Pick & Roll

Διαιτησία και οι γνωστές αδυναμίες

Ένα μείγμα της προκλητικής ώρες-ώρες διαιτησίας και των γνωστών από την αρχή της σεζόν προβλημάτων του Παναθηναϊκού είχαν ως αποτέλεσμα την ήττα τους στη Βιτόρια από την Κάχα Λαμποράλ.

Ένα μείγμα της προκλητικής ώρες-ώρες διαιτησίας και των γνωστών από την αρχή της σεζόν προβλημάτων του Παναθηναϊκού είχαν ως αποτέλεσμα την ήττα τους στη Βιτόρια από την Κάχα Λαμποράλ.

Γράφει ο Χρήστος Ρομπόλης

Κι επειδή το πρώτο κομμάτι, αυτό της διαιτησίας, καλώς ή κακώς είναι πέρα από τις δυνάμεις του, ο Παναθηναϊκός θα πρέπει να εστιάσει στις δικές του αδυναμίες, τις οποίες πρέπει να διορθώσει αν θέλει να φτάσει ψηλά στη φετινή Ευρωλίγκα. Πόσο εφικτό είναι αυτό με το υπάρχον ρόστερ, είναι βέβαια ένα μεγάλο ερώτημα...

Οι «πράσινοι» πλήρωσαν έτι μία φορά τα δύο προβλήματα που είναι πασιφανή κι έχουν επισημανθεί πολλάκις από τη στήλη από το ξεκίνημα της περιόδου.

Το πρώτο έχει να κάνει με την ανυπαρξία επαρκούς αντικαταστάτη του Δημήτρη Διαμαντίδη. Ο «Μήτσος» έπαιξε 32 λεπτά και τα οκτώ που έλειψε από το παρκέ ήταν καταστροφικά. Ιδιαίτερα το διάστημα στο τέλος της τρίτης περιόδου, όταν ο απίθανος Ρίμπας με τρία τρίποντα έδωσε τεράστιο προβάδισμα στους Βάσκους. Αλήθεια, τι θα συμβεί αν ο αρχηγός απουσιάσει από ένα ματς απαιτήσεων; Κι αν-Θεού θέλοντος και... οργανισμού επιτρέποντος-δεν λείψει ποτέ, πόσο ακόμη θα αντέξει σε αυτούς τους ρυθμούς; Ειδικά από τη στιγμή που στα προημιτελικά θα υπάρχουν συνεχή ματς τελικοί, για να μην αναφερθούμε σε ενδεχόμενη παρουσία στο φάιναλ φορ της Ευρωλίγκας ή στην αναπόφευκτη συμμετοχή στους τελικούς της Α1... Ο Νικ Καλάθης αποδεικνύεται ανεπαρκής για να κάνει τα... ρεπό του Διαμαντίδη, παρότι έχει αρκετά ελαφρυντικά. Το νεαρό της ηλικίας, η δυσκολία να βρει ρυθμό ένας παίκτης που ξέρει πως δεν θα παραμείνει για περισσότερα από 4-5 συνεχή λεπτά στο παρκέ, αλλά και η άδικη σύγκριση με τον κορυφαίο παίκτη της Ευρώπης στη θέση του είναι μερικά εξ αυτών.

Το δεύτερο αφορά στην έλλειψη-τουλάχιστον όσο καιρό λείπει και θα λείψει ο Άλεξ Μάριτς-ενός σέντερ που θα αποτελεί σημείο αναφοράς σε άμυνα και επίθεση. Οι πρωταθλητές δέχτηκαν πολλούς πόντους από το «ζωγραφιστό», είτε από τον καλό στο low post παιχνίδι Μπατίστα, είτε με τα drive των υπολοίπων, ενώ παράλληλα πήραν λίγο σκορ μέσα στη ρακέτα.

Όσο για τη διαιτησία, τα λόγια είναι περιττά. Ο τραυματισμός του Καρλ Γιούνγκεμπραντ στοίχισε πολύ στον Παναθηναϊκό. Ο πολύπειρος Φινλανδός, που έχει φάει με το κουτάλι τα ευρωπαϊκά γήπεδα κι έχει σφυρίξει σε έδρες κι έδρες, σίγουρα δεν θα «ψάρωνε» από τις συνεχείς κραυγές του πλήθους όπως οι σαφώς απειρότεροι συνάδελφοί του, Μπολτάουζερ και Λάτισεφς. Είναι βέβαιο, πάντως, πως ένας καλός Παναθηναϊκός δεν θα αναχαιτιζόταν από κανένα σφύριγμα απέναντι σε αυτή την Κάχα Λαμποράλ. Όπως βέβαιο είναι πως ένας στοιχειωδώς καλός Παναθηναϊκός δεν είναι δυνατό να χάσει την πρώτη θέση σε αυτό τον όμιλο.

Απορίες, σχόλια και παρατηρήσεις στο chrobolis@yahoo.com

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x