Stoiximan Super League

Ζίκο: «Νίκη και καλή μπάλα…»

Τους τρεις βαθμούς σε συνδυασμό με καλό ποδόσφαιρο περιμένει ο Ζίκο από τους παίκτες του στο ματς της Τρίτης απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης για το Champions League. «Πάντα παίζουμε με στόχο τη νίκη. Κάθε ματς στη διοργάνωση είναι τελικός, ειδικά εντός έδρας», τόνισε ο Βραζιλιάνος τεχνικός. «Άλλαξαν πολλά στον τρόπο προπόνησης. Ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι»μ, πρόσθεσε. Ποια τα πλάνα του Ζίκο για την ενδεκάδα. Νοκ άουτ για τρεις εβδομάδες ο Ντιόγο.

Τους τρεις βαθμούς σε συνδυασμό με καλό ποδόσφαιρο περιμένει ο Ζίκο από τους παίκτες του στο ματς της Τρίτης απέναντι στη Σταντάρ Λιέγης για το Champions League.

«Πάντα πριν από έναν μεγάλο αγώνα έχουμε θετική σκέψη για ένα καλό αποτέλεσμα. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε καλή μπάλα για να τα καταφέρουμε, όπως κάναμε το Σάββατο. Κάθε ομάδα που είναι γηπεδούχος πρέπει να πιέζει πολύ. Θα προσπαθήσουμε να το κάνουμε, χωρίς όμως να δώσουμε χώρο για αντεπιθέσεις», δήλωσε ο Βραζιλιάνος τεχνικός στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε εν όψει του αγώνα.

Για το αν θεωρεί το ματς της Τρίτης τελικό είπε: «Για μένα όλα τα ματς στο Champions League είναι τελικοί και ιδιαίτερα αυτά εντός έδρας. Στατιστικά, αν πάρεις τα τρία ματς στην έδρα σου, έχεις ένα 80% πιθανότητες να περάσεις. Για αυτό το λόγο δίνω μεγάλη βαρύτητα στα ματς που παίζουμε στην έδρα μας και αυτό προσπαθώ να περάσω στην ομάδα».

Ενδεχόμενη νίκη, θα φέρει τον Ολυμπιακό κοντά στην πρόκριση, όπως τόνισε και ο Ζίκο: «Είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν μπορούμε να περάσουμε νικώντας αύριο. Είναι το τελευταίο ματς του πρώτου γύρου. Βεβαίως μία νίκη θα μας δώσει μεγάλες πιθανότητες και θα αναγκάσει τους αντιπάλους να κυνηγήσουν νίκες για να μας περάσουν».

Μιλώντας για τους πρωταθλητές Βελγίου ανέφερε: «Η Σταντάρ είναι πολύ καλή ομάδα, όπως την είδα στο ματς με την Άρσεναλ. Ήταν άτυχη, γιατί θα μπορούσε να ήταν νικήτρια, όμως της το στέρησε το δεύτερο γκολ της Άρσεναλ. Θα πρέπει να προσέξουμε πάρα πολύ τον αντίπαλο. Παρακολουθήσαμε τη Σταντάρ στα τελευταία έξι ματς. Παίζει καλή μπάλα, θέλει να παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και διαθέτει καλούς παίκτες τουλάχιστον από το κέντρο και μπροστά».

Ερωτηθείς για τα αγωνιστικά του πλάνα, απάντησε: «Κατά πάρα πιθανότητα η ενδεκάδα θα είναι σχεδόν ίδια. Θα δούμε σε τι κατάσταση βρίσκονται οι παίκτες και ποιοι μπορούν να βοηθήσουν. Υπάρχουν τραυματίες, ο Τοροσίδης είχε ίωση, ο Γκαλίτσιος είχε κάποιες ενοχλήσεις και θα δούμε ποιοι μπορούν να βοηθήσουν».

Ο Ολυμπιακός απέδωσε επιθετικό και κατά διαστήματα καλό ποδόσφαιρο απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης. Είναι όμως σε θέση να έχει ανάλογους προσανατολισμούς σε ένα ματς μεγαλύτερης δυσκολίας; «Ο Μήτρογλου είναι καθαρόαιμος επιθετικός, αλλά και ο Γκαλέτι και ο Ζαϊρί είναι επιθετικοί. Εξαρτάται από το πώς θα παραταχθούμε, πώς θα διατάξουμε την ομάδα μας στο γήπεδο. Δεν κοιτάζω αν ένα ματς είναι για το πρωτάθλημα ή την Ευρώπη. Θέλω η ομάδα μου να κερδίζει και για αυτό φτιάχνω την ομάδα μου σε κάθε ματς ξεχωριστά. Για να πηγαίνουμε πάντα για τη νίκη», τόνισε ο Βραζιλιάνος τεχνικός, ενώ απέκλεισε το ενδεχόμενο χρησιμοποίησης τριών κεντρικών χαφ είπε: «Όχι, δεν πρέπει να παίξουν μαζί».

Όσο για το πού αποδίδει την αγωνιστική μεταμόρφωση του Ολυμπιακού, είπε: «Πιστεύω στην ποιότητα των παικτών μου, που είναι πολύ μεγάλη. Αυτή η διακοπή στο πρωτάθλημα μάς βοήθησε να βελτιωθούμε στον τομέα της φυσικής κατάστασης, όπου είχαμε πρόβλημα. Άλλαξαν πολλά πράγματα στον τρόπο προπόνησης. Πιστεύω και ελπίζω να συνεχίσουμε έτσι».

Ο Ζαουάντ Ζαϊρί εκπροσώπησε τους παίκτες του Ολυμπιακού. «Είναι ένα διαφορετικό ματς, ένα ευρωπαϊκό ματς, δεν έχει σχέση με αυτό απέναντι στον Αστέρα για το ελληνικό πρωτάθλημα. Ελπίζουμε όμως να παίξουμε και πάλι αρκετά καλά για να πάρουμε τη νίκη», τόνισε ο Μαροκινός εξτρέμ.

Όσο για το αν το γκολ που πέτυχε το Σάββατο έχει βελτιώσει την ψυχολογία του, είπε: «Όταν βάζεις ένα γκολ ανεβαίνει η ψυχολογία σου. Επίσης μας βοήθησε η βελτίωση της φυσικής μας κατάστασης στο διάστημα της διακοπής του πρωταθλήματος».

Ερωτηθείς από Βέλγο δημοσιογράφο για το τι γνωρίζει από τη Σταντάρ, απάντησε: «Ξέρω πως διαθέτει πολύ καλές μονάδες και θα πρέπει να τους προσέξουμε. Υπάρχουν παίκτες που είναι επικίνδυνοι».

Τρεις εβδομάδες εκτός ο Ντιόγο

Εκτός αγωνιστικής δράσης για τρεις εβδομάδες θα μείνει ο Ντιόγο. Οι εξετάσεις στις οποίες υποβλήθηκε ο φορ του Ολυμπιακού έδειξαν πως υπέστη υποτροπή στο παλιό του τραύμα στο μετατάρσιο (ρωγμή στο σκαφοειδές) και θα απουσιάσει από τις υποχρεώσεις της ομάδας του για περίπου 20 ημέρες. Ο Βραζιλιάνος συνεπώς θα χάσει τα δύο ματς με τη Σταντάρ Λιέγης για το Champions League, με Εργοτέλη, Ατρόμητο και Ηρακλή για το πρωτάθλημα, καθώς και με Πανσερραϊκό για το Κύπελλο.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x