Λόγια στον... αέρα

Η ΑΕΚ ΚΕΡΔΙΣΕ χρόνο, ο Σωκράτης «αγοράζει» χρόνο για να… ΠΟΥΛΗΣΕΙ τον ΟΣΦΠ!

Δύο ιστορίες παράλληλες,, αλλά… ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ, εξελίσσονται από το βράδυ της Κυριακής, σε ΑΕΚ κ’ Ολυμπιακό! Η νίκη της Ένωσης, με 2-1, χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, της έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσει χρόνο. Χρόνο για να προετοιμάσει το έδαφος ώστε η φετινή 1η της ομάδας να την βρει με διαμορφωμένο ρόστερ και τελειωμένες της αποχωρήσεις και τις μεταγραφές. Ως την 1η Ιουλίου, ημερομηνία της έναρξης της προετοιμασίας, μεσολαβούν 40 ημέρες.

Δύο ιστορίες παράλληλες,, αλλά… ΤΟΣΟ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ, εξελίσσονται από το βράδυ της Κυριακής, σε ΑΕΚ κ’ Ολυμπιακό!
Η νίκη της Ένωσης, με 2-1, χθες το βράδυ στο ΟΑΚΑ, της έδωσε τη δυνατότητα να κερδίσει χρόνο. Χρόνο για να προετοιμάσει το έδαφος ώστε η φετινή 1η της ομάδας να την βρει με διαμορφωμένο ρόστερ και τελειωμένες της αποχωρήσεις και τις μεταγραφές. Ως την 1η Ιουλίου, ημερομηνία της έναρξης της προετοιμασίας, μεσολαβούν 40 ημέρες.

Γράφει ο Γιάννης Καραλής

Χρόνος αρκετός, βέβαια, αλλά όχι ικανός από μόνο τους! Τα σενάρια, μιλούν για:
-πρόταση από Ρωσία μεριά, για τον Σκόκο, ύψους-περίπου- 4 εκατομμυρίων,
-συζητήσεις με γαλλική ομάδα για τον Τζιμπούρ, με προσδοκώμενο ποσό γύρω στα 2.5-2.8 εκατομμύρια ευρώ,
-σκέψεις πώλησης του Μπλάνκο με ποσό μεταξύ 1-1,5 εκατομμυρίου.

Συνολικά, δηλαδή, η ΑΕΚ θα ήταν 100% ικανοποιημένη, αν μάζευε ένα ποσό γύρω στα 7,2 έως 7,5 εκατομμύρια ευρώ (συν το όφελος από τα συμβόλαια των τριών).

Το εγχείρημα ΔΕΝ είναι εύκολο. Διότι, πέραν της οικονομικής συγκυρίας, όταν η «πιάτσα» ΞΕΡΕΙ ότι έχεις ανάγκη, δύσκολα παίρνεις αυτά που ζητάς, αλλά σαφώς λιγότερα. Κι ας αξίζει, όσα ζητάς, η «πρώτη ύλη» που πουλάς!
Αν σ’ αυτό πετύχει η ΑΕΚ, τότε το να επενδύσει έστω κ’ τα 5-6 εκατομμύρια απ’ αυτά για αγορές φθηνότερων ή ελεύθερων η κ’ Ελλήνων ταλαντούχων ποδοσφαιριστών, μοιάζει πολύ πιο εύκολο.

Όσο για τα νέα από Λονδίνο μεριά; O Ζεοβάνι «κλωτσάει» στην προοπτική να έρθει στην Ελλάδα, ενώ κ’ η περίπτωση δανεισμού των Πατσέκο-Νέμεθ θα είναι πιο εύκολη υπόθεση από την πλευρά της Λίβερπουλ απ’ ότι από μέρους των ίδιων των ποδοσφαιριστών.

Και ο χαμένος της χθεσινής βραδιάς, Ολυμπιακός; ΔΙΕΛΥΣΕ! Χειρότερο κι απ’ την 5η θέση, τη χειρότερη της τελευταίας 20ετίας, χειρότερο κι απ’ την εκκίνηση της σεζόν στις 14 Ιουνίου κ’ την πρώτη επίσημη υποχρέωση στις 15 Ιουλίου, ήταν αυτό που προέκυψε στο σημερινό Δ.Σ!!

Διότι, αυτή η απόφαση για «πάγωμα» των πάντων, γύρω απ’ την ομάδα, ως τη Γ.Σ της 14ης Ιουνίου, όπου θα προκύψει –με αρχαιρεσίες- νέα διοίκηση, δείχνει καθαρά την απόφαση του Σωκράτη Κόκκαλη: Ο ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΠΩΛΕΙΤΑΙ! Πλέον και… επισήμως! Όταν ο Κόκκαλης παραπέμπει για μετά τις 14/6 την πρόσληψη νέου προπονητή, τις ανανεώσεις ή αποδεσμεύσεις ποδοσφαιριστών, αλλά και (ΚΥΡΙΩΣ, λόγω των αναγκών του ερυθρόλευκου ρόστερ) τις μεταγραφές, με μοναδική… δικαιολογία ότι (όπως ειπώθηκε δια στόματος Γ. Μώραλη) «δεν μπορούμε να δεσμεύσουμε το νέο Δ.Σ με σημαντικές αποφάσεις» τότε το πράγμα γίνεται… ΦΩΣ ΦΑΝΑΡΙ: Ο Σωκράτης «αγοράζει» χρόνο, για να… ΠΟΥΛΗΣΕΙ τον ΟΣΦΠ! Ή, τουλάχιστον, να μοιραστεί τα έξοδα.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x