Stoiximan Super League

Αίτημα της Ε.Π.Σ.Η. για διεξαγωγή του μπαράζ στο Παγκρήτιο

Τη διεξαγωγή του διαφαινόμενου αγώνα μπαράζ, που θα κρίνει την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Παγκρήτιο θέλει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Σε δηλώσεις του στον Κρήτη ΣΠΟΡ FM 87.6, ο πρόεδρός της, Νίκος Τζώρτζογλου, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, ωστόσο ο αγώνας, κατά πάσα πιθανότητα, θα γίνει στο ΟΑΚΑ.

Τη διεξαγωγή του διαφαινόμενου αγώνα μπαράζ, που θα κρίνει την πρόκριση της εθνικής μας ομάδας στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου, στο Παγκρήτιο θέλει η Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου. Σε δηλώσεις του στον Κρήτη ΣΠΟΡ FM 87.6, ο πρόεδρός της, Νίκος Τζώρτζογλου, δεν έκρυψε την αισιοδοξία του, ωστόσο, κατά πάσα πιθανότητα, ο αγώνας θα γίνει στο ΟΑΚΑ.


«Κάναμε έναν φάκελο με το αίτημα να δώσει η εθνική μας ομάδα τον αγώνα μπαράζ για την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, γνωρίζοντας όμως ότι υπάρχει έντονο ενδιαφέρον και από άλλες Ενώσεις για να διοργανώσουν τον αγώνα αυτό. Μίλησα με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. και την ηγεσία της, αλλά και με ποδοσφαιριστές της Εθνικής μας. Ο κ. Πιλάβιος μου είπε ότι θα εξετάσει το αίτημά μας, μετά την κλήρωση στη Ζυρίχη που θα μάθουμε τον αντίπαλό μας. Επειδή όμως οι διεθνείς μας είναι θετικοί στο να ξαναπαίξουν στο Ηράκλειο και το Παγκρήτιο, έχουμε πάρα πολλές ελπίδες αυτή η διεκδίκησή μας να έχει θετική κατάληξη. Το μεγάλο όπλο μας σαν Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Ηρακλείου είναι ότι δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό πρόβλημα στα προηγούμενα παιχνίδια που έχει δώσει η Εθνική μας στο Ηράκλειο. Παράλληλα, μην ξεχνάμε ότι το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα έχει μόνο νίκες στο Παγκρήτιο», είπε ο κ. Τζώρτζογλου.

Για τον λόγο που τα δύο τελευταία παιχνίδια η ΕΠΟ. επέλεξε να γίνουν στην Αθήνα και όχι στο Ηράκλειο, τόνισε: «Ήταν πολύ μεγάλη έκπληξη για μένα αυτή η απόφαση, καθώς μετά το δύσκολο αγώνα με το Ισραήλ, θεωρούσαμε δεδομένη την απόφαση της Ομοσπονδίας να γίνουν και τα δύο τελευταία ματς με Λετονία και Λουξεμβούργο στο Ηράκλειο. Εκ των υστέρων οι άνθρωποι της ΕΠΟ κατάλαβαν ότι η απόφασή τους να παίξει η Εθνική στο Ο.Α.Κ.Α. ήταν λάθος, αφού το "παρών" στο γήπεδο έδωσαν λιγότεροι από 10 χιλιάδες άνθρωποι. Το να παίζει η Εθνική μας μόνιμα στο Παγκρήτιο, μπορεί να θεωρηθεί πλεονεξία, αλλά δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να έχει μόνιμη έδρα την Αθήνα. Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα θα πρέπει να παίζει σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας μας, αλλά επαναλαμβάνω ότι αυτό που συμβαίνει όταν παίζει η Εθνική στο Ηράκλειο είναι κάτι το μοναδικό».

Αναφορικά με τις σχέσεις του με την ΕΠΟ, μετά την αλλαγή ηγεσίας της, τόνισε: «Οι σχέσεις μας με τη διοίκηση της ΕΠΟ είναι άριστες, άλλωστε μην ξεχνάτε ότι άλλαξε μόνο ο πρόεδρος και όχι το σύνολο της διοίκησης. Ο κ. Πιλάβιος είναι ένας πάρα πολύ καλός φίλος που αγαπάει το Ηράκλειο και την Κρήτη. Σίγουρα όμως ο κ. Γκαγκάτσης ήταν για εμάς ένα χρήσιμο πρόσωπο στην Ομοσπονδία
».

Πολύ συζήτηση έχει γίνει τον τελευταίο καιρό για τη θέση και τις αρμοδιότητες που έχει στη νέα τάξη πραγμάτων στον ΟΦΗ, ο ίδιος ξεκαθάρισε τα πράγματα λέγοντας: «Ο ρόλος μου στον ΟΦΗ είναι αυτός που ήταν πάντα. Δεν έκρυψα ποτέ τη φίλαθλη καταγωγή μου, αλλά σαν πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Η. έχω υποχρέωση να βοηθήσω αυτή την ιστορική ομάδα της Κρήτης. Το βασικότερο είναι ότι ο ΟΦΗ ανήκει στο λαό του και τυπικά και ουσιαστικά. Το γεγονός ότι είναι αυτόνομος είναι το μεγαλύτερο κέρδος. Αγωνιστικά δεν με πείθει και θα μπορούσε να πάει καλύτερα, δεν θα πρέπει όμως να ξεχνάμε ότι είναι μια καινούργια ομάδα με νέα παιδιά και χρειάζεται πίστωση χρόνου. Η βαθμολογική συγκομιδή που έχει μέχρι στιγμής δεν συνάδει με το όνομα και την ιστορία του».

Ο πρόεδρος της Ε.Π.Σ.Η. μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον Εργοτέλη, ενώ τοποθετήθηκε και για το θέμα της έκτασης που θα ζητήσει από το δήμο για να κτίσει γήπεδο και προπονητήριο: «Η πορεία του Εργοτέλη δεν με εκπλήσσει καθόλου, γιατί ξέρω πολύ καλά πώς λειτουργεί αυτή η ομάδα. Ήμουν σίγουρος για αυτή την πορεία, αλλά δεν πρέπει να πάρουν τα μυαλά αέρα, γιατί ακόμα είναι πολύ νωρίς. Σε ό,τι αφορά το αίτημά του Εργοτέλη να του παραχωρηθεί έκταση από τον Δήμο Ηρακλείου, ο κ. Κουράκης από τότε που ήμασταν μεγαλομέτοχοι εγώ και ο κ. Σουλτάτος, μας έλεγε ότι θα είναι κοντά μας για την κατασκευή ενός προπονητηρίου. Ο Απόστολος Παπουτσάκης έχει ανεβάσει από την πλευρά του πολύ ψηλά τον πήχη, προκειμένου να πετύχει την κατασκευή και γηπέδου και προπονητικού κέντρου και αυτό είναι ένα δύσκολο εγχείρημα γιατί δεν είναι εύκολο να βρεις μια έκταση 100 στρεμμάτων κοντά στο Ηράκλειο».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x