Αγγλία

«Διαβολική» Τσέλσι στο Ολντ Τράφορντ

Νίκη τίτλου με σκορ 2-1 πήρε η Τσέλσι στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «μπλε» ξεπέρασαν στη βαθμολογία κατά δύο πόντους τη σημερινή τους αντίπαλο, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στην κατάκτηση της Premier League. Τα γκολ των νικητών οι Κόουλ (20’) και Ντρογκμπά (79’), με τον Μακέντα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 81’. Δείτε σε video τα γκολ του ματς.

Νίκη τίτλου με σκορ 2-1 πήρε η Τσέλσι στην έδρα της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ, στο πλαίσιο της 33ης αγωνιστικής του αγγλικού πρωταθλήματος. Οι «μπλε» με τη δεύτερη νίκη τους στο φετινό πρωτάθλημα επί της ομάδας του Άλεξ Φέργκιουσον, ξεπέρασαν στη βαθμολογία κατά δύο πόντους τη σημερινή τους αντίπαλο, παίρνοντας σημαντικό προβάδισμα στην κατάκτηση της Premier League. Τα γκολ των νικητών σημείωσαν οι Κόουλ (20’) και Ντρογκμπά (79’), με τον Μακέντα να διαμορφώνει το τελικό σκορ στο 81’.

Το ματς:

Με 4-3-3 παρέταξαν τις ομάδες τους τόσο ο Άλεξ Φέργκιουσον, όσο και ο Κάρλο Αντσελότι, προσπαθώντας να ελέγξουν το χώρο του κέντρου και παράλληλα να απειλήσουν από τα άκρα. Ο Παρκ ανέλαβε τη δύσκολη αποστολή να αναπληρώσει το κενό του Ρούνεϊ, παίρνοντας θέση πίσω από τον Μπερμπάτοφ, με τον Τζο Κόουλ να παίρνει τη θέση του Ντρογκμπά στο αρχικό σχήμα των «μπλε», παίζοντας δεξιά με τον Ανελκά να είναι η «αιχμή» της επίθεσης των φιλοξενούμενων.

Οι Λονδρέζοι μπήκαν επιθετικά από το πρώτο λεπτό, κυνηγώντας ένα γρήγορο γκολ το οποίο θα τους έδινε τη δυνατότητα να πάρουν τον έλεγχο του αγώνα. Με μακρινά σουτ και πολλές κούρσες από τα άκρα με τους Κόουλ και Μαλουντά (κυρίως), απειλούσαν αρκετά συχνά την εστία του Φαν Ντερ Σαρ, του οποίου η άμυνα παρουσίαζε κενά. Οι «κόκκινοι διάβολοι» επιθετικά προσπαθούσαν να διασπάσουν την άμυνα της ομάδας του Κάρλο Αντσελότι, αλλά κάποιες ατομικές ενέργειες των Παρκ και Μπερμπάτοφ δεν είχαν αποτέλεσμα, αφού ο Ιταλός τεχνικός της ομάδας του Λονδίνου είχε στήσει άψογα την ομάδα του στον αγωνιστικό χώρο.

Στο 20’ ο Μαλουντά πέρασε από τα αριστερά όποιον βρήκε μπροστά του, "έκοψε" την μπάλα στο ύψος της μικρής περιοχής και ο Κόουλ με τακουνάκι την έστειλε στα δίχτυα της εστίας των γηπεδούχων. Το γκολ αυτό φρέναρε λίγο τους «μπλε», οι οποίοι έδωσαν χώρο στους γηπεδούχους, θέλοντας να χτυπήσουν στην κόντρα. Μέχρι το ημίχρονο όμως δεν σημειώθηκε κάποια αξιόλογη φάση, με τους φιλοξενούμενους να πηγαίνουν στα αποδυτήρια όντας μπροστά στο σκορ.

Εντελώς αντίθετη ήταν οι εικόνα των γηπεδούχων στο δεύτερο 45λεπτο. Η ομάδα του Άλεξ Φέργκιουσον έκλεισε από νωρίς τους «μπλε» στα καρέ τους, πιέζοντας για το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας ως κύριο εκφραστή των επιθέσεών της τον Ντίμινταρ Μπερμπάτοφ, τον οποίο έψαχναν με σέντρες οι συμπαίκτες του. Οι αλλαγές του Σκωτσέζου τεχνικού έκαναν πιο επιθετική την ομάδα του, δίνοντας νέα πνοή. Οι Λονδρέζοι από την πλευρά τους περίμεναν στην άμυνά τους, ψάχνοντας να βρουν την ευκαιρία να βγουν στην αντεπίθεση. Σε μία τέτοια φάση στο 79’, ο Ντρογκμπά βρέθηκε τετ α τετ με τον Φαν Ντερ Σαρ και δεν δυσκολεύτηκε να κάνει το 2-0 για την ομάδα του, όντας όμως σε προφανή θέση οφσάιντ.

Η απάντηση των πρωταθλητών Αγγλίας ήταν άμεση, αφού δύο λεπτά μετά το δεύτερο τέρμα που δέχθηκαν μείωσαν σε 2-1. Ο Νάνι έκανε την κούρσα από τα δεξιά, σούταρε διαγώνια, ο Τσεχ απέκρουσε στέλνοντας την μπάλα πάνω στον Μακέντα, ο οποίος την έσπρωξε στα δίχτυα. Το σκορ αυτό έμελε να είναι και το τελικό αφού οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να σκοράρουν και πάλι, εξαντλώντας τις προσπάθειές τους σε σέντρες και γιόμες προς την περιοχή του Τσεχ.



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις:

ΜΑΝΤΣΕΣΤΕΡ ΓΙΟΥΝΑΙΤΕΝΤ (Άλεξ Φέργκιουσον): Φαν Ντερ Σαρ, Εβρά, Βίντιτς, Φέρντιναντ, Νέβιλ, Γκιγκς, Παρκ (71' Μακέντα), Σκόουλς (71' Νάνι), Φλέτσερ (86' Γκίμπσον), Βαλένσια, Μπερμπάτοφ

ΤΣΕΛΣΙ (Κάρλο Αντσελότι): Τσεχ, Φερέιρα, Άλεξ, Τέρι, Ζιρκόφ, Μίκελ, Λάμπαρντ, Κόουλ (73' Καλού), Ανελκά (70' Ντρογκμπά), Μαλουντά, Ντέκο (82' Μπάλακ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μάικ Ντιν
ΓΗΠΕΔΟ: Ολντ Τράφορντ


Επιμέλεια: Νίκος Μάρκου

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x