Stoiximan Super League

Εργοτέλης- Ατρόμητος 1-1

Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό και πολλές φάσεις, Εργοτέλης και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 στο Παγκήτιο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Στο 82’ οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα με αυτογκόλ του Μπλένχιο, αλλά ο Φαβάλι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι. Πολλά παράπονα από τον Εργοτέλη για τη διαιτησία του κ. Κωνσταντινέα, ο οποίος έστειλε στην εξέδρα τον Νίκο Καραγεωργίου στο 58’.

Σε ένα παιχνίδι με εξαιρετικό ρυθμό και πολλές φάσεις, Εργοτέλης και Ατρόμητος έμειναν στο 1-1 στο Παγκήτιο, στο πλαίσιο της 25ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας. Στο 82’ οι Κρητικοί πήραν το προβάδισμα με αυτογκόλ του Μπλένχιο, αλλά ο Φαβάλι στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων έφερε την ισορροπία στο παιχνίδι. Πολλά παράπονα από τον Εργοτέλη για τη διαιτησία του κ. Κωνσταντινέα, ο οποίος έστειλε στην εξέδρα τον Νίκο Καραγεωργίου στο 58’.

Καλύτεροι παρουσιάστηκαν στο πρώτο ημίχρονο οι γηπεδούχοι, αλλά ο Χρυσόστομος Μιχαηλίδης είχε κατεβάσει τα ρολά και δεν κατάφεραν να ανοίξουν το σκορ. Την καλύτερη ευκαιρία του πρώτου μέρους, ωστόσο, την είχε ο Ατρόμητος με το σουτ του Τάτου που σταμάτησε στο δοκάρι. Η ομάδα του Γιώργου Δώνη ισορρόπησε την εικόνα του ματς στο δεύτερο ημίχρονο και τελικά έφυγε με ένα θετικό αποτέλεσμα από την Κρήτη.

"Σούπερ" Μιχαηλίδης κράτησε το μηδέν!

Με την κλάση και την εμπειρία του Χρυσόστομου Μιχαηλίδη ήρθε αντιμέτωπος ο Εργοτέλης στο πρώτο ημίχρονο. Η κρητική ομάδα, είχε «σύμμαχό» της το δυνατό άνεμο στο πρώτο 45λεπτο και μπήκε ορεξάτη στον αγωνιστικό χώρο, αποφασισμένη να εκμεταλλευτεί αυτό το πλεονέκτημα για να ανοίξει το σκορ.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του πρώτου μέρους, οι παίκτες του Νίκου Καραγεωργίου «βομβάρδιζαν» συνεχώς την εστία του Ατρομήτου. Όμως, ο «εργολάβος» Μιχαηλίδης είχε πάρει μαζί του μυστρί, τούβλα και τσιμέντο και είχε «χτίσει» το τέρμα. Μέχρι και το 21’ οι παίκτες του Εργοτέλη απείλησαν τουλάχιστον έξι φορές με αξιώσεις την εστία της ομάδας του Περιστερίου και ο έμπειρος γκολκίπερ τους είπε «όχι». Στάθηκε εμπόδιο στα δυνατά σουτ των Μπέτο(6’), Ρουμπάκη(12’) και Λεάλ(21’). Πρόλαβε με σωστές εξόδους τις επικίνδυνες σέντρες των Τσεσνάουσκις(3’) και Γελαδάρη(18’) και άλλαξε τροχιά στην μπάλα, η οποία από την απευθείας εκτέλεση κόρνερ του Γελαδάρη στο 7’ είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα.

Από την άλλη πλευρά, ο Ατρόμητος βρήκε «ανοιχτούς» χώρους από τους γηπεδούχους στη δεξιά "πτέρυγα" και πραγματοποίησε δύο πολύ καλές ευκαιρίες. Αλλά, ούτε στο 8’ ο Αναστασάκος ούτε στο 33’ ο Τάτος κατάφεραν να στείλουν την μπάλα στα δίχτυα. Στην ευκαιρία του Τάτου στο 33’, η μπάλα από το δυνατό πλασέ που επιχείρησε ο μεσοεπιθετικός του Ατρομήτου, σταμάτησε στην εξωτερική πλευρά του αριστερού δοκαριού της εστίας των Κρητικών. Αυτή ήταν και η καλύτερη ευκαιρία του πρώτου ημιχρόνου.

Ισορροπία και γκρίνια για τον διαιτητή

Σε ένα ματς στο οποίο έγιναν τόσες πολλές ευκαιρίες, κανείς δεν περίμενε ότι καμία ομάδα δεν θα είχε ανοίξει το σκορ μέχρι το 82’. Παρ’ όλα αυτά, τα δύο τέρματα του παιχνιδιού σημειώθηκαν στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης. Στο 58’, ο διαιτητής κ. Κωνσταντινέας απέβαλε τον Νίκο Καραγεωργίου επειδή διαμαρτυρήθηκε για ένα φάουλ που δεν δόθηκε στην ομάδα του, από τον Νεμπεγλέρα στον Ρουμπάκη, στο χώρο του κέντρου.

Ο Εργοτέλης, αν και είχε την υπεροχή στην περισσότερη διάρκεια του αγώνα, δυσκολεύτηκε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα και τη δουλειά που ήταν υποχρεωμένοι να κάνουν οι επιθετικοί του, την έκανε στο 82’ ο Μπλένχιο. Ο αμυντικός του Ατρομήτου βρισκόταν πλάτη στο τέρμα και από το «γέμισμα» στην περιοχή του Γελαδάρη, έπιασε μια κεφαλιά προς τα πίσω. Η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και μπέρδεψε τον Μιχαηλίδη, καταλήγοντας στα δίχτυα.

Ο Ατρόμητος, που μπήκε στον αγωνιστικό χώρο στο δεύτερο ημίχρονο αποφασισμένος να ανατρέψει την εικόνα του αγώνα, εν μέρει τα κατάφερε. Ο επιθετικός μονόλογος του Εργοτέλη στο πρώτο ημίχρονο εξαφανίστηκε και η ομάδα του Γιώργου Δώνη πήρε περισσότερες πρωτοβουλίες, καταφέρνοντας τελικά να πάρει τον πολύτιμο βαθμό της ισοπαλίας, με ένα τέρμα που σημείωσε ο Σφακιανάκης στις καθυστερήσεις.

Ο Φαβάλι στο 91’ «γέμισε» στην περιοχή των γηπεδούχων. Ύστερα από μια αναταραχή που δημιουργήθηκε στην άμυνα του Εργοτέλη, η μπάλα κατέληξε στα πόδια του Σφακιανάκη, ο οποίος την έστειλε στα δίχτυα, πλασάροντας στην κενή εστία. Πολλά παράπονα για τη διαιτησία από τους γηπεδούχους, που εκφράστηκαν με πολύ έντονο τρόπο από τον Κορδονούρη, σε δηλώσεις του μετά το τέλος του αναμέτρησης.

Το φιλμ του αγώνα.

Συνθέσεις:

Eργοτέλης(Nίκος Καραγεωργίου): Δασκαλάκης, Γελαδάρης, Κορδονούρης, Τζούνιορ, Ρουμπάκης, Σασιασβίλι, Ρομάνο(81' Κοιλιάρας), Μπαλάφας, Μπέτο, Τσεσνάουσκις(20' Λεάλ), Μπούντιμιρ

Aτρόμητος(Γιώργος Δώνης): Μιχαηλίδης, Μπλένχιο, Μπαζίνσκι, Μελισσάς, Νεμπεγλέρας(83' Καλαντζής), Νάστος, Σαρμιέντο(60' Σφακιανάκης), Φαβάλι, Τάτος(83' Καραγκούνης), Σαγκανόφσκι, Αναστασάκος

Επιμέλεια: Κώστας Τσούγκος

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x