Stoiximan Super League

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 4-0

Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε. Στο δεύτερο, όμως, o Τζιμπρίλ Σισέ πήρε τους συμπαίκτες του από το χέρι και με δυο γκολ "σφράγισε" τη νίκη που ήρθε με τελικό σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος τα άλλα δυο γκολ για τους "πράσινους", που ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, για να δουν αν θα κάνουν Χριστούγεννα ως πρωταθλητές χειμώνα.

Στο πρώτο ημίχρονο κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός αγχώθηκε. Στο δεύτερο, όμως, o Τζιμπρίλ Σισέ πήρε τους συμπαίκτες του από το χέρι και με δυο γκολ "σφράγισε" τη νίκη που ήρθε με τελικό σκορ 4-0, στο πλαίσιο της 15ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Βύντρα και Χριστοδουλόπουλος τα άλλα δυο γκολ για τους "πράσινους", που ανέβηκαν στην κορυφή της βαθμολογίας και περιμένουν τον αγώνα του Ολυμπιακού με τον Άρη, για να δουν αν θα κάνουν Χριστούγεννα ως πρωταθλητές χειμώνα.

Κάθε μέρα που περνάει, φαίνεται και περισσότερο το "στίγμα" του Νίκου Νιόπλια στην ομάδα. Καλύτερος για πιο μεγάλο διάστημα ο Παναθηναϊκός, καθοριστικές οι αλλαγές του Μακεδόνα τεχνικού, που διέγνωσε το πρόβλημα του «τριφυλλιού» στο κέντρο και πέρασε τον Νίνη στο γήπεδο. Ο νεαρός διεθνής μέσος δικαίωσε για μια ακόμη φορά τον προπονητή του, ενώ και η είσοδος του Χριστοδουλόπουλου αντί του Λέτο έδωσε νέα πνοή. Μεγάλος πρωταγωνιστής για μια ακόμη βραδιά ο Τζιμπρίλ Σισέ, που με τα δύο αποψινά γκολ, έφτασε τα 11 και είναι ο πρώτος σκόρερ στη Σούπερ Λίγκα. Με τη νίκη αυτή, ο Παναθηναϊκός ξαναπέρασε στην κορυφή και, πλέον, μεταφέρει το άγχος στον Ολυμπιακό, που αγωνίζεται αύριο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Ενδεχόμενο "στραβοπάτημα" των «ερυθρόλευκων» θα κάνει τη μια βδομάδα διακοπών των παικτών του Παναθηναϊκού ακόμη καλύτερη.

Το ματς

Οι «πράσινοι» είχαν συντριπτική κατοχή της μπάλας, αλλά δυσκολεύονταν να δημιουργήσουν φάσεις από τον άξονα. Με πολύ καλό στήσιμο στον αγωνιστικό χώρο, οι παίκτες του ΠΑΣ Γιάννινα κατάφεραν να "κόψουν στα δύο" τον Παναθηναϊκό. Με Καραγκούνη και Κατσουράνη καλά κλεισμένους, μοιραία παιχνίδι έκαναν οι αμυντικοί, με βαθιές μπαλιές που ήταν εύκολο να κοπούν από τους παίκτες του Θύμιου Γεωργούλη. Ανδράλας και Μπουχάν είχαν τον έλεγχο του κέντρου και μπροστά η ταχύτητα και η οξυδέρκεια του Σαϊτιώτη έφεραν την πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού για τους φιλοξενούμενους. Πρώτα το δοκάρι σταμάτησε την προσπάθεια του επιθετικού των Ιωαννίνων και, στη συνέχεια, ο Τζόρβας έδιωξε με τα πόδια νέο σουτ του Τζάνη.

Αφού γλίτωσε το «έμφραγμα» στο 10’ ο Παναθηναϊκός, προσπάθησε να φτιάξει φάσεις και το έκανε, κυρίως, με τον Σαλπιγγίδη από τα δεξιά που δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Βάντερσον. Σε μια από τις προσπάθειες του Μακεδόνα επιθετικού, ο Λέτο έχασε ευκαιρία για χαϊλάιτ, καταφέρνοντας να στείλει την μπάλα άουτ από το ένα μέτρο και λίγο αργότερα προβολή του Κατσουράνη βρήκε το δοκάρι. Οι «πράσινοι» βελτίωσαν την κυκλοφορία στο κέντρο, αλλά δεν μπόρεσαν να μετουσιώσουν την υπεροχή τους με ένα γκολ.

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους, ο Νιόπλιας απέσυρε τον Σεϊταρίδη, περνώντας στο παιχνίδι τον Νίνη. Ο Βύντρα πήγε δεξιά και ο Κατσουράνης στο κέντρο της άμυνας. Ο Παναθηναϊκός έγινε πιο επιθετικός, αλλά η λύση στον «γόρδιο δεσμό» ήρθε από το σημείο του πέναλτι. Ο Ανδράλας κράτησε τον Σιμάο μέσα στην περιοχή και ο Σισέ δεν αστόχησε από την άσπρη βούλα στο 50’. Ο Γάλλος σούπερ σταρ ξαναχτύπησε 25 λεπτά αργότερα, όταν μετά από σέντρα του Σπυρόπουλου και διώξιμο του Ελευθερόπουλου, έγινε αποδέκτης της μπάλας, "χόρεψε" μέσα στην περιοχή και με σουτ-"κεραυνό", έκανε το 2-0.

Ο αγώνας είχε, πλέον, κριθεί και απλά μπήκαν οι τελευταίες λεπτομέρειες. Ο Σισέ έγινε αλλαγή στο 80’ και αποθεώθηκε από τον κόσμο του «τριφυλλιού, αφού με δύο σημερινά του γκολ έφτασε τα 11 και προηγείται στον πίνακα των σκόρερ. Ένα λεπτό αργότερα ο Λουκάς Βύντρα έκανε το 3-0. Ο Λάζαρος Χριστοδουλόπουλος, που απόψε έχει γενέθλια, δέχτηκε την πάσα-"δώρο" του πολύ καλού Σαλπιγγίδη και μπήκε με την μπάλα στα δίχτυα, δίνοντας διαστάσεις θριάμβου στη νίκη του Παναθηναϊκού, κάνοντας το τελικό 4-0.

Μοναδικό μελανό σημείο, τα επεισόδια που έγιναν στην ανάπαυλα, όταν μερίδα οπαδών του Παναθηναϊκού ανέβηκε στο πάνω διάζωμα και πλησίασε επικίνδυνα τους φιλοξενούμενους εκδρομείς. Μέχρι να παρέμβουν οι δυνάμεις ασφαλείας, έπεσαν αρκετά καπνογόνα και καρέκλες εκατέρωθεν. Είχαν προηγηθεί συνθήματα και από τις δύο πλευρές που ...αλληλοπροκλήθηκαν, αλλά ευτυχώς τα επεισόδια δεν πήραν έκταση και τα πνεύματα ηρέμησαν, με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου.


Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Τζόρβας, Καντέ, Βύντρα, Σεϊταρίδης (46' Νίνης), Σπυρόπουλος, Σιμάο, Κατσουράνης, Καραγκούνης, Σαλπιγγίδης, Λέτο (57' Χριστοδουλόπουλος), Σισέ

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ: Ελευθερόπουλος, Ντάτσιος, Κούσας, Μιχαλόπουλος, Σαϊτιώτης, Ανδράλας (63' Κοντογουλίδης), Μπουχάν (46' Μενδρινός), Μαϊστόροβιτς, Τζάνης, Βάντερσον, Γεωργιάδης (72' Ντιμπαλά)


Διαιτητής
: Χαραλαμπίδης (Καβάλας). Βοηθοί: Τρύφωνας (Κέρκυρας), Φαντόπουλος (Πειραιά)

Στάδιο ΟΑΚΑ «Σπύρος Λούης»


Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x