Ομάδες

Το «2 στα 2» είναι εφικτό;

Πρόκειται για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Τουλάχιστον μέχρι και τον τελικό αυτού του Μουντιάλ. Μέχρι τις 11 Ιουλίου δηλαδή. Μετά τη Βραζιλία, είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στον θεσμό. Έχει στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου τέσσερις φορές (1934, 1938, 1982 και 2006) ενώ έχει φτάσει μέχρι τον τελικό δύο φορές.

Πρόκειται για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια. Τουλάχιστον μέχρι και τον τελικό αυτού του Μουντιάλ. Μέχρι τις 11 Ιουλίου δηλαδή. Μετά τη Βραζιλία, είναι η ομάδα με τις περισσότερες κατακτήσεις στον θεσμό. Έχει στεφθεί πρωταθλήτρια κόσμου τέσσερις φορές (1934, 1938, 1982 και 2006) ενώ έχει φτάσει μέχρι τον τελικό δύο φορές. Το 1970, αλλά και το 1994. Φέτος, δεν είναι από τα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου, αλλά κανείς δεν μπορεί να την υποτιμήσει. Γιατί τότε θα το πληρώσει και μάλιστα ακριβά. Μην ξεχνάμε άλλωστε, πως είναι ακόμη Παγκόσμια Πρωταθλήτρια.

Οι Ιταλοί προκρίθηκαν ως πρώτοι και αήττητοι από το όγδοο γκρουπ των προκριματικών, έχοντας εφτά νίκες και τρεις ισοπαλίες. Ο όμιλος τους δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να χαρακτηριστεί όμιλος «φωτιά», αλλά οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές έδειξαν την απαιτούμενη σοβαρότητα και πήραν το εισιτήριο για την τελική φάση.

Ο Φραντσέσκο Τότι θα δει το Παγκόσμιο Κύπελλο από τον καναπέ του σπιτιού του και έτσι το βάρος θα πέσει στους «παλιούς» της ομάδας. Ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν αναμένεται να προσφέρει πολλά με την εμπειρία του και από την απόδοση του θα κριθούν πολλά. Σημαντικό ρόλο στην πορεία της «σκουάντρα ατζούρα» θα παίξει και ο Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο.

Όπως σε κάθε Μουντιάλ που παίρνει μέρος, έτσι και φέτος, η Ιταλία συγκαταλέγεται ανάμεσα στα φαβορί για την κατάκτηση του τροπαίου. Το να το καταφέρει θα είναι πολύ δύσκολο, αφού η ομάδα του Μαρσέλο Λίπι βρίσκεται σε μια μεταβατική περίοδο, αλλά είναι σχεδόν βέβαιο πως μπορεί να φτάσει μέχρι τα προημιτελικά.

Αναλυτικά οι παίκτες της αποστολής της Ιταλίας

ΤΕΡΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ: Τζιανλουίτζι Μπουφόν (Γιουβέντους), Μόργκαν Ντε Σάνκτις (Νάπολι), Φεντερίκο Μαρκέτι (Κάλιαρι), Σαλβατόρε Σιρίγκου (Παλέρμο)

ΑΜΥΝΤΙΚΟΙ: Σαλβατόρε Μποκέτι (Τζένοα), Λεονάρντο Μπονούτσι (Μπάρι), Φάμπιο Καναβάρο (Γιουβέντους), Μάτια Κασάνι (Παλέρμο), Τζιόρτζιο Κιελίνι (Γιουβέντους), Ντομένικο Κρισίτο (Τζένοα), Κριστιάν Μάτζιο (Νάπολι), Τζιανλούκα Τζαμπρότα (Μίλαν)

ΜΕΣΟΙ: Μάουρο Καμορανέζι (Γιουβέντους), Αντρέα Κόσου (Κάλιαρι), Ντανιέλε Ντε Ρόσι (Ρόμα), Τζενάρο Γκατούζο (Μίλαν), Κλαούντιο Μαρκίζιο (Γιουβέντους), Ρικάρντο Μοντολίβο (Φιορεντίνα), Άντζελο Παλόμπο (Σαμπντόρια), Σιμόνε Πέπε (Ουντινέζε), Αντρέα Πίρλο (Μίλαν)

ΕΠΙΘΕΤΙΚΟΙ: Μάρκο Μποριέλο (Μίλαν), Αντόνιο Ντι Νατάλε (Ουντινέζε), Αλμπέρτο Τζιλαρντίνο (Φιορεντίνα), Βιντσέντζο Ιακουίντα (Γιουβέντους), Τζιαμπάολο Πατσίνι (Σαμπντόρια), Φάμπιο Κουαλιαρέλα (Νάπολι), Τζιουζέπε Ρόσι (Βιγιαρεάλ)

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x