Γιάννης Κυφωνίδης

Μπλάνκο, Νέμεθ, Τζιμπούρ, Ζόνας: 4 θέματα που… καίνε!

Οι τρεις νυν επιθετικοί της ΑΕΚ και ένας πιθανός μεταγραφικός «στόχος» του Ιανουαρίου, είναι αυτή την στιγμή στην πρώτη γραμμή της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αποτελούν και σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λύσει η διοίκηση της ομάδας.

Οι τρεις νυν επιθετικοί της ΑΕΚ και ένας πιθανός μεταγραφικός «στόχος» του Ιανουαρίου, είναι αυτή την στιγμή στην πρώτη γραμμή της κιτρινόμαυρης επικαιρότητας. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας αποτελούν και σημαντικά ζητήματα που πρέπει να λύσει η διοίκηση της ομάδας.

Ισμαέλ Μπλάνκο: Τις επόμενες μέρες θα έρθει στην Ελλάδα ο μάνατζέρ του και θα συζητήσει και πάλι με την διοίκηση για την επέκταση του συμβολαίου του μέχρι το 2013, με νέους οικονομικούς όρους φυσικά. Ανάμεσα στις δύο πλευρές υπάρχει σημαντική οικονομική διαφορά –όπως προκύπτει από το ρεπορτάζ- με τον κόσμο ούτε καν να θέλει να σκέφτεται την πιθανότητα να μην υπάρξει συμφωνία.

Θεωρώ ότι και οι δύο πλευρές θα πρέπει να κάνουν βήματα η μία προς την άλλη για να φτάσουμε στην συμφωνία. Να εκτιμήσει η διοίκηση την προσφορά του Αργεντινού επιθετικού, έστω κι αν τώρα δεν βρίσκεται στην καλύτερη δυνατή κατάσταση, αλλά να εκτιμήσει και ο ίδιος ο παίκτης ότι η ΑΕΚ είναι η ομάδα που αγόρασε την… μετοχή του όταν κανένας ποδοσφαιρικός επενδυτής δεν είχε ασχοληθεί και ανέβασε την τιμή της.

Κρίστιαν Νέμεθ: Ο Ούγγρος επιθετικός-αποκάλυψη «ζωγραφίζει» αυτή την περίοδο στα γήπεδα της Αιγύπτου, όπου διεξάγεται το παγκόσμιο κύπελλο κάτω των 20. Οι περισσότεροι –αν όχι όλοι- οι σκάουτερς των ευρωπαϊκών ομάδων έχουν σημειώσει το όνομά του στο μπλοκάκι τους και θεωρώ βέβαιο ότι θα ανιχνεύσουν τις προθέσεις της Λίβερπουλ για την επόμενη αγωνιστική περίοδο.

Η ΑΕΚ πρέπει να κάνει ακριβώς το ίδιο και να εκμεταλλευτεί το γεγονός ότι έχει ήδη τον ποδοσφαιριστή στο δυναμικό της. Έναν ποδοσφαιριστή που είναι ικανοποιημένος από την παραμονή του στην ομάδα η οποία –όπως έχει δηλώσει- τον βοηθάει πολύ στην εξέλιξή του.

Ράφικ Τζιμπούρ: Η υπόθεση του Αλγερινού επιθετικού είναι αρκετά δύσκολη, αλλά ο χρόνος που περνάει είναι εις βάρος της ΑΕΚ. Κι εννοώ εις βάρος της, σκεπτόμενος το οικονομικό κομμάτι της υπόθεσης. Μη συμμετέχοντας ο παίκτης στις αγωνιστικές υποχρεώσεις της ομάδας, οδηγείται η μετοχή τους σε πτώση και ίσως η ΑΕΚ να μην μπορεί στο τέλος να περισώσει τίποτα.

Η λύση είναι πιθανότατα να δοθεί κάπου δανεικός, να αρχίσει να αγωνίζεται, να βρει και πάλι την θέση του στην εθνική ομάδα και το καλοκαίρι να ελπίζει η ΑΕΚ σε άνοδο της… μετοχής του μέσω συμμετοχής στα τελικά του παγκοσμίου κυπέλλου.

Ζόνας: Ο βραζιλιάνος επιθετικός απασχόλησε την ΑΕΚ μέχρι την τελευταία μέρα των μεταγραφών. Μάλιστα φάνηκε ότι θα συνεχίσει η ομάδα να εξετάζει την πιθανότητα να τον αποκτήσει τον Ιανουάριο. Οι εμφανίσεις του με την Γκρέμιο πήγαιναν από το καλό στο καλύτερο και η τιμή του ανέβαινε.

Μέχρι που ήρθε ο πρόσφατος τραυματισμός ο οποίος δημιούργησε νέα δεδομένα. Εδώ θα πρέπει η διοίκηση να σταθμίσει τα δεδομένα και να δει μήπως τελικά αυτή είναι η κατάλληλη στιγμή να ασχοληθεί σοβαρά με την υπόθεση. Ίσως έτσι πετύχει μία καλή τιμή και κερδίσει και ψυχολογικά τον παίκτη δείχνοντάς του την μεγάλη της επιθυμία να τον αποκτήσει, παρά τον τραυματισμό του.

Επικοινωνία με τον συντάκτη: yanniskifon@hotmail.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x