Ευγενία Κουντούρη

Να βρουν την ''δίψα'' του 2004

Το καλοκαίρι του 2004 ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ στην Ελλάδα. Μετά από 7 χρόνια παντοκρατορίας του Ολυμπιακού, οι "πράσινοι" είχαν βρεθεί και πάλι στην κορυφή και αρκετοί υποστήριζαν πως η "χρυσή" εποχή των Πειραιτών είχε φτάσει στο τέλος της. Πως ο κύκλος είχε κλείσει. Εκείνο το καλοκαίρι έτυχε να παρακολουθήσω την προετοιμασία της ομάδας στο Ζέεφελντ.

Το καλοκαίρι του 2004 ο Παναθηναϊκός πήρε το νταμπλ στην Ελλάδα. Μετά από 7 χρόνια παντοκρατορίας του Ολυμπιακού, οι "πράσινοι" είχαν βρεθεί και πάλι στην κορυφή και αρκετοί υποστήριζαν πως η "χρυσή" εποχή των Πειραιτών είχε φτάσει στο τέλος της.

Πως ο κύκλος είχε κλείσει. Εκείνο το καλοκαίρι έτυχε να παρακολουθήσω την προετοιμασία της ομάδας στο Ζέεφελντ. Σε όλες τις συνεντεύξεις που είχαμε κάνει, σε όλες τις προπονήσεις που είχαμε παρακολουθήσειένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο. Ο εγωισμός των παικτών είχε πληγωθεί και κανένας από αυτούς δεν πίστευε πως ήρθε η εποχή του "αιώνιου αντιπάλου".

Θυμάμαι χαρακτηριστικά μία συνέντευξη με τον Νέρι Καστίγιο, που τότε είχε ενοχλήσει αρκετά το στρατόπεδο του Παναθηναϊκού, όπου ο "μικρός" είχε πει με σιγουριά. "Ας χαρούν όσο μπορούν, γιατί αυτό είναι απλά ένα διάλειμμα. Θα κάνουν άλλα 7 χρόνια να πάρουν τον τίτλο". Το έλεγε και το εννοούσε. Και μπορεί οι υπόλοιποι παίκτες να μην ήθελαν να δημιουργήσουν αντιπαλότητες και δημόσια να κράταγαν χαμηλό προφίλ, αλλά όλοι συμφωνούσαν με τον Μεξικανό συμπαίκτη τους.

Η επόμενη χρονιά ήταν δύσκολη, αλλά το αποτέλεσμα ήταν αυτό που είχαν "υποσχεθεί" οι "ερυθρόλευκοι" από το ξεκίνημα της σεζόν. Αυτή η "δίψα" δεν ξέρω αν υπάρχει πια. Εάν υπάρχει, όχι μόνο στους παίκτες, αλλά και στην διοίκηση του Ολυμπιακού, τότε μπορεί η φετινή σεζόν να είναι απλά μία κακή παρένθεση. Εάν δεν υπάρχει, τότε ίσως φέτος να ήταν απλά η αρχή του τέλους.

Οι "γεννημένοι πρωταθλητές" έχουν μειωθεί δραματικά πλέον στο ρόστερ της Πειραϊκής ομάδας, αλλά δεν έχουν ... εξαφανιστεί. Αυτό το καλοκαίρι είναι κομβικό και θα φανεί και πάλι στην προετοιμασία, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί σε μεγάλο βαθμό οι μεταγραφές, αν η ομάδα μπορεί του χρόνου να επιστρέψει στον "θρόνο" της.

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: kountouri_osfp@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x