, ούτε εμείς οι ίδιοι οι παίκτες και οι φίλαθλοι στη Σερβία. Με τη μαχητικότητα και το ομαδικό μας πνεύμα, πετύχαμε κάτι σπουδαίο στην Πολωνία. Πιστεύω ότι ακόμη δεν έχουμε συνειδητοποιήσει τι καταφέραμε. Ο μεγάλος μας στόχος παραμένουν οι Ολυμπιακοί Αγώνες του 2012, αλλά όποια επιτυχία έρθει καθ’οδόν για το Λονδίνο είναι ευπρόσδεκτη».

Ήδη, πολλοί στη Σερβία συγκρίνουν τον Τεόντοσιτς με τον μεγάλο πλέι μέικερ του πρόσφατου παρελθόντος στη χώρα, τον Σάσα Τζόρτζεβιτς. «Ένας είναι ο Σάσα. Είναι τιμή για μένα να με συγκρίνουν μαζί του, αλλά εγώ και η ομάδα μου θέλουμε να αφήσουμε το δικό μας "στίγμα"», τόνισε.

Ο Τεόντοσιτς αφιέρωσε το αργυρό μετάλλιο που κατέκτησε στο Ευρωμπάσκετ στη φίλη του και διεθνή βολεϊμπολίστρια, Μάγια Ογκνιένοβιτς και τον αδερφό του, Γιόβαν, που θα συνεχίσει την καριέρα του στο Αιγάλεω. «Η Μάγια δεν μπορούσε να έρθει στην Πολωνία, λόγω των υποχρεώσεών της με την εθνική ομάδα βόλεϊ της Σερβίας. Αφιερώνω το μετάλλιο σε εκείνη και τον αδερφό μου, που είναι στην Αθήνα. Ο πρώτος προπονητής που είχα και οι γονείς μου ήταν μαζί μου στην Πολωνία και μου συμπαραστάθηκαν στις δύσκολες στιγμές, όταν χάσαμε από τη Σλοβενία στη φάση των ομίλων».

Πάσπαλι: «Έκπληξη ο Τεόντοσιτς»

Η παρουσία του Μίλος Τεόντοσιτς στο Ευρωμπάσκετ προκάλεσε αίσθηση. Ο θρύλος του Ολυμπιακού, Ζάρκο Πάσπαλι, δεν αποτελεί εξαίρεση. «Οι εμφανίσεις του αποτέλεσαν έκπληξη για όλους, ιδιαίτερα από τη στιγμή που προερχόταν από μία φτωχή σεζόν με τον Ολυμπιακό», τόνισε, ενώ ο Κροάτης παλαίμαχος παίκτης, Ντάρκο Τσβετίτσιανιν, είπε: «Ο Τεόντοσιτς διέπρεψε ως ηγέτης, αλλά ποτέ δεν έπαιξε έτσι στον Ολυμπιακό. Έδειξε πως έχει χαρακτήρα».

Εν τω μεταξύ, το έγκυρο αμερικανικό site Hoopshype.com αποθεώνει τον Σέρβο γκαρντ, όπως και τους Σοφοκλή Σχορτσιανίτη και Γιώργο Πρίντεζη για την παρουσία τους στην Πολωνία.

Για τον "Big Sofo" αναφέρει: "Γνωστός στην Ευρώπη ως "Baby Shaq", ήταν μία από τις εκπλήξεις της φετινής διοργάνωσης. Ο "Big Sofo" αποτελεί δύναμη στη ρακέτα με τα περισσότερα από 130 κιλά του και, έχοντας αφήσει πίσω του κάποια προβλήματα φυσικής κατάστασης, ήταν, σχεδόν, ασταμάτητος στην Πολωνία. Είναι αρκετά αθλητικός, αν αναλογιστεί κανείς τον τεράστιο όγκο του, ενώ είναι πραγματική απειλή κοντά στο καλάθι, όπου συνήθως τελειώνει τις φάσεις με δυνατά καρφώματα. Ο Σχορτσιανίτης έμεινε έναν χρόνο εκτός, λόγω προβλημάτων βάρους, αλλά ήταν σε αξιοπρεπή κατάσταση στην Πολωνία. Αρκετά καλός στο να κάνει σκριν, αλλά πρέπει να βελτιωθεί από τη γραμμή των βολών".

Για τον νεαρό Σέρβο ανέφερε: "Ο Τεόντοσιτς είναι ένας αληθινός "στρατηγός" στο παρκέ, που παίζει σαν βετεράνος. Αν και μόλις 22 χρόνων, ο Σέρβος γκαρντ μπορεί να ελέγξει τον ρυθμό με τις ικανότητές του και το μακρινό του σουτ. Το απογοητευτικό του παιχνίδι απέναντι στην ισπανική πανδαισία, τον Ρίκι Ρούμπιο, δεν κατέστρεψε τη θεαματική του εμφάνιση στη διοργάνωση. O Tεόντοσιτς είναι περισσότερο πασέρ, αλλά στην Πολωνία έδειξε και την ευχέρειά του στο σκοράρισμα. Πρέπει να βελτιώσει την άμυνά του και την πλευρική του κίνηση για να επιβιώσει στο ΝΒΑ, καθώς το παιχνίδι του μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο στο ευρωπαϊκό στυλ".

Για τον άσο της Μάλαγα επισήμανε: "Είναι ένας κόμπο φόργουορντ της νέας... κοψιάς, καθώς με το δυνατό του παιχνίδι μπορεί να παίξει και στο "3" και στο "4". Ξέρει να παίρνει ριμπάουντ και να παίζει με την μπάλα. Στο Τορόντο τον παρακολουθούν στενά τελευταία".

Επιμέλεια: Χρήστος Ρομπόλης, Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x