Stoiximan Super League

Αστέρας Τρίπολης-Ηρακλής 0-4

«Θύελλα» ο Ηρακλής, σάρωσε 4-0 τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη και άφησε μια και καλή πίσω του την επικίνδυνη ζώνη. Στάζοντας «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις, η ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο «ξεβίδωσε» την απογοητευτική άμυνα των Αρκάδων και διεύρυνε με εντυπωσιακό τρόπο το αήττητο σερί της (πέντε αγωνιστικές). Δύο γκολ για τους νικητές ο Γιάκομπ, από ένα οι Μιλάνο και Κονέ -που έχασε, μάλιστα και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.

«Θύελλα» ο Ηρακλής, σάρωσε 4-0 τον Αστέρα μέσα στην Τρίπολη και άφησε μια και καλή πίσω του την επικίνδυνη ζώνη.

Στάζοντας «φαρμάκι» στις αντεπιθέσεις, η ομάδα του Γιόζεφ Μπουμπένκο «ξεβίδωσε» την απογοητευτική άμυνα των Αρκάδων και διεύρυνε με εντυπωσιακό τρόπο το αήττητο σερί της (πέντε αγωνιστικές).

Δύο γκολ για τους νικητές ο Γιάκομπ, από ένα οι Μιλάνο και Κονέ -που έχασε, μάλιστα και πέναλτι στο πρώτο ημίχρονο.


Φαινόταν η… μπόρα

Ο λαμπερός ήλιος που σκέπαζε το γήπεδο της Τρίπολης την ώρα της σέντρας αποδείχθηκε «η ηρεμία πριν την καταιγίδα» για τον Αστέρα. Οι γηπεδούχοι μπήκαν δυνατά στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησαν να επιβάλλουν τον ρυθμό τους -με τον Ηρακλή, από την άλλη, να τους αφήνει… μαεστρικά να πιστεύουν ότι το κατάφεραν. Ο Γιόζεφ Μπουμπένκο είχε μπλοκάρει άψογα τα ατού των Αρκάδων, οι ταχύτατοι μεσοεπιθετικοί των φιλοξενούμενων ξεδιπλώνονταν εξαιρετικά στην αντεπίθεση, ωστόσο μια στημένη φάση ήταν αυτή που θα τους έδινε το προβάδισμα.

Η «οβίδα» του Γιάκομπ από τα 25 μέτρα, μετά το στρώσιμο του Μάρα, έβαλε τον Ηρακλή μπροστά στο σκορ και του έδωσε ακόμα καλύτερη ψυχολογία, για να ελέγξει ένα παιχνίδι που ήδη είχε φέρει στα μέτρα του. Θα μπορούσε, δε, να έχει ολοκληρώσει τον απόλυτο αιφνιδιασμό, αν ο Κονέ αποδεικνυόταν πιο ψύχραιμος στο πέναλτι που κέρδισε ο ίδιος από τον Αργυρόπουλο. Ο Αναστασόπουλος το απέκρουσε στην αριστερή του γωνία, ωστόσο έμελλε να δώσει μόνο προσωρινά «οξυγόνο» στην ομάδα του.

«Και μπαμ και μπουμ» οι... ροπαλιές!

Αν το πρώτο ημίχρονο, όμως, θα ήθελαν να το ξεχάσουν στην Τρίπολη, το δεύτερο μάλλον θα μείνει για αρκετό καιρό στη μνήμη τους. Ένα τρίλεπτο -λίγο μετά την επιστροφή των ομάδων από την ανάπαυλα- αποδείχθηκε αρκετό για τους φιλοξενούμενους, ώστε να μετατρέψουν σε τυπική διαδικασία τα υπόλοιπα… 42. Το φοβερό σόλο του Κονέ κατέληξε σε ένα πανέμορφο γκολ, ο (πρώην παίκτης των γηπεδούχων) Μιλάνο αξιοποιούσε αυτή τη φορά την… απερισκεψία του Αργυρόπουλου (πέναλτι πάνω στον Γιάκομπ) και ο Ηρακλής -όχι μόνο «κλείδωνε»- αλλά έδινε και ανέλπιστες διαστάσεις στη διαφαινόμενη νίκη του.

Τα εναπομείναντα λεπτά δεν αποδείχθηκαν αρκετά για τον Αστέρα, ώστε να περισώσει έστω το γόητρό του και οι φίλαθλοι στις εξέδρες -όσοι δεν είχαν αποχωρήσει- μετέτρεψαν τη μουρμούρα σε αποδοκιμασίες. Η «τούρτα» του παιχνιδιού ήταν πλέον νόστιμη μόνο για τον Ηρακλή, ο Γιάκομπ έβαλε το «κερασάκι», μετά την εξαιρετική ενέργεια του Μιλάνο και ο Γιόζεφ Μπουμπένκο εξακολουθεί να ψάχνει τον προπονητή, που δεν θα κάτσει σκυθρωπός δίπλα του στη συνέντευξη Τύπου μετά από παιχνίδι.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡ. (Βαγγέλης Βλάχος): Αναστασόπουλος, Αργυρόπουλος (65’ Καούνος), Λαζαρίδης, Ουριμπάρι, Μπαρτολίνι, Μπαστία, Καρέρα, Βίλτσες, Ρίος (60’ Ουντότζι), Έντερ, Τσέζαρεκ (75’ Ρόκας)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Γιόζεφ Μπουμπένκο): Φερνάντεζ, Παπαζαχαρίας, Μάρτος, Κατσαμπής (83’ Σαρακατσάνος), Λέκι, Κάρλος Σέζαρ, Μάρα, Πίτου Γκαρσία (77’ Ριμόλντι), Κονέ, Γιάκομπ, Μιλάνο (86’ Γιάντσης)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κουκουλάκης (Ηρακλείου)
ΒΟΗΘΟΙ: Γενναίος (Αθηνών), Τρύφωνας (Κέρκυρας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x