Stoiximan Super League

ΠΑΟ: Έκανε το χρέος του και περιμένει

Ο Παναθηναϊκός νίκησε () τον ΠΑΣ Γιάννινα χθες στο ΟΑΚΑ και πέρασε, έστω και προσωρινά,στην κορυφή της βαθμολογίας.Οι «πράσινοι» έκαναν το χρέος τους απέναντι στους «νεοφώτιστους» και πλέον περιμένουν να μάθουν το αποψινό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού,ο οποίος δοκιμάζεται στην έδρα του Άρη, για να δουν σε ποια θέση θα τους βρει ο νέος χρόνος.Η υπόσχεση του Πατέρα και το ενδιαφέρον από Αγγλία για «Σάλπι».Επιστρέφει ο Μάτος.

Ο Παναθηναϊκός νίκησε (4-0) τον ΠΑΣ Γιάννινα χθες στο ΟΑΚΑ και πέρασε, έστω και προσωρινά στην κορυφή της βαθμολογίας. Οι «πράσινοι» έκαναν το χρέος τους απέναντι στους «νεοφώτιστους» και πλέον περιμένουν να μάθουν το αποψινό αποτέλεσμα του Ολυμπιακού, ο οποίος δοκιμάζεται στην έδρα του Άρη, για να δουν σε ποια θέση θα τους βρει ο νέος χρόνος. Οι «πράσινοι» τελείωσαν τον πρώτο γύρο με 38 βαθμούς, συγκομιδή η οποία είναι η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας για το «τριφύλλι».

Ο Παναθηναϊκός ήταν καταιγιστικός χθες στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τον ΠΑΣ Γιάννινα, κατάφερε να φτάσει σε μια επιβλητική νίκη και έτσι «σκαρφάλωσε», έστω και με παιχνίδι περισσότερο, στην πρώτη θέση του βαθμολογικού πίνακα. Οι «πράσινοι» περιμένουν σήμερα απώλεια βαθμών του Ολυμπιακού στο «Κλεάνθης Βικελίδης» στο παιχνίδι με τον Άρη, ώστε να κάνουν γιορτές στην κορυφή. Το «τριφύλλι» με τη νίκη επί του ΠΑΣ Γιάννινα, ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον πρώτο γύρο με 38 βαθμούς, συγκομιδή η οποία είναι η καλύτερη της τελευταίας δεκαετίας για το «τριφύλλι». Ο Παναθηναϊκός ξεπέρασε την επίδοση της περιόδου 2000-01, όταν είχε τελειώσει τον πρώτο γύρο αήττητος και με 35 βαθμούς. Εξαιρετική είναι και η επίδοση της επιθετικής γραμμής του φετινού Παναθηναϊκού. Μόνο το 2003-04 (την τελευταία χρονιά που κατέκτησε το πρωτάθλημα) και το 2001-02 είχε πετύχει περισσότερα γκολ. Ωστόσο, η διαφορά τερμάτων βρίσκεται στο +20, επίδοση που είναι κι αυτή η καλύτερη της δεκαετίας. Η φετινή πορεία θυμίζει αρκετά αυτήν της περιόδου 1999-2000, όταν είχε πάλι 38 βαθμούς με 12 νίκες, 2 ισοπαλίες και μόλις 1 ήττα (από την Προοδευτική στη Νίκαια).

ΣΕΖΟΝ Β. ΓΚΟΛ
2009-10 38 29-9
2008-09 29 27-12
2007-08 33 23-6
2006-07 31 24-15
2005-06 30 24-12
2004-05 32 27-8
2003-04 34 30-11
2002-03 32 21-11
2001-02 30 31-15
2000-01 35 26-8

Η έκπληξη του Πατέρα

Ο Νικόλας Πατέρας, μετά το ματς πήγε στα αποδυτήρια μαζί με τους Νίκο Νιόπλια και Κώστα Αντωνίου και αφού μοίρασε συγχαρητήρια, είπε στους παίκτες: «Μπράβο για την προσπάθεια. Συνεχίστε έτσι και στον δεύτερο γύρο και μόλις γυρίσετε την άλλη Δευτέρα σας ετοιμάζω μία έκπληξη. Ευχαριστήσατε τον κόσμο και αυτό θέλουμε όλοι». Ο πρόεδρος των «πρασίνων» έκανε και ορισμένες δηλώσεις μετά το τέλος του ματς και σε ερώτηση για τα μεταγραφικά και το θέμα του κεντρικού αμυντικού που έχει ακουστεί ότι θέλει ο Νίκος Νιόπλιας, ανέφερε: «Εμένα ο κύριος Νιόπλιας δεν μου έχει ζητήσει κάτι. Οπως είπα και την άλλη φορά, αν μας ζητήσει κάτι ο κύριος Νιόπλιας, θα το συζητήσουμε με τους μετόχους και θα αποφασίσουμε».

Επιστρέφει ο Μάτος

Η «SportDay» εδώ και λίγες μέρες είχε αποκαλύψει ότι στον Παναθηναϊκό εξετάζουν πολύ σοβαρά το ενδεχόμενο να επιστρέψει από τώρα ο Μαρσέλο Μάτος από την Κορίνθιανς και να καλυφθεί το κενό που θα αφήσει ο Σιμάο, ο οποίος θα απουσιάζει 20 ημέρες στο Κόπα Αφρικα. Βραζιλιάνικα δημοσιεύματα χθες το επιβεβαίωσαν αυτό και μάλιστα έλεγαν ότι έχουν αρχίσει ήδη οι συζητήσεις μεταξύ των δύο ομάδων, για να διακοπεί ο δανεισμός έξι μήνες νωρίτερα από το κανονικό.

Ενδιαφέρον από Αγγλία για Σαλπιγγίδη

Η αγωνία του κόσμου του Παναθηναϊκού για την εξέλιξη της υπόθεσης του Δημήτρη Σαλπιγγίδη κορυφώνεται. Ο Έλληνας επιθετικός δεν έχει απαντήσει ακόμη στην πρόταση ανανέωσης που έχει δεχθεί από τους «πράσινους» και ο κόσμος συνεχίζει να αγωνιά. Μάλιστα, πολλοί οπαδοί του «τριφυλλιού» βρέθηκαν μετά το χθεσινό ματς έξω από τα αποδυτήρια της ομάδας και μόλις αντίκρισαν τον «Σάλπι» άρχισαν να φωνάζουν συνθήματα υπέρ του και του ζητούσαν να μείνει στον Παναθηναϊκό.

Στο ΟΑΚΑ βρέθηκε χθες και ο σύμβουλος ποδοσφαιρικών θεμάτων του ΠΑΣ Γιάννινα και εκπρόσωπος του Δημήτρη Σαλπιγγίδη, ο Βαγγέλης Αγγελής. Οπως ήταν λογικό, σχηματίστηκε πηγαδάκι με θέμα συζήτησης φυσικά το μέλλον του διεθνούς φορ του «τριφυλλιού». «Η πρόταση του Παναθηναϊκού κρίνεται καλή, αλλά ο Δημήτρης δεν βιάζεται. Ισως τον Ιανουάριο να έχουμε εξελίξεις, αλλά ακόμα κι αν δεν συμβεί αυτό, θα περιμένει. Ο Σαλπιγγίδης θέλει να ρισκάρει κι έχει μπροστά του και το Μουντιάλ. Είναι λογικό να έχει προτεραιότητα το εξωτερικό και είναι σε μία ηλικία που θέλει να κάνει το καλύτερο συμβόλαιο της ζωής του», έλεγε μεταξύ άλλων ο Αγγελής. Ο εκπρόσωπος του Σαλπιγγίδη τόνιζε επίσης ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από αγγλικούς συλλόγους για τον «Σάλπι». Πληροφορίες επίσης από το περιβάλλον του παίκτη αναφέρουν ότι «στην ΠΑΕ ενδέχεται να έχουν έρθει προτάσεις, ωστόσο ο Παναθηναϊκός δεν φέρεται διατεθειμένος να τον δώσει, διότι δεν θέλει να χάσει στη μέση της περιόδου έναν πολύτιμο παίκτη».

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x