Stoiximan Super League

Άρης-Λάρισα 2-0

Ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα της χρονιάς πέρασε στο «Κλ. Βικελίδης» ο Άρης και επικρατώντας εύκολα 2-0 της Λάρισας, παρέμεινε αγκαλιά με την πέμπτη θέση. Η αποβολή του Ραντοσάβλιεβιτς από το 16’ «έλυσε τα χέρια» των γηπεδούχων και τα ωραία γκολ των Ναφτί (32’) και Κάμπορα (35’) καθάρισαν από νωρίς το παιχνίδι για την ομάδα του Κούπερ. Σε μεγάλες περιπέτειες η Λάρισα, που δεν μπόρεσε να απειλήσει καν με δέκα παίκτες.

Ένα από τα πιο ήσυχα απογεύματα της χρονιάς πέρασε στο «Κλ. Βικελίδης» ο Άρης και επικρατώντας εύκολα 2-0 της Λάρισας, παρέμεινε αγκαλιά με την πέμπτη θέση.

Η αποβολή του Ραντοσάβλιεβιτς από το 16’ «έλυσε τα χέρια» των γηπεδούχων και τα ωραία γκολ των Ναφτί (32’) και Κάμπορα (35’) καθάρισαν από νωρίς το παιχνίδι για την ομάδα του Κούπερ.

Σε μεγάλες περιπέτειες η Λάρισα, που δεν μπόρεσε να απειλήσει καν με δέκα παίκτες.

Τραυματίες αποχώρησαν απο το γήπεδο Φερνάντες και Σηφάκης.


Της άναψε… κόκκινο από νωρίς

Μια «βυσσινί» εφαρμογή νόμου του Μέρφι («όταν τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν χειρότερα, θα γίνουν») αποτέλεσε το πρώτο ημίχρονο στο «Κλεάνθης Βικελίδης». Δεν έφτανε στη Λάρισα το «στρίμωγμα» που υπέστη εξ αρχής από τους ποιοτικούς μεσοεπιθετικούς του Άρη, δεν έφτανε η -ούτως ή άλλως δύσκολη- προσπάθεια της να αποσπάσει κάτι καλό σε μια δύσκολη έδρα, είδε και ένα δικό της παίκτη να τη μετατρέπει σε ακόμα μεγαλύτερο «βουνό».

Το κατόρθωμα του Ραντοσάβλιεβιτς να «εισπράξει» δύο κίτρινες κάρτες μέσα σε ένα τέταρτο (ειδικά η δεύτερη, για χέρι, δύσκολα δεν θα συμπεριληφθεί στις βλακωδέστερες της χρονιάς) έστειλε στα σκουπίδια τα πλάνα του Παπακώστα και ενίσχυσε ακόμα περισσότερο την κυριαρχία των γηπεδούχων. Έτσι, οι τελευταίοι δεν χρειάστηκαν πάνω από ένα τετράλεπτο (32’-35’) για να εκμεταλλευτούν το πλεονέκτημα. Η «οβίδα» του Ναφτί και ο συνδυασμός «οξυδέρκεια Κάμπορα-κωμική άμυνα Λάρισας» έριξαν από το ημίχρονο τίτλους τέλους στο παιχνίδι.

Επειδή έπρεπε να γίνει…

Με τον Άρη δύο γκολ μπροστά, τη Λάρισα έναν παίκτη… πίσω και την ψυχολογία των φιλοξενούμενων «στα Τάρταρα», η εξέλιξη του δεύτερου ημιχρόνου θα εξαρτιόταν αποκλειστικά από τη διάθεση των «κίτρινων». Οι παίκτες του Κούπερ -περισσότερο από το να διευρύνουν το προβάδισμά τους- φάνηκαν να ενδιαφέρονται να το διαφυλάξουν και μοιραία ο ρυθμός πλησίασε επίπεδα πομπής σε κηδεία.

Μια «αναλαμπή» της Λάρισας (τετ α τετ που σπατάλησε ο Μπλάζεκ) και 1-2 καλές ευκαιρίες του Κάμπορα αποτέλεσαν τις μοναδικές στιγμές που διέκοψαν το «γλέντι» των οπαδών του Άρη στις εξέδρες -οι οποίες στο μοναδικό σημείο που αγχώθηκαν μέχρι το τέλος ήταν η αποχώρηση ενδιάμεσα του τραυματία Σηφάκη. Η λήξη βρήκε τον Άρη να επιστρέφει στις θέσεις των play off και τη Λάρισα -να αντικρίζει πλέον κατάματα το «μοιραίο»- μπαίνοντας για πρώτη φορά σε αυτές του υποβιβασμού.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΡΗΣ (Έκτορ Κούπερ): Σηφάκης (λ.τ. 50’ Πέσκοβιτς), Νέτο, Αράνο, Ρονάλντο, Κάλβο, Φερνάντες (14 λ.τ. Ναφτί), Κόκε, Νασούτι, Κάμπορα, Χαβίτο, Πρίττας (89' Κουλουχέρης)

ΛΑΡΙΣΑ (Γιάννης Παπακώστας): Βιέρα, Νταμπίζας, Κουζέν, Ραντοσάβλιεβιτς, Φλάβιο (19’ Κυριακίδης), Βελάσκο, Σκάτσελ (61’ Πούρι), Ιγκλέσιας (78’ Ρομέου), Μελίσσης, Κατσιαρός, Μπλάζεκ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Σταθόπουλος (Αχαΐας)
ΒΟΗΘΟΙ: Καρσιώτης (Κορινθίας), Σωτηρόπουλος (Αχαΐας)

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x