Final Four 2010

Παρίσι: Αντίστροφη μέτρηση

Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού (Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:00) του Φάιναλ Φορ του Παρισιού έχει αρχίσει.Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα είναι το δεύτερο ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Παρτιζάν (22:00). Το www.sport-fm.gr βρίσκεται στο Παρίσι και σας μεταφέρει όλα τα τελευταία νέα.

Η αντίστροφη μέτρηση για το τζάμπολ του πρώτου ημιτελικού (Μπαρτσελόνα-ΤΣΣΚΑ Μόσχας 19:00) του Φάιναλ Φορ του Παρισιού έχει αρχίσει.Βέβαια, αυτό που ενδιαφέρει περισσότερο απ’ όλα είναι το δεύτερο ματς ανάμεσα στον Ολυμπιακό και την Παρτιζάν (22:00).

Το www.sport-fm.gr βρίσκεται στη γαλλική πρωτεύουσα και οι Χρήστος Ρομπόλης, Νίκος Ζέρβας και Αντώνης Κατσίκης θα σας μεταφέρουν οτιδήποτε έχει σχέση με το μεγάλο ραντεβού των τεσσάρων κορυφαίων ομάδων της Ευρωλίγκας τη φετινή χρονιά.

Ήδη τα… καλά άρχισαν από το αεροπλάνο, εκεί όπου παραλίγο ο Νίκος Ζέρβας να μην καταφέρει να ταξιδέψει. Περισσότερα και καλύτερα σε λίγο… Μείνετε on-line.

Ολυμπιακός-Παρτιζάν

Μετά τον θρίαμβο της Ρώμης το 1997, οι «ερυθρόλευκοι» είναι παρόντες στο έκτο φάιναλ φορ της ιστορίας τους και καλούνται να επιβεβαιώσουν την ανωτερότητά τους απέναντι στην Παρτιζάν. Επιπλέον κίνητρο είναι να δώσουν λίγη χαρά στους συμπατριώτες τους (έστω κι αν όχι σε... όλους), που βιώνουν δύσκολες στιγμές πίσω στην πατρίδα, αποδεικνύοντας ότι-όπως είπε και ο Παναγιώτης Γιαννάκης-οι Έλληνες με σκληρή δουλειά και πίστη μπορούν να τα καταφέρουν κόντρα σε όλες τις αντιξοότητες.

Η ομάδα του «δράκου» (ο οποίος συμμετέχει για έβδομη φορά σε φάιναλ φορ, δεύτερη ως προπονητής) ποντάρει στην ποιότητα και την εμπειρία της απέναντι στους Σέρβους, τους οποίους αντιμετώπισε δύο φορές στην πρώτη φάση της φετινής διοργάνωσης, μετρώντας μία νίκη στο ΣΕΦ και μία ήττα στο Βελιγράδι. Με μπροστάρη τον Θοδωρή Παπαλουκά, που συμμετέχει στο όγδοο συνεχές φάιναλ φορ της καριέρας του (έξι με ΤΣΣΚΑ Μόσχας και δύο με Ολυμπιακό), τους Βούιτσιτς και Χαλπερίν, που έχουν από έξι παρουσίες, αλλά και τους παίκτες που διαθέτουν την περσινή εμπειρία από το Βερολίνο, οι Κυπελλούχοι Ελλάδος γνωρίζουν τι εστί ένας ημιτελικός φάιναλ φορ. Από τους αντιπάλους μόνο ο περσινός πρωταθλητής Ευρώπης με τον Παναθηναϊκό Ντούσαν Κέτσμαν διαθέτει εμπειρία τέτοιου αγώνα, ενώ ο προπονητής, Ντούσκο Βουγιόσεβιτς επιστρέφει σε φάιναλ φορ μετά από 22 χρόνια, καθώς ήταν κόουτς της Παρτιζάν και το 1988, στα 26 του χρόνια!

Ένα υψηλό σκορ και γρήγορο τέμπο θεωρητικά εξυπηρετεί τα συμφέροντα των Πειραιωτών, που υπερτερούν ασφαλώς στις θέσεις των φόργουορντ, αλλά και στην περιφέρεια όπου υπάρχουν πολύ περισσότερες επιλογές από τους αντιπάλους, που στηρίζονται σχεδόν αποκλειστικά στον βραχύσωμο ΜακΚάλεμπ. Αντίθετα, οι μάχες στη ρακέτα προμηνύονται πολύ σκληρές, καθώς στη φροντ λάιν των Σχορτσανίτη, Μπουρούση, Βούιτσιτς και Μαυροκεφαλίδη, η Παρτιζάν έχει να αντιπαρατάξει τους Μάριτς, Βράνιες, Ρόμπερτς και Βέσελι. Η σκληροτράχηλη Παρτιζάν, που καθ’ οδόν για το φάιναλ φορ έδειξε ικανή για όλα νικώντας μεταξύ άλλων Παναθηναϊκό, Μπαρτσελόνα και Μακάμπι, φτάνει σε φάιναλ φορ για πρώτη φορά μετά από 12 χρόνια και τέταρτη συνολικά. Θα προσπαθήσει να κρατήσει σε χαμηλό ρυθμό και σκορ τον αγώνα, ποντάροντας στην πολύ δυνατή άμυνα και τον ενθουσιασμό των παικτών της.

Ιδιαίτερα αγωνιστικά προβλήματα δεν υπάρχουν για τον Ολυμπιακό, παρά μόνο η γαστρεντερίτιδα που ταλαιπώρησε τον Κώστα Παπανικολάου, ο οποίος όμως ούτως ή άλλως δεν υπολογιζόταν για τη δωδεκάδα του αγώνα. Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο Ισραηλινός Μπαχάρ, ο Ιταλός Φακίνι και ο Ισπανός Ιερεθουέλο

Ο έκτος παίκτης!

Ερυθρόλευκο χρώμα αποκτά το Παρίσι, αφού εντός της ημέρας και μέχρι νωρίς το απόγευμα αναμένεται στη γαλλική πρωτεύουσα ο κύριος όγκος των φιλάθλων του Ολυμπιακού. Παρά τους οικονομικά και όχι μόνο χαλεπούς καιρούς, ο κόσμος των Πειραιωτών θα κάνει και πάλι το καθήκον του και υπολογίζεται πως περισσότεροι από 5.000 θα είναι παρόντες στο πλευρό της ομάδας μετατρέποντας σε ένα μικρό... ΣΕΦ το «Παλέ ντε Μπερσί». Οι φίλοι της ελληνικής ομάδας θα καθίσουν στο ένα πέταλο του γηπέδου και απέναντί τους θα βρίσκονται αυτοί της Μπαρτσελόνα, που θα έχει τη δεύτερη πιο πολυπληθή υποστήριξη με περίπου 2.500 οπαδούς. Μειοψηφία θα αποτελούν οι οπαδοί της ΤΣΣΚΑ Μόσχας και της Παρτιζάν, που υπολογίζονται στους 1.000 με 1.500 και θα τοποθετηθούν ψηλά στις κεντρικές εξέδρες του χωρητικότητας 15.000 θεατών γηπέδου. Από την Πέμπτη βρίσκονται στο Παρίσι και οι ιδιοκτήτες της ΚΑΕ Ολυμπιακός, Παναγιώτης και Γιώργος Αγγελόπουλος.

Όπως και πέρυσι

Τρεις ώρες πριν το μεγάλο ραντεβού του Ολυμπιακού (19:00), διεξάγεται ο πρώτος ημιτελικός ανάμεσα σε Μπαρτσελόνα και ΤΣΣΚΑ Μόσχας. Οι Καταλανοί θεωρούνται από τους ειδικούς το μεγάλο φαβορί για την πρόκριση και την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά θα πρέπει πρώτα να ξορκίσουν το φάντασμα της ομάδας του στρατού, που πέρυσι τους είχε υποχρεώσει σε ήττα στα ημιτελικά του Βερολίνου.

Η «Μπάρτσα» μετρά έντεκα παρουσίες σε φάιναλ φορ, αλλά μόλις μία-και αυτή στο σπίτι της το 2003-κατέκτησε το τρόπαιο, συνεπώς έχει ως στόχο να αποτινάξει την ταμπέλα του loser. Η ομάδα του Τσάβι Πασκουάλ θα προσπαθήσει να επιβάλει το δικό της γρήγορο ρυθμό στο παρκέ και να κυριαρχήσει στα ριμπάουντ και τις δύο ρακέτες, όπου θεωρητικά υπερτερεί με την παρουσία των Λόρμπεκ, Μόρις (δύο πρώην παικτών της ΤΣΣΚΑ), Βάσκεθ και Εντόνγκ. Η ΤΣΣΚΑ, που έχει αποδυναμωθεί αρκετά σε σχέση με πέρυσι, έφτασε για όγδοη συνεχή σεζόν και δέκατη συνολικά σε φάιναλ φορ. Όπλο της είναι η εμπειρία και η εξαιρετική περιφερειακή γραμμή. Διαιτητές του αγώνα θα είναι ο... δικός μας Νίκος Χριστοδούλου μαζί με τον Λιθουανό Μπραζάουσκας και τον Γάλλο Σαμπόν.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x