Pick & Roll

Δύτης της Δύσης

Αν έπαιζα στο ΝΒΑ (δεν παίζω γιατί δεν γουστάρω όχι γιατί δεν μπορώ - «ακούς Αντώνη;») θα έπαιζα στην Ανατολή. Μου αρέσει περισσότερο! Προτιμώ τη Φλόριντα από το Κολοράντο. Προτιμώ την Πενσιλβάνια παρά τα όσα... άσχημα μου έλεγε γι' αυτήν το καλοκαίρι ο Ρετζιάς, από το Ορεγκον ή το Σολτ Λέικ. Εντάξει, η Καλιφόρνια είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά τώρα θα ασχοληθώ με την Βορειοδυτική περιφέρεια, όχι με αυτή που περιλαμβάνει τις ομάδες της Καλιφόρνιας. Που είναι και αρκετές έ;

Γράφει ο Γιώργος Γαβριλάκης

Αν έπαιζα στο ΝΒΑ (δεν παίζω γιατί δεν γουστάρω όχι γιατί δεν μπορώ - «ακούς Αντώνη;») θα έπαιζα στην Ανατολή. Μου αρέσει περισσότερο! Προτιμώ τη Φλόριντα από το Κολοράντο. Προτιμώ την Πενσιλβάνια παρά τα όσα... άσχημα μου έλεγε γι' αυτήν το καλοκαίρι ο Ρετζιάς, από το Ορεγκον ή το Σολτ Λέικ. Εντάξει, η Καλιφόρνια είναι άλλο κεφάλαιο, αλλά τώρα θα ασχοληθώ με την Βορειοδυτική περιφέρεια, όχι με αυτή που περιλαμβάνει τις ομάδες της Καλιφόρνιας. Που είναι και αρκετές έ; Κλίπερς, Λέικερς, Κινγκς και Ουόριορς.

Τώρα θα αναφερθώ στην άγονη ζώνη των ΗΠΑ. Στη Νορθουεστ βρίσκεται το Πόρτλαντ, το Ντένβερ, η Γιούτα, η Μινεσότα και η Οκλαχόμα. Ιδού...

ΝΟΡΘΟΥΕΣΤ

Πόρτλαντ Μπλέιζερς

Από πέρσι βρίσκεται στο επόμενο επίπεδο. Τώρα όμως, θα πρέπει να αποδείξει πως αυτό το «επόμενο επίπεδο» δεν είναι απλά η είσοδος στα πλέι οφ. Είναι η τελικοί της Δύσης -σε πρώτη φάση. Εχει ρόστερ που μπορεί να χτυπήσει τους Λέικερς. Να τους χτυπήσει, όχι να τους ρίξει κάτι. Για να φθάσει να τους... χτυπήσει, θα πρέπει πρώτα να ξεφορτωθεί το Ντένβερ.
Γι' αυτό το λόγο ξόδεψε λεφτά να πάρει τον ελεύθερο -από τους Σίξερς- Αντρέ Μίλερ. Αυτός μαζί με τον Μπράντον Ρόι, ο οποίος παραμένει το αφεντικό και τον ΛαΜάρκους Αλντριτζ, ο οποίος όλο και βελτιώνεται μπορούν να καταφέρουν ένα σωρό πράγματα. Το σημαντικό είναι πως οι Μπλέιζερς έχουν κι άλλα... όπλα. Ο Γκρεγκ Οντεν δείχνει αποφασισμένος για μια εντυπωσιακή σεζόν, ο Μάρτελ Ουέμπστερ ξεπέρασε τον τραυματισμό του, ενώ οι Στιβ Μπλέικ, Ρούντι Φερνάντεθ, Τράβις Αουτλο και Τζόελ Πρίζμπιλα είναι οι καλύτεροι συμπληρωματικοί που υπάρχουν.

Ντένβερ Νάγκετς

Το Ντένβερ πέρσι μεταμορφώθηκε σε πρίγκιπα. Για χρόνια ήταν βάτραχος, αλλά στους Νάγκετς πήγε ο Τσόνσι Μπίλαπς και η ομάδα έγινε... ΣΟΒΑΡΗ. Ο Καρμέλο από παιδάκι έγινε άντρας και όλοι μπορούσαν να σκοράρουν πιο άνετα επειδή τη διεύθυνση οργάνωσης την είχε ο Μπίλαπς. Το ίδιο ισχύει και φέτος. Γι' αυτό άλλωστε και η ομάδα συνεχίζει να έχει όνειρα για λαμπερή παρουσία. Οι Τζέι Αρ Σμιθ και Κρις Αντερσεν θα πρέπει να συνεχίσουν να είναι καλά παιδάκια, ο Νενέ είναι ήδη παίκτης επιπέδου All-Star, ενώ ο ρούκι Τι Λόσον κάποια στιγμή θα γίνει ο αντικαταστάτης του Μπίλαπς.
Προσθέστε και το όνομα του Αρον Αφλάλο, ο οποίος στο Ντιτρόιτ πέρασε απαρατήρητος, αλλά οι Νάγκετς έχουν σχέδια γι' αυτόν.

Γιούτα Τζαζ

Πέρσι η Γιούτα ήταν η τρίτη καλύτερη ομάδα της περιφέρειας. Οι δύο πρώτες (Πόρτλαντ και Ντένβερ) είχαν 58-34 και οι Τζαζ 10 νίκες λιγότερες. Ισως γιατί πέρσι στο μεγαλύτερο μέρος της σεζόν ήταν τραυματίας ο Κάρλος Μπούζερ. Τώρα είναι εκεί και θέλει η ομάδα του να γίνει ξανά αφεντικό στη Νορθουεστ. Δύσκολο έργο!
Ο Κιριλένκο είναι σε πτώση και μόνο ο Ντερόν Ουίλιαμς και ο Μεμ Οκούρ είναι άξιοι συμπαραστάτες. Μόνο; Οχι! Πλέον υπάρχει και ο Πολ Μίλσαπ, μην ξεχνάτε πως ο κόουτς Σλόαν σκέφτεται να τον βάλει ακόμα και στην πρώτη πεντάδα αντί του Μπούζερ. Για να δούμε...

Μινεσότα Τίμπεργουλφς

Η Μινεσότα έκανε πολλές αλλαγές. Το θέμα είναι όμως, ο Αλ Τζέφερσον. Αυτός είναι ο καλύτερος της ομάδας και σίγουρα ένας από τους καλύτερους στη θέση του (4-5) σε όλο το ΝΒΑ. Και όταν λέμε ένας από τους καλύτερους δεν λέμε ένας από τους καλύτερους 20 του ΝΒΑ, αλλά ένας από τους καλύτερους και στη χειρότερη ο τρίτος καλύτερος (αν προτιμάτε τον Αμαρέ Στούντεμαϊρ, τον Ντάνκαν ή τον Μπος και τον Γκαρνέτ). Εγώ απ' όλους αυτούς προτιμώ τον «Big Al». Πέρσι έλειψε με τον σοβαρό τραυματισμό του. Τώρα είναι εδώ. Δίπλα του δεν έχει τον σούπερ σκόρερ Ράντι Φόι -πήγε στην Ουάσινγκτον- έχει τον Κέβιν Λοβ στη δεύτερη χρονιά του, τον Ραμόν Σέσιονς, ο οποίος ήρθε από το Μιλγουόκι, ο ρούκι πόιντ γκαρντ Τζόνι Φλιν (σημειώστε το όνομά του) και οι Κόρεϊ Μπρούερ (και αυτός πέρσι έχασε όλη τη σεζόν) και Ράιαν Γκόμες. Αρκετοί και πολύ ταλαντούχοι όλοι τους, αλλά μάλλον όχι αρκετοί για να εμποδίσουν τα αφεντικά της Νόρθουεστ.

Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ

Είναι η ομάδα του μέλλοντος. Δεν είναι όμως του... παρόντος. Μπορεί να κάνει πράγματα από τώρα, δύσκολα όμως μπορεί να μπει στα πλέι οφ.Ο Κέβιν Ντούραντ στα 22 του είναι All-Star και σκοράρει κάθε βράδυ πάνω από 20 πόντους. Αρκετά βράδια σκοράρει πάνω από 30 και αν του δώσεις τη δυνατότητα θα βάλει και πάνω από 40. Ο Τζεφ Γκριν είναι ο άμεσος συνεργάτης τους. Αυτός που τον στηρίζει στην επίθεση και διορθώνει τις αδυναμίες του στην άμυνα. Επίσης είναι νεαρός (23 ετών), ενώ όλοι οι καλοί τις ομάδας είναι νεαροί. Ο Ράσελ Ουέστμπρουκ (21 ετών) για παράδειγμα, ο οποίος είναι ο πόιντ γκαρντ της ομάδας και ο 20χρονος ρούκι Τζέιμς Χάρντεν ο βασικός σούτινγκ γκαρντ. Χρειάζονται έναν ψηλό, γιατί στην άγρια δύση με τον Νικ Κόλισον και τον Νέναντ Κρίστιτς δεν βγαίνει η χρονιά. Αυτά!

Υ.Γ.: Εχουν προηγηθεί τρία pick n' roll με τις περιφέρειες της Ανατολής. Αυτό είναι το πρώτο, με τη Νόρθουεστ της Δύσης. Τι απομένουν;

Υ.Γ.2: (απάντηση Υ.Γ.): Αλλες δύο περιφέρειες της Δύσης!

Υ.Γ.3: (επιβράβευση): Μπράβο καμάρια μου!

Υ.Γ 4: Κι επειδή pick n' roll με ένα άτομο δεν γίνεται, μπορείτε να μου κάνετε σκριν με μηνύματα, ιδέες και παρατηρήσεις στο g.gavrilakis@gmail.com.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x