Ευγενία Κουντούρη

Αν επικρατήσει η λογική...

Ο Ολυμπιακός έχει τρία δύσκολα παιχνίδια μπροστά του, στα οποία θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η ιδέα του να παίξουν οι «ερυθρόλευκοι» με σχηματισμό 4-4-2. Σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είναι αναγκαίο να παίζει με τρία κεντρικά χαφ. Ειδικά λοιπόν στα εκτός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τριπολης και Εργοτέλη, αλλά και σε αυτό στο Καραϊσκάκη με την Μπορντό, ο Μπάντοβιτς, λογικά, θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει το 4-3-3.

Ο Ολυμπιακός έχει τρία δύσκολα παιχνίδια μπροστά του, στα οποία θα πρέπει να εγκαταλειφθεί η ιδέα του να παίξουν οι «ερυθρόλευκοι» με σχηματισμό 4-4-2. Σε αυτή την κατάσταση που βρίσκεται η ομάδα, όπως φάνηκε και στο παιχνίδι με τον Πανιώνιο, είναι αναγκαίο να παίζει με τρία κεντρικά χαφ. Ειδικά λοιπόν στα εκτός έδρας παιχνίδια με Αστέρα Τριπολης και Εργοτέλη, αλλά και σε αυτό στο Καραϊσκάκη με την Μπορντό, ο Μπάντοβιτς, λογικά, θα επιλέξει να χρησιμοποιήσει το 4-3-3. Το ζήτημα, όσον αφορά τα πρόσωπα της μεσαίας γραμμής, είναι το πότε θα είναι έτοιμος να επιστρέψει ο Ντουντού.

Ο Βραζιλιάνος μπορεί να κάνει την διαφορά, εάν φυσικά θυμίσει τον περσινό του εαυτό. Από κει και πέρα σε ένα τέτοιο σχήμα είναι απαραίτητος και ο Λεντέσμα. Ο Αργεντίνος είναι, κατά την άποψη μου, πολύ αδικημένος. Ισως και ο πιο αδικημένος παίκτης του Ολυμπιακού. Αυτό που κάνει ο Λεντέσμα μέσα στο παιχνίδι, δεν το κάνει κανένας άλλος «ερυθρόλευκος» μέσος.

Το δίδυμο Ντουντού - Λεντέσμα θα μπορούσε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας. Ο Βραζιλιάνος όμως δεν αναμένεται να επιστρέψει τόσο σύντομα και το να χρησιμοποιήσει ο Μπάντοβιτς και πάλι μαζί τους Στολτίδη και Μαρέσκα, θα είναι ρίσκο. Οσες φορές δοκίμασε να βάλει τους δύο αυτούς παίκτες μαζί στην ενδεκάδα ο Ολυμπιακός εμφανίστηκε τόσο αργός που θα βαριόταν ακόμα και ο γνωστός σκηνοθέτης Θόδωρος Αγγελόπουλος. Η μοναδική λύση λοιπόν είναι ο Τοροσίδης. Ξεκινάει δηλαδή με Λεντέσμα και «Τόρο» και μετά επιλέγει έναν εκ των Μαρέσκα ή Στολτίδη.

Μπορεί η φετινή χρονιά να μοιάζει χαμένη για τους Πειραιώτες, όμως δεν έχει τελειώσει ακόμα. Τόσο στο πρωτάθλημα, όσο και στους αγώνες του Τσάμπιονς Λιγκ (κυρίως σε αυτούς), οι «ερυθρόλευκοι» οφείλουν να παρουσιαστούν πολύ καλύτεροι από ότι τους τελευταίους μήνες. Το σύστημα με τα τρία χαφ στο κέντρο πιθανότατα θα τους βοηθήσει να βελτιωθούν. Αρκεί να επικρατήσει η λογική και στα πρόσωπα.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: kountouri_osfp@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x