Βαγγέλης Νεραντζιάς

Δεν αποκλείστηκε από τη Σταντάρ...

www.sportfm.gr

Αντίο στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις είπε ουσιαστικά χθες ο Παναθηναϊκός μετά την ήττα με 3-1 από τη Σταντάρ Λιέγης στο ΟΑΚΑ. Σίγουρα δεν υπάρχει ήττα που να περνά στο ντούκου, ωστόσο, έτσι όπως είναι διαμορφωμένη η κατάσταση, είναι ξεκάθαρο ότι πρώτος στόχος ήταν, είναι και παραμένει το πρωτάθλημα...Βέβαια, ανεξάρτητα με την εξέλιξη που θα έχουν τα πράγματα στις εγχώριες διοργανώσεις, τη φετινή σεζόν στο Γιουρόπα Λιγκ θα τη θυμούνται στην Παιανία, ως μια ακόμη χαμένη ευκαιρία για διάκριση, όπως αυτή του 2002.

Το συγκεκριμένο παιχνίδι ξεκίνησε και ολοκληρώθηκε στραβά για τον Παναθηναϊκό. Ο Νίκος Νιόπλιας προσάρμοσε τα πλάνα του έχοντας στο μυαλό του τη Τρίπολη και γνωρίζοντας ότι κάποιοι παίκτες πρέπει να ξεκουραστούν, ενώ δεν είχε στη διάθεση του, τον τιμωρημένο Κατσουράνη και τον Τζόρβα. Πολύ γρήγορα ήρθαν τα γκολ των Βέλγων που πέταξαν στα σκουπίδια το σχέδιο του Μακεδόνα τεχνικού. Για μια ακόμη φορά αποδείχθηκε ότι ΚΑΜΙΑ ελληνική ομάδα δεν διαθέτει δύο ισάξιες ενδεκάδες.

Είναι πολύ εύκολο να ρίξουμε ευθύνες σε προσωπικό επίπεδο, αλλά μέχρι ενός σημείου. Κανείς δε διαφωνεί ότι ο Γκαλινοβιτς ήταν και χθες μοιραίος, ενώ πλέον είναι κοινά αποδεκτό ότι ο κύκλος του στην ομάδα έχει κλείσει. Αυτό όμως απέχει από το παρατεταμένο γιουχάρισμα στην κάθε επαφή του με την μπάλα και αξίζει ένα μπράβο στον Καραγκούνη για τη συμπεριφορά του και την στήριξη στον Κροάτη. Αδύναμος κρίκος ήταν και ο Δάρλας, που δικαίωσε τον Νιόπλια για την συνεχόμενη χρησιμοποίηση του Σπυρόπουλου.

Προκύπτουν πάντως από το αυτό το παιχνίδι και κάποια ακόμη συμπεράσματα. Ο Λουκάς Βύντρα πραγματοποιεί την καλύτερη σεζόν της καριέρας του και χθες (σ.σ. όπως και σε άλλα φετινά παιχνίδια)ήταν ο καλύτερος παίκτης της ομάδας. Αν ο Παναθηναϊκός τα καταφέρει εντός των τειχών, θα πρέπει να συμπεριληφθεί στους κορυφαίους. Ο Νίνης δεν έχει την απαιτούμενη σταθερότητα από παιχνίδι σε παιχνίδι, και όταν δεν είναι στη βραδιά του, δε του “βγαίνει” σχεδόν τίποτα, κάτι που ισχύει και για τον Λέτο. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι δεν είναι καλοί και πολλά υποσχόμενοι ποδοσφαιριστές.

Πάντα μετά από ένα αρνητικό αποτέλεσμα, εκτός των “μοιραίων” γίνεται λόγος και σε αυτούς που έλειψαν. Αποδείχθηκε λοιπόν ότι οι Τζόρβας, Σπυρόπουλος, Σαλπιγγίδης, Κατσουράνης και Καραγκούνης, δικαιωματικά έχουν πάρει τη φανέλα βασικού στο σπίτι τους...Ο Παναθηναϊκός δεν αποκλείστηκε από τη Σταντάρ (ας μη κρυβόμαστε πλέον δεν υπάρχουν ελπίδες), αλλά από τη δική του επιλογή να κρατήσει τους βασικούς για την Τρίπολη και την λαϊκή εντολή “πρωτάθλημα εδώ και τώρα!”.

Η στιγμή που ελληνικός σύλλογος θα βρεθεί στα προημιτελικά ευρωπαϊκού θεσμού με τις “ρεζέρβες” δεν έφτασε και θα αργήσει πολύ ακόμη...Πλέον, οι πράσινοι θα πάνε στην Αρκαδία προσηλωμένοι για τη νίκη, ενώ η ρεβάνς στη Λιέγη την άλλη εβδομάδα, μάλλον θα έχει το χαρακτήρα φιλικού, αφού τρεις μέρες μετά έρχεται το αιώνιο ντέρμπι που θα κρίνει πολλά...







Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

close menu
x