Stoiximan Super League

ΠΑΣ Γιάννινα-Πανιώνιος 2-3

«Ανάσταση» για τον Πανιώνιο, που «απέδρασε» με μεγάλο διπλό 3-2 από τα Γιάννενα επί του ΠΑΣ και θυμήθηκε τη γεύση της νίκης μετά από εννέα αγωνιστικές. Μια κεφαλιά του Μανιάτη στο 85’ έσπασε την «κατάρα» των Νεοσμυρνιωτών, οι οποίοι, παρόλο που προηγήθηκαν 2-0 στο εικοσάλεπτο (8’ Τσότσαλιτς, 18’ Ριέρα), είδαν τον ΠΑΣ να τους απειλεί με μια μεγάλη ανάτροπή (30’ Μενδρινός, 43’ πεν. Σαϊτιώτης). Προσβολή για το ποδόσφαιρο, για ακόμη μία φορά, ο αγωνιστικός χώρος στους «Ζωσιμάδες».

«Ανάσταση» για τον Πανιώνιο, που «απέδρασε» με μεγάλο διπλό 3-2 από τα Γιάννενα επί του ΠΑΣ και θυμήθηκε τη γεύση της νίκης μετά από εννέα αγωνιστικές.

Μια κεφαλιά του Μανιάτη στο 85’ έσπασε την «κατάρα» των Νεοσμυρνιωτών, οι οποίοι, παρόλο που προηγήθηκαν 2-0 στο εικοσάλεπτο (8’ Τσότσαλιτς, 18’ Ριέρα), είδαν τον ΠΑΣ να τους απειλεί με μια μεγάλη ανάτροπή (30’ Μενδρινός, 43’ πεν. Σαϊτιώτης).

Προσβολή για το ποδόσφαιρο,για ακόμη μία φορά,ο αγωνιστικός χώρος στους «Ζωσιμάδες».

Χορός στη λάσπη

Με ανάμεικτα συναισθήματα βρήκε τους θεατές η λήξη του πρώτου 45λέπτου στα Γιάννενα.Ο ενθουσιασμός από το -ασυνήθιστα καλό για Ελλάδα- θέαμα που παρακολούθησαν, είχε δώσει τη θέση του σε ένα προβληματισμό: Αν σε ένα τέτοιο… περιβόλι (ο χαρακτηρισμός γήπεδο έχει αφαιρεθεί προ πολλού από τους «Ζωσιμάδες) οι δύο ομάδες προσέφεραν τέτοια πανδαισία -τέσσερα γκολ, ένα δοκάρι και πλήθος χαμένων ευκαιριών- τι θα γινόταν αν αγωνίζονταν σε ένα απλά υποφερτό αγωνιστικό χώρο;

Στο καλύτερο ίσως ημίχρονο της φετινής Superleague, οι δύο αντίπαλοι «μοίρασαν» ακριβώς στη μέση γκολ και εντυπώσεις. Πεισμωμένος λες από την κακοδαιμονία του, ο Πανιώνιος μπήκε φουριόζος και πριν συμπληρωθεί το εικοσάλεπτο, είχε αφήσει «κάγκελο» παίκτες και φιλάθλους του ΠΑΣ. Ο Τσότσαλιτς εκμεταλλεύτηκε την κακή έξοδο του Ελευθερόπουλου, ο Ριέρα την εξαιρετική μπαλιά του Μανιάτη και οι «κυανέρυθροι» πετύχαιναν τον απόλυτο αιφνιδιασμό (0-2).

Όποιος πίστεψε, όμως, ότι ο ΠΑΣ θα παραδινόταν μετά την «ψυχρολουσία», δεν χρειάστηκε να περάσουν παρά λίγα δευτερόλεπτα για να καταλάβει ότι έκανε λάθος. Οι παίκτες του Αναστόπουλου προειδοποίησαν ότι δεν θα «καταθέσουν τα όπλα» με το δοκάρι του Κανακούδη στο 20’ και δέκα λεπτά αργότερα, το ωραίο σουτ του Μενδρινού τούς έβαζε ξανά στο παιχνίδι. Έμελλε, δε, να επιστρέψουν για τα καλά σε αυτό λίγο πριν από τη λήξη. Ο Ανδριόλας «γκρέμισε» τον Μπακαγιόκο, ο Σαϊτιώτης δεν έχασε την ευκαιρία και από τα έντεκα μέτρα, «γκρέμισε» με τη σειρά του το προβάδισμα των φιλοξενούμενων.

Έλυσε τα… μάγια ο αρχηγός

Αν το πρώτο ημίχρονο, όμως, εξελίχθηκε σε «όνειρο» για τους θεατές, το δεύτερο τους έκανε να προβληματίζονται αν παρακολουθούν το ίδιο παιχνίδι. Η κατακόρυφη πτώση του ρυθμού, η μετατροπή του αγωνιστικού χώρου σε ακόμα χειρότερο βούρκο (ναι, γινόταν…) και η επιφυλακτικότητα που σκέπαζε όλο και περισσότερο τις προσπάθειες των δύο ομάδων, είχε ως αποτέλεσμα οι επικίνδυνες φάσεις να μετατραπούν σε είδος υπό εξαφάνιση.

Ενώ, όμως, το παιχνίδι φαινόταν να οδηγείται σε ισοπαλία -που δεν βόλευε μεν, αλλά και δεν καταδίκαζε κανένα- ήρθε ο Γιάννης Μανιάτης να πάρει πάνω του την κατάσταση. Ο αρχηγός του Πανιωνίου νίκησε τους πάντες στον αέρα, μετά την ωραία εκτέλεση φάουλ του Τζαβέλλα και με την ωραία κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και την «κατάρα» των εννέα αγώνων χωρίς νίκη στα σκουπίδια.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΠΑΣ Γιάννινα (Νίκος Αναστόπουλος): Ελευθερόπουλος, Ντάσιος (58’ Καζναφέρης), Κανακούδης, Κούσας, Κώτσιος (68’ λ.τ. Τζάνης), Ανδράλας, Ρόβας, Μενδρινός, Σίσιτς, Σαϊτιώτης (78’ Ντιμπαλά), Μπακαγιόκο

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Γιώργος Παράσχος): Ανδριόλας, Μανιάτης, Γιόνσον, Όμο (81’ Κοντοές), Σκούφαλης (69’ Μπουβάλ), Ριέρα, Κουμόρτζι, Κούκετς (56’ Γουνδουλάκης), Σιόβας, Τσότσαλιτς, Τζαβέλλας

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Γενναίος (Αθηνών), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x