Ευγενία Κουντούρη

Στο ίδιο έργο θεατές

Τα λέγαμε από το προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ. Θα έπρεπε από εκείνο το ματς να έχει «χτυπήσει το καμπανάκι». Δυστυχώς στο φετινό Ολυμπιακό αποδεικνύονται ...κουφοί. Δεν είναι η χθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ το μεγάλο πρόβλημα, αλλά το γεγονός πως πέρα από το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι είχαν επίσης ένα δοκάρι, ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε και τέσσερις κλασικές ευκαιρίες μέχρι το 63ο λεπτό.

Τα λέγαμε από το προηγούμενο παιχνίδι του Ολυμπιακού κόντρα στην ΑΕΚ. Θα έπρεπε από εκείνο το ματς να έχει «χτυπήσει το καμπανάκι». Δυστυχώς στο φετινό Ολυμπιακό αποδεικνύονται ...κουφοί.

Δεν είναι η χθεσινή ήττα από τον ΠΑΟΚ το μεγάλο πρόβλημα, αλλά το γεγονός πως πέρα από το γκολ που πέτυχαν οι γηπεδούχοι είχαν επίσης ένα δοκάρι, ένα πέναλτι που δεν τους δόθηκε και τέσσερις κλασικές ευκαιρίες μέχρι το 63ο λεπτό.

Είναι δεδομένο πως όταν δέχεσαι νωρίς το γκολ, θα ανοιχθείς και θα δώσεις χώρο στον αντίπαλο, αλλά δεν νομίζω πως το πρόβλημα στην αμυντική λειτουργία των «ερυθρόλευκων» δημιουργήθηκε λόγω της εξέλιξης του ματς.

Γιατί δεν το είδαμε μόνο χθες. Το πρόβλημα υπάρχει και πρέπει με κάποιο τρόπο να αντιμετωπιστεί μέχρι το τέλος των πλέι οφ, ώστε να μην χαθεί η θέση που οδηγεί στα προκριματικά του Τσάμπιονς Λιγκ. Είναι δεδομένο πως ο Ολυμπιακός έχει μεγάλες ελλείψεις στα χαφ και από κει ξεκινούν όλα τα προβλήματα.

Για αν φτάσει η μπάλα στους επιθετικούς πρέπει να έχει μια ομάδα χαφ και για να μην δέχονται πολύ μεγάλη πίεση οι αμυντικοί, πρέπει επίσης να λειτουργεί η μεσαία γραμμή. Δεν μπορεί κανείς να περιμένει από τον Οσκαρ και τον Μαρέσκα να βοηθήσουν την άμυνα και ο Τοροσίδης κάνει ό,τι μπορεί, αλλά όπως φαίνεται, δεν είναι αρκετό.

Και τι μπορεί να γίνει; Ας ελπίσουν οι «ερυθρόλευκοι» πως η επιστροφή του Ντουντού θα διορθώσει κάπως την κατάσταση και ίσως θα πρέπει να δοθεί και μία ακόμα ευκαιρία στον Λεντέσμα. Ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω γιατί ο Αργεντίνος έχει βρεθεί στην «μαύρη λίστα». Εχει καταλάβει κανείς γιατί ο Μπάντοβιτς προτιμά να παίζει ουσιαστικά χωρίς αμυντικό χαφ από το να τον χρησιμοποιεί;

Για επικοινωνία με τον συντάκτη: kountouri_osfp@yahoo.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x