Stoiximan Super League

Έσωσε την παρτίδα…

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Σισέ στις καθυστερήσεις πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2 στην Καβάλα κόντρα στην τοπική ομάδα για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Ονουάτσι τα δυο γκολ της Καβάλας. Ο Κατσουράνης μείωσε αρχικά για τους πράσινους που απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή τον Ολυμπιακό.

Ο Παναθηναϊκός με γκολ του Σισέ στις καθυστερήσεις πήρε τον βαθμό της ισοπαλίας 2-2 στην Καβάλα κόντρα στην τοπική ομάδα για την 7η αγωνιστική της Σούπερ Λίγκας. Ο Ονουάτσι τα δυο γκολ της Καβάλας. Ο Κατσουράνης μείωσε αρχικά για τους πράσινους που απέκτησαν συγκάτοικο στην κορυφή τον Ολυμπιακό.

Το ματς:

Τουλάχιστον πήρε το βαθμό. Το νικηφόρο σερί του Παναθηναϊκού σταμάτησε στην Καβάλα, αλλά το σημαντικότερο για το «τριφύλλι» είναι ότι έμεινε στην κορυφή, ισόβαθμο με τον Ολυμπιακό. Ο Σισέ μπορεί να μην είχε πάρει μπάλες στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα, αλλά «χτύπησε» στο τέλος, στερώντας τη νίκη από τους αξιόμαχους «Αργοναύτες»!

Το 45λεπτο του πρώτου μέρους αποτέλεσε το απόλυτο κοντράστ συναισθημάτων. Από τη μία η ψυχρολουσία του φαβορί της αναμέτρησης και μέχρι τώρα οδηγού του πρωταθλήματος, Παναθηναϊκού και από την άλλη ο ενθουσιασμός των νεοφώτιστων της Καβάλας, που ευτύχισαν να πάνε στα αποδυτήρια με το υπέρ τους 2-0! Ο Ονουάτσι συνέχισε την παράδοση που τον θέλει να σκοράρει σε βάρος του «τριφυλλιού» (σ.σ. είχε πετύχει γκολ και με τη φανέλα του Ιωνικού), σημειώνοντας και τα δύο τέρματα της ομάδας του (21’, 43’). Σε γενικές γραμμές το πρώτο ημίχρονο ήταν μέτριο. Ο Παναθηναϊκός είχε σε άσχημη μέρα σχεδόν όλους τους ποδοσφαιριστές του και κυρίως τους κεντρικούς χαφ Σιμάο- Κατσουράνη και την τετράδα της άμυνας.

Ειδικά στα μετόπισθεν η ομάδα του Τεν Κάτε αντιμετώπισε εφιαλτικό απόγευμα … Οι Μπιέρσμιρ, Καντέ, Σαριέγκι και Βύντρα άφηναν συνεχώς κενά, δεν μάρκαραν όταν η μπάλα ήταν στα πόδια των Ονουάτσι- Ορούμα και Ιωάννου, με αποτέλεσμα να το πληρώσουν ακριβά… Βέβαια πρέπει να συνυπολογίσουμε και τον βαρύ αγωνιστικό χώρο, ο οποίος μετά τη βροχή ήταν σε άθλια κατάσταση (συνεχώς οι παίκτες έχαναν την ισορροπια τους ή δεν υπολόγιζαν σωστά τις μεταβιβάσεις τους). Η Καβάλα προτίμησε την τακτική των αντεπιθέσεων μετά από λάθη των «πρασίνων» και ανασταλτικά έκλειναν σωστά τους χώρους.

Στο δεύτερο μέρος οι ρόλοι αντιστράφηκαν. Οι είσοδοι των Καραγκούνη και Σαλπιγγίδη έδωσαν επιθετική πνοή στον Παναθηναϊκό. Η διαφορά φάνηκε αμέσως, μόλις στο 56’. Τότε δηλαδή που ο Κατσουράνης σημείωσε το γκολ με κοντινή προβολή και έδωσε άλλο ρυθμό στην αναμέτρηση. Οι «πράσινοι», όπως ήταν λογικό, ανέβασαν τις γραμμές τους και πίεσαν για την άμεση ισοφάριση. Ευκαιρίες δημιούργησαν, ειδικά με τον Καραγκούνη και τον Σαλπιγγίδη, αλλά καμία δεν είχε ευτυχή- για τους ίδιους- κατάληξη. Με τη συμπλήρωση των 90’ τίποτα δεν είχε αλλάξει. Τίποτα μέχρι το τέταρτο και τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων. Τη στιγμή που ο Σισέ έπιασε την κεφαλιά και διαμόρφωσε το τελικό 2-2. Οι «πράσινοι» γνώρισαν την πρώτη τους απώλεια βαθμών και ισοβάθμησαν με τον Ολυμπιακό στην κορυφή της βαθμολογίας.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΚΑΒΑΛΑ (Γιάννης Παπακώστας): Κάλατς, Οικονόμου, Ψωμάς, Ντουγκλάο, Παβίσεβιτς, Ντρομπρασίνοβιτς (80' Πόποβιτς), Ντικρόκ, Ρινκόν (72' Σουλτανίδης), Ορούμα, Ιωάννου (65' Μεντ), Ονουάτσι.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Βύντρα, Μπιέρσμιρ (46' Σαλπιγγίδης), Σαριέγκι, Καντέ, Σιμάο (56' Καραγκούνης), Κατσουράνης, Νίνης, Γκάμπριελ, Λέτο (73' Ρουκάβινα), Σισέ.

Παναγιώτης Σεμερτζίδης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x