Μουντιάλ 2010

Παραλίγο τραγωδία στο Γιοχάνεσμπουργκ (video)!

Μόνο καθησυχαστικά δεν είναι τα μηνύματα για την ασφάλεια που μπορεί να παρέχει η διοργανώτρια του Μουντιάλ, Νότια Αφρική. Πριν αρχίσει το φιλικό της αντιπάλου μας στο Μουντιάλ, Νιγηρίας, με τη Βόρειο Κορέα, στο προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, Τεμπίσα, φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν, όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στο γήπεδο «Μακχούλονγκ»! Τουλάχιστον 20 οι τραυματίες, ένας αστυνομικός σε σοβαρή κατάσταση. Δείτε φωτογραφίες.

Μερικές μέρες απέμειναν για την έναρξη του Παγκοσμίου Κυπέλου και τα μηνύματα για την ασφάλεια που μπορεί να παρέχει η διοργανώτρια, Νότια Αφρική, μόνο καθησυχαστικά δεν είναι.

Πριν αρχίσει ο φιλικός αγώνας της αντιπάλου μας στο Μουντιάλ, Νιγηρίας, με τη Βόρειο Κορέα, στο προάστιο του Γιοχάνεσμπουργκ, Τεμπίσα, φίλαθλοι ποδοπατήθηκαν, όταν προσπάθησαν να εισέλθουν στο χωρητικότητας 10.000 θεατών γήπεδο «Μακχούλονγκ»!

Όπως είναι λογικό, επικράτησε πανικός, με την αστυνομία να κλείνει τις πόρτες, ώστε να ηρεμήσουν τα πνεύματα και να μην ξεφύγει η κατάσταση από κάθε έλεγχο.

Όμως, όταν ξανάνοιξαν οι πόρτες, σημειώθηκαν και πάλι τα ίδια φαινόμενα! Οι φίλαθλοι, που στην πλειοψηφία τους ήταν Νιγηριανοί, έσπευσαν να εισέλθουν στο γήπεδο, καθώς οι δύο ομάδες είχαν παραταχθεί στον αγωνιστικό χώρο.



Για τουλάχιστον 20 τραυματίες κάνουν λόγο τα ειδησεογραφικά πρακτορεία, μεταξύ των οποίων ένας αστυνομικός σε σοβαρή κατάσταση, που σπρώχτηκε από το πλήθος και καταπλακώθηκε από θύρα του γηπέδου, και ένα παιδί, όχι παραπάνω από 10 χρονών.

Δεκατρείς από τους τραυματίες έχουν διακομιστεί στο νοσοκομείο, με τους τραυματιοφορείς να αναφέρουν ότι οι περισσότεροι από αυτούς έχουν επιφανειακά τραύματα.

Όπως αναφέρει το Reuters, τα επεισόδια έλαβαν χώρα όταν φίλαθλοι «πιάστηκαν» από τις Αρχές να προσπαθούν να μπουν στο γήπεδο με πλαστά εισιτήρια!

Καθώς η Νιγηρία είχε αναλάβει την ευθύνη για την παρουσία φιλάθλων της στις εξέδρες του «Μακχούλονγκ», αναπτύχθηκε έντονη φημολογία ότι οι «σούπερ αετοί» θα αποβληθούν από το Παγκόσμιο Κύπελλο! Κάτι τέτοιο, όμως, δεν ισχύει, με τη FIFA να σκέφτεται να τιμωρήσει την αντίπαλο της Εθνικής με κεκλεισμένων των θυρών σε αγώνες της σε επόμενη προκριματική φάση μεγάλης διοργάνωσης.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x