Λάμπρος Γκαραγκάνης

Η τραγική αντιμετώπιση της πρωτιάς από τον Παναθηναϊκό!

www.sport-fm.gr

Η εβδομάδα που πέρασε, πριν τη διεξαγωγή της 22ης αγωνιστικής, παρέπεμπε όχι σε Φλεβάρη αλλά σε Μάη! Ο πρωταθλητής Ελλάδας έχει ήδη προκύψει, το Μουντιάλ είναι τόσο κοντά που μείζον θέμα είναι αν θα κληθεί ο Τζιμπρίλ Σισέ στην Εθνική Γαλλίας, τα θέματα που αφορούν τους «πρώτους» έχουν να κάνουν με το πόσα λεφτά (και ποιος θα τα βάλει) θα ξοδευτούν στη μεταγραφική περίοδο που πλησιάζει, αλλά και φυσικά με το ποιος θα είναι πρόεδρος τη νέα σεζόν, που πρέπει να είναι τόσο πετυχημένη όσο και η φετινή. Παρά τρεις μήνες, ολόσωστο το κλίμα για τον… Ολυμπιακό, όμως!

Όσα γράφονται και λέγονται για την Καβάλα, πραγματικά τα ακούω βερεσέ. Όλους τους διθυράμβους και τα αποτελέσματά της με τους μεγάλους τα αγνοώ παντελώς. Πήρε ισοπαλία στο «Καραϊσκάκης» από έναν Ολυμπιακό, που τον κέρδισε μέχρι και ο ΠΑΟΚ! Νίκησε εντός έδρας τη διαλυμένη, τότε, ΑΕΚ και πήρε και ισοπαλία, εντός πάλι, από τον ΠΑΟΚ. ΟΚ! Το ότι την έχει «γλεντήσει» όλη η επαρχία δεν το άκουσα πουθενά. Το ότι πρόκειται για ένα δουκάτο του προέδρου της, με τους προπονητές ν΄αλλάζουν σαν τα πουκάμισα, επίσης. Ξεκίνησε με τον Παπακώστα, που είναι κανονικός προπονητής ποδοσφαίρου αλλά «λίγος» στα μάτια του κ.Ψωμιάδη και της κερκίδας.

Συνέχισε με τον Γούτη, που αλίμονο αν πήρε έστω και μία δική του απόφαση όσο έκατσε και πορεύεται, στην παρούσα φάση, με τον Ντε Μος, που επίσης είναι κανονικός προπονητής, που ήταν στα πάνω του, όμως, τη δεκαετία του 1980! Τώρα πρόσφατα δηλαδή, πριν 25 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός έχασε τρεις πόντους από την πιο αδιάφορη, βαθμολογικά, ομάδα του πρωταθλήματος. Έγκλημα, που υπάρχει, πλέον, σοβαρή πιθανότητα να το πληρώσει. Δέχομαι τα λάθη, τα οποία δεν κάνουν μονάχα οι πεθαμένοι. Ωστόσο, αυτός που επαναλαμβάνει ένα λάθος είναι, τουλάχιστον, βλάκας (να μου επιτραπεί η έκφραση, χωρίς να έχω τίποτα με τους βλάκες! Ίσα-ίσα από την απίστευτη, παλιά ελληνική, ταινία με Παπαμιχαήλ και Σταυρίδη πιστεύω πως είναι οι πιο κερδισμένοι της ζωής).

Όσο ο Παναθηναϊκός, λοιπόν, περνούσε μία εβδομάδα στην ανείπωτη ηδονή της κατάκτησης του τίτλου, εννέα αγωνιστικές πριν τελειώσει το πρωτάθλημα, άφηνε μία προπαγάνδα να εξελίσσεται εις βάρος του κι αυτός αγρόν ηγόραζε! Μία προπαγάνδα που την έχει ξαναβιώσει στο πρόσφατο παρελθόν, όταν για παράδειγμα ανέβαινε στην Ξάνθη με γενικό αρχηγό τον… διαιτητή Κάκο και τον… περνούσε πριονοκορδέλα ο Ρατζίνσκι. Η μία πλευρά ήταν στον κόσμο της και η άλλη έλυνε κι έδενε. Οι μεν δούλευαν, πιστεύοντας στην ανατροπή σκηνικού, και οι δε είχαν τα δικά τους εσωτερικά προβλήματα (αν ευσταθεί και φέτος η μόνιμη κόντρα Ελλήνων και Ξένων στο «τριφύλλι»).

Βέβαια, το μέγιστο σφάλμα υπήρξε η πρόωρη αποκαθήλωση μίας ομάδας, η οποία έχει μάθει να παίρνει τα πρωταθλήματα ξεκούραστα! Σε μία εβδομάδα που μάθαμε όλα τα πραγματοποιημένα χατίρια των αντιπάλων των «πρασίνων», στην Παιανία αν ανάφεραν έστω και μία φορά τη λέξη «Καβάλα», αμφιβάλλω. Αν πάλι την ανάφεραν και η εικόνα ήταν αυτή που είδαμε στο «ΟΑΚΑ» την Κυριακή, τότε μάλλον δεν έφταιγε και πολύ ο Τεν Κάτε. Τώρα μένει να δούμε ένα πράγμα μόνο: αν ο σοβαρός Παναθηναϊκός, που θα δούμε μάλλον από εδώ και πέρα, αξίζει να στεφθεί πρωταθλητής. Γιατί, πλέον, καλείται να το αποδείξει ή να βυθιστεί κι άλλο, αν χάσει αυτό το πρωτάθλημα!

Υ.Γ.1: Ούτε θέλω να φαντάζομαι τι θ΄άκουγε ο μέτριος προπονητής Χενκ Τεν Κάτε, αν είχε χάσει έτσι από την Καβάλα! Τώρα, πάντως, δεν ακούω «κιχ».

Υ.Γ.2: Άκουσα τη φημολογία ότι ορισμένοι Έλληνες, δεν θέλουν να βλέπουν τον Σισέ ούτε ζωγραφιστό. Πιστεύω τον Τάσο Νικολογιάννη, ότι δεν ισχύει κάτι τέτοιο, όπως το είπε στον αέρα του NOVAΣΠΟΡ FM, κατόπιν ερώτησής μου! Αν ισχύει, πάντως, να ξέρουν αυτοί που το υποκινούν ότι χωρίς τον Γάλλο, ούτε στο περίπτερο για τσιγάρα δεν θα μπορούσαν να πάνε φέτος, χωρίς συνοδεία αστυνομικής δύναμης.

Υ.Γ.3: Στο Εργοτέλης-Ολυμπιακός θα εκτίσουν την ποινή τους ο κορυφαίος μέσος των Κρητικών Τσεσνάουσκις (18 συμμ., 6 ασίστ) και ο Φραγκουλάκης (15 συμμ., 2 γκολ, 1 ασίστ), απ΄όσο ξέρω. Ο δεύτερος, που δεν έπαιξε την πρώτη αγωνιστική με τον Παναθηναϊκό στο «Παγκρήτιο» (0-3), δεν έπαιξε ούτε στο 2-1 του «Καραϊσκάκης» κόντρα στον Ολυμπιακό (τιμωρημένος από κόκκινη στο εντός με τον Άρη) και δεν θα παίξει ούτε και τώρα!!

Υ.Γ.4: Στην Τρίπολη «καθάρισαν» οι έμπειροι και Λούα Λούα και Στολτίδης, που έχουν αποτελέσει μέλη ομάδων του Ολυμπιακού, που έχουν γευτεί τίτλους και τίτλους! Αυτό είναι ένα μεγάλο ατού των «ερυθρόλευκων» για τη συνέχεια. Το δεύτερο είναι πως, πλέον, η διαιτησία θα τους αντιμετωπίζει με τρυφερότητα, ζεστασιά και… προδέρμ! Κι αυτό το αναφέρω, με βάση τις προηγούμενες χρονιές και όχι αυθαίρετα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x