Stoiximan Super League

Λιποθυμία!

Η ευκαιρία που είχε ο Παναθηναϊκός για να πάει στο +4 από τον Ολυμπιακό μετατράπηκε σε ζάλη. Οι "πράσινοι" ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, μέσα στο ΟΑΚΑ, και παρέμειναν στην πρώτη θέση, με δύο βαθμούς διαφορά από τους "ερυθρόλευκους". Την επόμενη αγωνιστική το ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Σισέ ισοφάρισε, ενώ το σκορ είχε ανοίξει για τους φιλοξενούμενους ο Ουντότζι.

Η ευκαιρία που είχε ο Παναθηναϊκός για να πάει στο +4 από τον Ολυμπιακό μετατράπηκε σε ζάλη. Οι "πράσινοι" ήρθαν ισόπαλοι 1-1 με τον Αστέρα Τρίπολης, μέσα στο ΟΑΚΑ, και παρέμειναν στην πρώτη θέση, με δύο βαθμούς διαφορά από τους "ερυθρόλευκους". Την επόμενη αγωνιστική το ντέρμπι των «αιωνίων». Ο Σισέ ισοφάρισε, ενώ το σκορ είχε ανοίξει για τους φιλοξενούμενους ο Ουντότζι.

Το ματς:

Κάθε άλλο παρά εύκολος ήταν για τον Παναθηναϊκό ο σημερινός αγώνας με τον Αστέρα Τρίπολης. Οι πολλές απουσίες των Αρκάδων όχι μόνο δεν επηρέασαν την απόδοσή τους, αλλά οι αναγκαστικές αλλαγές που ακολούθησαν στην τακτική από τον Βαγγέλη Βλάχο «εγκλώβισαν» τις προσπάθειες του «τριφυλλιού».

Στο πρώτο μέρος, οι «πράσινοι» είχαν τον έλεγχο και περιόρισαν τον αντίπαλο μεταξύ κέντρου και άμυνας. Αυτή τη φορά, όμως, η οπισθοχώρηση του Αστέρα ήταν ό,τι χειρότερο για την ομάδα του Τεν Κάτε. Κενοί διάδρομοι δεν υπήρχαν, επομένως κανένα… ίχνος ευκαιρίας. Αποτέλεσμα, ο Παναθηναϊκός να έχει μεν την υπεροχή, αλλά να μην μπορεί να απειλήσει. Ενδεικτικό αυτού, η μοναδική καλή στιγμή του πρώτου μέρους στο 31’, μετά την κεφαλιά του Σαλπιγγίδη από πλεονεκτική θέση που κόπηκε από τον Αναστασόπουλο.

Στο δεύτερο μέρος το παιχνίδι απέκτησε άγρια ομορφιά. Η πρώτη διαφορά εντοπίστηκε στη διάθεση του Αστέρα Τρίπολης. Οι φιλοξενούμενοι αποφάσισαν, στα πρώτα λεπτά, να ανεβάσουν τις γραμμές τους και να κάνουν παιχνίδι. Εκ του αποτελέσματος, η έμπνευση του Βαγγέλη Βλάχου «έπιασε», αφού περιόρισαν το «τριφύλλι» πίσω και έψαχναν κενούς χώρους να απειλήσουν.

Η πίεση απέφερε καρπούς στο 61’, όταν μετά τη λάθος έξοδο του Τζόρβα, η μπάλα έφτασε στον Ουντόντζι και εκείνος με σουτ την έστειλε στα δίχτυα. Πριν καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ο Λαδάκης δέχτηκε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα και άφησε τους Αρκάδες με δέκα παίκτες. Ήταν η στιγμή που ο Τεν Κάτε πέρασε στον αγωνιστικό χώρο όλους τους επιθετικογενείς ποδοσφαιριστές του. Ρουκάβινα, Χριστοδουλόπουλος και αργότερα ο Πετρόπουλος μπήκαν στο γήπεδο προκειμένου να αλλάξουν την εικόνα της ομάδας τους και να ασκήσουν πρέσινγκ.

Ο πρώτος μάλιστα έβγαλε εξαιρετική μπαλιά στον Σισέ και ο δεύτερος δεν άφησε ανεκμετάλλευτη την ευκαιρία, φέρνοντας το ματς στα ίσα (74’). Όπως είναι λογικό, αυτό έδωσε ώθηση στο «τριφύλλι» να αναζητήσει και το δεύτερο γκολ. Ενδεχομένως οι ισορροπίες να είχαν αλλάξει στο 80’, όταν ο Βύντρα ανατράπηκε μέσα στην περιοχή, αλλά ο διαιτητής λανθασμένα έδειξε να συνεχιστεί το παιχνίδι. Από κει και πέρα η πίεση του Παναθηναϊκού αυξήθηκε. Από το 85’ και μέχρι το τέλος όλοι βγήκαν μπροστά για το γκολ της λύτρωσης. Ο Πετρόπουλος έχασε μοναδικό τετ- α-τετ, ενώ η μεγαλύτερη φάση καταγράφηκε στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων με την κεφαλιά του Σαριέγκι στο οριζόντιο δοκάρι. Με τη συμπλήρωση και των έξι λεπτών των καθυστερήσεων τίποτα δεν είχε αλλάξει, το παιχνίδι έληξε 1-1 και οι «πράσινοι» θα πάνε την επόμενη βδομάδα στο «Καραϊσκάκη» για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό στο +2.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Παναθηναϊκός (Χενκ Τεν Κάτε): Τζόρβας, Σαριέγκι, Νίνης (73' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ, Λέτο, Σαλπιγγίδης, Γκάμπριελ, Σιμάο (62' Ρουκάβινα), Βύντρα, Κατσουράνης, Σπυρόπουλος.

Αστ. Τρίπολης (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Φυτανίδης, Ουριμπάρι, Τσέζαρεκ (85΄ Καούνος), Αργυρόπουλος, Καρέρα, Λαζαρίδης, Ουντόντζι (78' Ζεάν Κάρλος), Βίλτσες (66'Ρόκας), Μαρσελάο, Λαδάκης.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x