Stoiximan Super League

ΑΕΚ-Καβαλα 3-0

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ, επικρατώντας 3-0 της Καβάλας και δείχνοντας ότι η ήττα στη Λάρισα ήταν μια κακή παρένθεση. Δύο πρόσωπα έδειξε η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, αλλά ικανοποίησε με την απόδοσή της στο δεύτερο. Μπλάνκο (34’ πεν.), Γιάχιτς (50’) και Μαντούκα (80’) τα γκολ της «Ένωσης». Πρώτη ήττα από ομάδα της κορυφαίας πεντάδας της βαθμολογίας, μετά από 26 αγωνιστικές για τους «αργοναύτες».

Επέστρεψε στις νίκες η ΑΕΚ, επικρατώντας 3-0 της Καβάλας και δείχνοντας ότι η ήττα στη Λάρισα ήταν μια κακή παρένθεση. Δύο πρόσωπα έδειξε η ομάδα του Ντούσαν Μπάγεβιτς, που δυσκολεύτηκε στο πρώτο μέρος, αλλά ικανοποίησε με την απόδοσή της στο δεύτερο.

Μπλάνκο (34’ πεν.), Γιάχιτς (50’) και Μαντούκα (80’) τα γκολ της «Ένωσης». Πρώτη ήττα από ομάδα της κορυφαίας πεντάδας της βαθμολογίας, μετά από 26 αγωνιστικές για τους «αργοναύτες».

Παράλληλα, αυτή ήταν και η πρώτη φορά από τη στιγμή που ανέλαβε την τεχνική ηγεσία της ομάδας ο Άαντ Ντε Μος, που φεύγει ηττημένος από το γήπεδο. Άντεξαν μέχρι να δεχτούν το πρώτο γκολ οι φιλοξενούμενοι, οι οποίοι είχαν σημαντικές απουσίες.

Πολύ καλή απόδοση είχε η ΑΕΚ στην επανάληψη, κέρδισε εκτός από τους τρεις πολύτιμους ενόψει πλέι οφ, βαθμούς και το χειροκρότημα όσων φίλων της βρέθηκαν στο ΟΑΚΑ.



Το ματς

Σταυρόλεξο για πολύ δυνατούς λύτες αποδείχθηκε το ξεκλείδωμα της άμυνας της Καβάλας για τους ποδοσφαιριστές της ΑΕΚ. Η καλή παρουσία των Ντικρόκ και Ντομπρασίνοβιτς αλλά και του Λάκη στο κέντρο, έκοψε στα δύο την «Ένωση» και οι παίκτες της δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους προς την περιοχή του Ιτάνζ. Σκόκο και Λεονάρντο δεν μπορούσαν να αναπτυχθούν από τα πλάγια και μοιραία η όποια επιθετικότητα των παικτών του Ντούσαν Μπάγεβιτς περιορίστηκε σε κάποια μακρινά σουτ, τα οποία δεν θα μπορούσαν να ανησυχήσουν τον τερματοφύλακα της Καβάλας. Με τη συμπλήρωση 30’ βρέθηκε η λύση στο «γόρδιο δεσμό» από το σημείο του πέναλτι. Ο Καφές ανατράπηκε μέσα στην περιοχή από τον Μουρ και ο Μπλάνκο με ψυχραιμία από τα έντεκα μέτρα, έστειλε την μπάλα στα δίχτυα.

Ο Ντε Μος σε εκείνο το σημείο έκανε την σχεδόν καθιερωμένη του αλλαγή βάζοντας τον Γιάννου στη θέση του Ιωάννου, αλλά δεν μπόρεσε να αλλάξει πολλά στη ροή της αναμέτρησης. Μπορεί οι απουσίες των Ντουγκλάο, Ντιέ και Ρινκόν να μην είχαν επηρεάσει την αμυντική λειτουργία της Καβάλας, όμως επιθετικά οι φιλοξενούμενοι ήταν ανύπαρκτοι. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στα πρώτα 45’ οι «αργοναύτες» δεν είχαν επιχειρήσει ούτε μία τελική προσπάθεια προς την εστία του Σάχα, καθιστώντας τον θεατή του αγώνα.

Άλλη ΑΕΚ στο δεύτερο μέρος

Το γκολ «έλυσε» τα πόδια των παικτών της ΑΕΚ και στο δεύτερο ημίχρονο απέδωσαν σαφώς καλύτερα. Με περισσότερη αυτοπεποίθηση αλλά και περισσότερους χώρους για να κινηθούν, οι ποδοσφαιριστές της «Ένωσης» δημιούργησαν αρκετές καλές στιγμές. Αφού δεν δέχτηκαν την ισοφάριση στο 48’, δύο λεπτά αργότερα κατάφεραν να κάνουν το 2-0, με ένα γκολ που τελικά πιστώθηκε στον κορυφαίο της αναμέτρησης, Σανέλ Γιάχιτς. Προηγήθηκε σουτ του Λεονάρντο και ανεπαίσθητη επαφή του Βόσνιου με την μπάλα, η οποία κατέληξε στα δίχτυα. Τα πράγματα πλέον είχαν απλοποιηθεί και το γκολ του Μαντούκα στο 80’ απλά έγραψε το τελικό 3-0.

Στο μεσοδιάστημα οι «κιτρινόμαυροι» είχαν διαστήματα στα οποία είχαν πολύ καλή παρουσία, κυρίως χάρη στις εμπνεύσεις του Λεονάρντο και την καλή απόδοση του Καφέ. Εξαιρετική, ανασταλτικά η εμφάνιση του Γιάχιτς, ο οποίος βοήθησε και τον Κώστα Μανωλά να κάνει ένα ελπιδοφόρο ντεμπούτο με τη φανέλα της ΑΕΚ. Η πρώτη εμφάνιση του νεαρού αμυντικού ήταν αρκετά καλή και δεν ήταν λίγες οι φορές που η κερκίδα του χάρισε ένα ζεστό χειροκρότημα.

Το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΕΚ (Μπάγεβιτς): Σάχα, Αραούχο, Γιάχιτς, Μανωλάς, Γεωργέας, Καφές, Γκέντσογλου, Λεονάρντο (68' Μαντούκα), Σκόκο, Τζεμπούρ (83' Νέμεθ), Μπλάνκο (88' Χέρσι).

ΝΕΑ ΚΑΒΑΛΑ (Ντε Μος): Ιτάνζ, Ντικρόκ, Μουρ, Ψωμάς, Παβίσεβιτς, Οικονόμου, Ντομπρασίνοβιτς (54' Σόσιν), Λάκης (46' Σμολάρεκ), Ορούμα, Ονουάτσι, Ιωάννου (33' Γιάννου).

Διαιτητής: Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου). Βοηθοί: Γενναίος (Αθηνών), Καρσιώτης (Κορίνθου).
Ολυμπιακό Στάδιο Αθηνών "Σπύρος Λούης".

Επιμέλεια: Νικόλας Ακτύπης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x