Γαλλία

Le Championnat: «Σοκ» για Λιόν-Μπορντό, κορυφή για Μονπελιέ

Ακόμα «το φυσάνε και δεν κρυώνει» αυτό που έπαθαν το Σάββατο οι Λιόν και Μπορντό, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι «λιονέ» γνώρισαν την πιο απίθανη ήττα της σύγχρονης ιστορίας τους, χάνοντας με 2-0 από τη Σοσό στο «Ζερλάν», όμως, παρόλα αυτά, κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή, δίνοντας την ευκαιρία στους «κίτρινους» να βρεθούν στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας.

Ακόμα «το φυσάνε και δεν κρυώνει» αυτό που έπαθαν το Σάββατο οι Λιόν και Μπορντό, στο πλαίσιο της ένατης αγωνιστικής του γαλλικού πρωταθλήματος. Οι «λιονέ» γνώρισαν την πιο απίθανη ήττα της σύγχρονης ιστορίας τους, χάνοντας με 2-0 από τη Σοσό στο «Ζερλάν», όμως, παρόλα αυτά, κατάφεραν να παραμείνουν στην κορυφή, δίνοντας την ευκαιρία στους «κίτρινους» να βρεθούν στις μεσαίες θέσεις της βαθμολογίας. Όμως, οι παίκτες του Κλοντ Πιέλ απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή την εκπληκτική φέτος Μονπελιέ, που κέρδισε πιο εύκολα από ότι δείχνει το τελικό αποτέλεσμα με 2-1 τη Σεντ Ετιέν στην έδρα της και δείχνει ικανή για την ευρωπαϊκή έξοδο. Όσον αφορά τους περυσινούς πρωταθλητές, κατάφεραν να χάσουν με 1-0 από την Οσέρ στο «Αμπέ Ντεσάμπ» και να παραμείνουν στη δεύτερη θέση, ελπίζοντας ακόμα για την κατάκτηση του τίτλου, αφού βρίσκονται έναν βαθμό πίσω από την κορυφή.

Ετσι, μόνο η Μαρσέιγ φαίνεται πως στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων. Οι πρωταθλητές Ευρώπης του 1993 πήραν πανηγυρικά το «διπλό» στην έδρα της Νανσί, επικρατώντας με 3-0 της αντιπάλου τους και, πλησιάζοντας στους τρεις βαθμούς από την κορυφή. «Έβγαλαν τα μάτια τους» οι Λε Μαν και Μπουλόν, που ήρθαν ισόπαλες 1-1 στην έδρα της πρώτης και δεν κατάφεραν να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις. «Μηδέν στα εννιά» για την Γκρενόμπλ, που έχασε με 2-0 στην έδρα της Βαλανσιέν. "Λευκή" ισοπαλία στον Βορρά ανάμεσα σε Λιλ και Ρεν.



Αναλυτικά, το πρόγραμμα της ένατης αγωνιστικής:


Σάββατο, 17/10 (20:00)

Οσέρ-Μπορντό 1-0
(72΄πεν. Μπίρσα)

Νανσί-Μαρσέιγ 0-3
(5΄ Βαλμπούενα, 78΄ Μπραντάο, 81΄ Αμπριέλ)

Λε Μαν-Μπουλόν 1-1
(59΄ Λαμάχ - 90΄+ Ρομπέρ)

Μονπελιέ-Σεντ Ετιέν 2-1
(54΄ Ε-Φανά, 60΄ Καμαρά - 71΄πεν. Μπεργκέσιο)

Λιόν-Σοσό 0-2
(17΄ Φατί, 89΄ Πριβάτ)

Βαλανσιέν-Γκρενόμπλ 2-0
(16΄ Σαμάσα, 21΄ Μπεν Χαλφαλάχ)

Λιλ-Ρεν 0-0

Κυριακή, 18/10 (18:00)

Λοριάν - Νις

Μονακό - Λανς

Τουλούζ - Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)


Η βαθμολογία του Championnat.


Η επόμενη αγωνιστική (δέκατη):

Σάββατο, 24/10 (20:00)

Μπορντό-Λε Μαν
Μπουλόν-Μονακό
Γκρενόμπλ-Νανσί
Νις-Λιόν
Σεντ Ετιέν-Βαλενσιέν
Σοσό-Λοριάν
Ρεν-Μονπελιέ (22:00)

Κυριακή, 25/10 (16:00)

Οσέρ-Λιλ
Λανς-Τουλούζ
Μαρσέιγ-Παρί Σεν Ζερμέν (22:00)


Επιμέλεια: Παναγιώτης Βλαχαδάμης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x