Champions League

Ποιος Μαραντόνα;

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου οδήγησε την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League. Με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει «όργια» οι Μπλαουγκράνα νίκησαν 4-1 την Άρσεναλ στο “Camp Nou” και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ. Με τέσσερα γκολ (21’, 37’, 42’, 88’) απ’ τον «μικρό της μάγο» η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι στην καλή της μέρα δεν έχει αντίπαλο. Θαυμάστε σε video τα γκολ του αγώνα!

Ο καλύτερος ποδοσφαιριστής του κόσμου οδήγησε την Μπαρτσελόνα στα ημιτελικά του Champions League. Με τον Λιονέλ Μέσι να κάνει «όργια» οι Μπλαουγκράνα νίκησαν 4-1 την Άρσεναλ στο “Camp Nou” και στην επόμενη φάση θα αντιμετωπίσουν την Ίντερ.

Με τέσσερα γκολ (21’, 37’, 42’, 88’) απ’ τον «μικρό της μάγο» η ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα απέδειξε για ακόμα μία φορά ότι στην καλή της μέρα δεν έχει αντίπαλο. Ο Νίκλας Μπέντνερ έκανε το 1-0 για τους Κανονιέρηδες στο 18’.

Το ματς:

Συνέχεια στο ποδοσφαιρικό υπερθέαμα που προσέφεραν απλόχερα στο “Emirates” (2-2) έδωσαν Μπαρτσελόνα και Άρσεναλ στο πρώτο ημίχρονο. Σε ένα χρονικό διάστημα που στη μεγαλύτερη διάρκειά του ήταν ολοφάνερο ποιος είχε το ρόλο του πρωταγωνιστή και ποιος του κομπάρσου. Μετά το πρώτο αναγνωριστικό δεκαπεντάλεπτο του αγώνα με βάση τις δυνατότητες των δύο ομάδων που παρατάχθηκαν απόψε στον αγωνιστικό χώρο του “Camp Nou”, οι «Μπλαουγκράνα» ήταν σαρωτικοί με ηγέτη τους τον κορυφαίο παίκτη αυτή τη στιγμή στον πλανήτη, τον Λιονέλ Μέσι.

Ποιος να συγκριθεί μαζί σου;

Με μία υποδειγματική αντεπίθεση ο Γουόλκοτ βρέθηκε ολομόναχος στην αντίπαλη περιοχή, «έσπασε» σωστά την μπάλα στ’ αριστερά του για τον επερχόμενο Νίκλας Μπέντερ και ο Δανός επιθετικός νίκησε με δεύτερη προσπάθεια τον Βαλντές κάνοντας το 1-0 στο 18’. Τι το θελε; Ο Μέσι «πήρε το όπλο του» και με μία μοναδική παράσταση πέτυχε τέσσερα τέρματα! Στο 21’ εκμεταλλεύθηκε τη λάθος απομάκρυνση του Σιλβέστρ και με έναν κεραυνό «σκότωσε» τον Αλμούνια, στο 37’ όμως ήταν πιο ευγενικός και με σουτ από πλάγια θέση μέσα στην περιοχή έκανε το 2-1. Τρία λεπτά πριν απ’ το τελευταίο σφύριγμα του Βόλφγκανγκ Σταρκ στο πρώτο σαρανταπεντάλεπτο πέτυχε με λόμπα το 3-1.



Και τώρα η Ρεάλ!

Στο δεύτερο ημίχρονο η Μπαρτσελόνα «κατέβασε στροφές» κρατώντας δυνάμεις για το ντέρμπι-τίτλου με την Ρεάλ Μαδρίτης το Σάββατο στο “Santiago Bernabeou”, απ’ το οποίο ενδέχεται να λείψει ο Αμπιντάλ που αποχώρησε τραυματίας. Ο Μέσι δεν αρκέστηκε στο χατ-τρικ. Στο 88’ «χόρεψε» την άμυνα της Άρσεναλ και με σουτ μέσα από την περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 4-1. Αυτό ήταν το όγδοο γκολ του Αργεντινού μεσοεπιθετικού σε εννέα εμφανίσεις φέτος στην κορυφαία διασυλλογική διοργάνωση.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

Μπαρτσελόνα (Πεπ Γκουαρντιόλα): Βαλντές, Άλβες, Μιλίτο, Μάρκες, Αμπιντάλ (53' Μάξουελ), Μπούσκετς, Τσάβι, Κεϊτά, Πέδρο (86' Ινιέστα), Κρκιτς (55' Τουρέ), Μέσι.

Άρσεναλ (Αρσέν Βενγκέρ): Αλμούνια, Σανιά, Βερμάελεν, Σιλβέστρ (63' Εμπουέ) Κλισί, Ντενίλσον, Ντιαμπί, Ροσίτσκι (74' Εντουάρντο), Νασρί, Μπέντνερ, Γουόλκοτ.

Διαιτητής: Βόλφγκανγκ Σταρκ
Γήπεδο: "Camp Nou"

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x