Stoiximan Super League

Πήρε τρεις βαθμούς, έχασε πολλά περισσότερα…

Κανείς δεν περίμενε ότι η πρώτη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Πανθρακικό με 3-2, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στη Σούπερ Λίγκα, θα συνοδευόταν από άγριες αποδοκιμασίες του κόσμου της. Έχασε ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι στο 3-1 η Ένωση που πέρασε δύσκολες ώρες από τον ουραγό της βαθμολογίας που την «έκλεισε» στα καρέ της, έχοντας δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά.

Κανείς δεν περίμενε ότι η πρώτη νίκη της ΑΕΚ απέναντι στον Πανθρακικό με 3-2, μετά από τρεις συνεχόμενες ήττες στη Σούπερ Λίγκα, θα συνοδευόταν από άγριες αποδοκιμασίες του κόσμου της. Έχασε ευκαιρίες να τελειώσει το παιχνίδι στο 3-1 η Ένωση που πέρασε δύσκολες ώρες από τον ουραγό της βαθμολογίας που την «έκλεισε» στα καρέ της, έχοντας δύο δοκάρια στα τελευταία λεπτά.

Η εικόνα του ματς

Χωρίς να εντυπωσιάσει, η ΑΕΚ κατάφερε να κλείσει το πρώτο ημίχρονο προηγούμενη 2-1 και μάλιστα ανατρέποντας το εις βάρος της 0-1. Παρά το γεγονός ότι υπήρχε εμφανές πρόβλημα στη μεσαία γραμμή, η Ένωση κατάφερε να βγάλει φάσεις μπροστά από την εστία του Ρόκα, ο Σκόκο όμως –αν και βρέθηκε τρεις φορές σε πολύ καλή θέση δεν μπόρεσε να νικήσει τον τερματοφύλακα του Πανθρακικού. Μετά το πρώτο εικοσάλεπτο, η ομάδα της Κομοτηνής προσπάθησε να κρατήσει την μπάλα και ευτύχισε να προηγηθεί σε μία από τις σπάνιες επισκέψεις του στην περιοχή της ΑΕΚ.
Ο Μπουβάλ στο 26’ δέχτηκε την μπάλα με τον Μαϊστόροβιτς κολλημένο πάνω, αλλά με εξαιρετική κίνηση «ρόλαρε» πάνω στο Σουηδό αμυντικό και βρέθηκε απέναντι στο Σάχα που δεν είχε κανένα περιθώριο αντίδρασης στο πλασέ του επιθετικού του Πανθρακικού.

Το ευτύχημα για την ΑΕΚ ήταν ότι κατάφερε να απαντήσει άμεσα, αφού δύο λεπτά αργότερα, ο Μαϊστόροβιτς μετά από χτύπημα φάουλ του Σκόκο, πήρε ρεβάνς για την προηγούμενη φάση και με κεφαλιά ισοφάρισε σε 1-1. Με τη βοήθεια ενός αντιπάλου και συγκεκριμένα του Τζόκιτς στο 39’ που έβαλε αυτογκόλ, έκλεισε το ημίχρονο προηγούμενη με 2-1.

Ο Πανθρακικός, αν αναλογιστεί κανείς τα τεράστια προβλήματα που κουβάλαγε πριν από αυτόν τον αγώνα, σίγουρα κέρδισε τις εντυπώσεις, αφού με εξαίρεση τα πρώτα λεπτά, δεν κλείστηκε σε κανένα σημείο του αγώνα, ούτε δοκίμασε συστήματα μαζικής άμυνας. Αντίθετα, οι παίκτες του Αλμπέρ Καρτιέ προσπάθησαν στο μέτρο των δυνατοτήτων τους να παίξουν το παιχνίδι τους.

Το τρίτο γκολ της Ένωσης με τον Σκόκο, φάνηκε προς στιγμή ότι θα τελείωνε το παιχνίδι και η ΑΕΚ έκανε κάποιες ωραίες φάσεις κερδίζοντας και το χειροκρότημα των φίλων της. Σύντομα όμως το χειροκρότημα έγινε παγωμάρα, η παγωμάρα μουρμούρα και στο τέλος αποδοκιμασίες από τον κόσμο που έβλεπε να μην υπάρχει ομάδα μέσα στο γήπεδο και το «Δικέφαλο» να κρατιέται στον αγώνα από το ατομικό ταλέντο ορισμένων παικτών.

Η είσοδος του Ρομπέρ θα μπορούσε να είχε φέρει τα πάνω-κάτω, αλλά ο ποδοσφαιριστής της ομάδας της Κομοτηνής κατάφερε απλά να μειώσει στο τελικό 3-2. Από εκεί και πέρα, δύο δοκάρια για τον Πανθρακικό και η απίστευτη ευκαιρία του Μπλάνκο που φέτος… έχει «τσακωθεί» με το γκολ, ήταν οι τελευταίες εικόνες που κράτησε ο κόσμος στο ΟΑΚΑ, που ξέσπασε σε άγριες αποδοκιμασίες με το σφύριγμα της λήξης.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η ομάδα της Κομοτηνής είχε πριν από αυτό το παιχνίδι πετύχει μόλις δύο γκολ σε έξι αγώνες και είχε την χειρότερη επίθεση της κατηγορίας. Απέναντι στην ΑΕΚ σε 90' ισοφάρισαν τα τέρματα που πέτυχαν στα 540 προηγούμενα και ταυτόχρονα είδαν και δύο φορές την μπάλα να σταματά στα δοκάρια του Σάχα.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ: Σάχα, Γιάχιτς, Μαϊστόροβιτς, Αραούχο, Άρτσε, Καράμπελας, Καφές, Ταχτσίδης (63'Γκερέιρο), Χέρσι (59'Λεονάρντο), Σκόκο, Μπλάνκο. (81'Χουανφράν)

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ: Ρόκα, Τζόκιτς, Άλβες, Μπουβάλ, Κλεμέντ, Φαγιάρδο, Καπετάνος (60'Ντιαλό), Ενγκαμπί, Κωνσταντινίδης, Αργυρίου (60'Ρομπέρ), Καζάκης (73'Μίτου).

Διαιτητές: Γιαννόπουλος (Αθηνών), Γκάγκας (Λάρισας), Ευθυμιάδης (Πιερίας).

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

TAGS:

Σχετικά βίντεο

close menu
x