Red Bull Cliff Diving

Ένας Βρετανός κυριάρχησε στη Γαλλία!

Ο Βρετανός Gary Hunt κατέκτησε την κορυφή του βάθρου στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving 2010 στο La Rochelle της Γαλλίας.

Ο Βρετανός Gary Hunt κατέκτησε την κορυφή του βάθρου στον εναρκτήριο αγώνα του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Red Bull Cliff Diving 2010 στο La Rochelle της Γαλλίας.

50.000 θεατές, 27,50 μέτρα ύψος και ένας γνώριμος νικητής. Ο πρώτος αγώνας ξεκίνησε με τη νίκη του Βρετανού Gary Hunt. Στις 15 Μαΐου το ιστορικό λιμάνι του La Rochelle φιλοξένησε τον πρώτο αγώνα της κορυφαίας διοργάνωσης καταδύσεων και το θέαμα ξεπέρασε κάθε προσδοκία.

Ο νικητής του τελευταίου αγώνα της προηγούμενης χρονιάς που είχε πραγματοποιηθεί στην Αθήνα, Gary Hunt, κήρυξε την έναρξη της φετινής σεζόν πραγματοποιώντας και πάλι την πιο δύσκολη κατάδυση του Red Bull Cliff Diving World Series. Σε συνθήκες σφοδρού ψύχους, ο 25χρονος Gary Hunt βραβεύθηκε με 30 βαθμούς για την τελευταία του βουτιά, από τη διεθνή κριτική επιτροπή και συμπλήρωσε 390,10 βαθμούς στη συνολική κατάταξη.

«Το να ξεπερνά κάποιος τον Orlando Duque είναι κάτι δύσκολο και υπέροχο. Αύτος είναι το πρότυπό μας. Παρουσίασα μια πόλύ σύνθετη κατάδυση στο δεύτερο γύρο και στον τρίτο ήμουν χαρούμενος με το γεγονός ότι τα κατάφερα. Ο ανταγωνισμός είναι μεγάλος φέτος. Είμαι ευτυχής που δεν έχάσα τη δυναμική που είχα αποκτήσει την περσινή σεζόν. Ήταν παράξενο που άκουσα το βρετανικό εθνικό ύμνο στη Γαλλία!», δήλωσε ο αθλητής από το Southampton.

Στη δεύτερη θέση της κατάταξης βρέθηκε ο εννέα φορές παγκόσμιος πρωταθλητής και πρωταθλητής του Red Bull Cliff Diving World Series 2009, Orlando Duque από την Κολομβία (369,30 βαθμοί) και στην τρίτη θέση ο Αμερικανός Kent De Mond (328,25 βαθμοί).

Με εξωτερικές θερμοκρασίες που κυμαίνονταν σε μονοψήφιο αριθμό, ισχυρούς ανέμους και παγωμένα νερά, οι συνθήκες για τους αθλητές ήταν ιδιαίτερα αντίξοες. Φαίνεται πως τελικά ήταν ο ενθουσιασμός των 50.000 θεατών, αυτός που έδωσε το κίνητρο στους αθλητές να διαγωνιστούν.

Η νέα σύνθεση του διαγωνισμού υπαγορεύει ότι μετά το δεύτερο γύρο, μόνο έξι αθλητές να περνούν στον τελικό. Το να μην «κρατήσουν» την καλύτερη κατάδυσή τους για το τέλος, δείχνει να είναι η στρατηγική των διαγωνιζόμενων φέτος, πραγματοποιώντας τη βουτιά με τον υψηλότερο βαθμό δυσκολίας στον καθοριστικό πλέον δεύτερο γύρο, ώστε να εξασφαλίσουν μια θέση στον τελικό.

Επόμενος σταθμός για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Red Bull Cliff Diving, είναι το Μεξικό στις 6 Ιουνίου.

Τα αποτελέσματα του αγώνα στη Γαλλία

Θέση Ονοματεπώνυμο Εθνικότητα Σκορ

1. Gary Hunt ΜΒΡ 390.10 βαθμοί
2. Orlando Duque ΚΟΛ 369.30 βαθμοί
3. Kent De Mond ΗΠΑ 328.25 βαθμοί
4. Artem Silchenko ΡΩΣ 309.00 βαθμοί
5. Steve Black ΑΥΣ 299.80 βαθμοί
6. Slava Polyeshchuk ΟΥΚ 290.40 βαθμοί
7. Cyrille Oumedjkane ΓΑΛ 181.20 βαθμοί
8. Hassan Mouti ΓΑΛ 180.60 βαθμοί
9. Alain Kohl ΛΟΥ 171.60 βαθμοί
10. Eber Pava ΚΟΛ 170.60 βαθμοί
11. Michal Navratil ΤΣΕ 162.15 βαθμοί
12. Andrey Ignatenko ΟΥΚ 86.40 βαθμοί

Τι είναι το Red Bull Diving Series 2010;

Δώδεκα αθλητές, έξι αγώνες, μια πρόκληση και 26 μέτρα στο κενό μέχρι την τελική βουτιά. Άρτια φυσική κατάσταση, απόλυτη αισθητική, νεκρική σιγή και συγκλονιστική ένταση. Οι κορυφαίοι αθλητές καταδύσεων παγκοσμίως διαγωνίζονται θέτοντας νέα δεδομένα και όρια σε αυτό το extreme σπορ που πραγματοποιείται σε τοπία απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και εναλλακτικά αστικά τοπία. Αυτό είναι το Red Bull Cliff Diving Series 2010 - μια αθλητική διοργάνωση υψηλού επιπέδου.

Από το La Rochelle της Γαλλίας στη… Χαβάη!

Ξεκινώντας στις 15 Μαΐου από την πόλη La Rochelle της Γαλλίας, οι αγώνες πρόκειται να μεταφερθούν στο Μεξικό (Yucatan / 6 Ιουνίου), τη Νορβηγία (Kragero / 24 Ιουλίου), την Ιταλία (Polignano a Mare/ 8 Αυγούστου) και την Ελβετία (Sisikon/ 28 Αυγούστου) για να καταλήξουν στην εντυπωσιακή Χαβάη στις 12 Σεπτεμβρίου.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x