Μουντιάλ 2010

Green Day

Προβλημάτισε η Αγγλία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θυμίζοντας κατά διαστήματα την ίδια, κακή ομάδα των τελευταίων, μεγάλων διοργανώσεων. Τα «λιοντάρια» ήρθαν ισόπαλα 1-1 με τις ΗΠΑ -που έδειξαν ότι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι- σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την απίστευτη γκάφα του Ρόμπερτ Γκριν στο γκολ της ισοφάρισης των Αμερικανών. Η Αγγλία είχε προηγηθεί μόλις στο 4' με γκολ του Στίβεν Τζέραρντ. MVP του ματς ο εξαιρετικός Τιμ Χάουαρντ.

Προβλημάτισε η Αγγλία στην πρεμιέρα της στο Παγκόσμιο Κύπελλο, θυμίζοντας κατά διαστήματα την ίδια, κακή ομάδα των τελευταίων, μεγάλων διοργανώσεων. Τα «λιοντάρια» ήρθαν ισόπαλα 1-1 με τις ΗΠΑ -που έδειξαν ότι μόνο αμελητέα ποσότητα δεν είναι- σε ένα ματς που σημαδεύτηκε από την απίστευτη γκάφα του Ρόμπερτ Γκριν στο γκολ της ισοφάρισης των Αμερικανών. Η Αγγλία είχε προηγηθεί μόλις στο 4' με γκολ του Στίβεν Τζέραρντ.

Το ματς

Το καλό ξεκίνημα και η… γκάφα του Γκριν

Η Αγγλία μπήκε στον αγωνιστικό χώρο πιο δυνατά, δείχνοντας ότι ψάχνει το γρήγορο γκολ, όπως και έγινε, τελικά. Στο 4', ο Χέσκεϊ έκανε έξυπνη πάσα στον Τζέραρντ και αυτός με δυνατό, εξωτερικό πλασέ στην κίνηση, «έγραψε» το 1-0.



Οι Άγγλοι συνέχισαν να πιέζουν, αλλά με τη συμπλήρωση δέκα λεπτών παιχνιδιού, οι ΗΠΑ ισορρόπησαν στο ματς. Στο 12' εκτέλεσαν τρία συνεχόμενα κόρνερ, κάνοντας αισθητή την παρουσία τους, ενώ στο 19' έχασαν την ευκαιρία να ισοφαρίσουν, όταν ο Ντόνοβαν έβγαλε εξαιρετική σέντρα από αριστερά, αλλά ο Άλτιντορ δεν πρόλαβε (για λίγο) να πάρει την κεφαλιά μπροστά από τον Γκριν. Στην αμέσως επόμενη φάση, στην αντεπίθεση, τα «λιοντάρια» απώλεσαν διπλή ευκαιρία, πρώτα με τον Λένον και έπειτα με τον Λάμπαρντ, που δεν μπόρεσαν να νικήσουν τον Χάουαρντ.

Μέχρι το 38' δεν έγινε κάποια αξιοσημείωτη φάση. Σε εκείνο το λεπτό ο Ντόνοβαν έκανε ωραίο, τεχνικό σουτ έξω από την περιοχή του Γκριν, με την μπάλα να περνάει λίγο έξω. Τρία λεπτά αργότερα, στο 41', οι ΗΠΑ πέτυχαν το γκολ της ισοφάρισης με τον Ντέμπσεϊ, στην ουσία, όμως, το γκολ ήταν… δώρο του Γκριν. Ο τερματοφύλακας της Γουέστ Χαμ προσπάθησε να αποκρούσει το σουτ του Αμερικανού, έξω από την περιοχή, η μπάλα έφυγε μέσα από τα χέρια του, όμως και κατέληξε στα δίχτυα!



Τα «λιοντάρια» προσπάθησαν να απαντήσουν άμεσα με τον Τζόνσον, ένα λεπτό αργότερα, με τον μπακ της Λίβερπουλ να αποφεύγει δύο αντιπάλους, να σουτάρει δυνατά, αλλά τον Χάουαρντ να λέει «όχι». Τίποτα δεν άλλαξε μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου, με τις δύο ομάδες να αποχωρούν για τα αποδυτήρια ισόπαλες 1-1.

Κατέβασε... ρολλά ο Χάουαρντ

Τα «λιοντάρια» μπήκαν δυνατά και στο δεύτερο ημίχρονο. Στο 48' ο Λένον έβγαλε μόνο του τον Χέσκεϊ απέναντι από τον Χάουαρντ, αλλά το πλασέ του δεύτερου ήταν κακό και ο Αμερικανός πορτιέρο μπλόκαρε την μπάλα.

Στο 63' ο Λάμπαρντ σούταρε έξω από την περιοχή με το αριστερό, για να διώξει και πάλι ο Χάουαρντ σε κόρνερ. Μετά την εκτέλεσή του, η μπάλα έφτασε στον Τζόνσον, που σούταρε δυνατά από κοντά, αλλά αστόχησε.

Η μεγάλη ευκαιρία, όμως, χάθηκε για τις ΗΠΑ στο δεύτερο 45λεπτο. Στο 65', ο Άλτιντορ έκανε εξαιρετική προσπάθεια, σούταρε από αριστερά, αλλά ο Γκριν απέκρουσε και στη συνεχεία η μπάλα χτύπησε στο δεξί του δοκάρι!

Στο 74', ο Ρούνεϊ έκανε εξαιρετικό, μακρινό σουτ, με την μπάλα να περνάει ελάχιστα άουτ, ενώ ένα λεπτό αργότερα, ο επιθετικός της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ τροφοδότησε τον Ράιτ-Φίλιπς, που μπήκε από δεξιά, σούταρε, για να διώξει σε κόρνερ ο Χάουαρντ, που εξελίχθηκε σε πρόσωπο του αγώνα με τις καίριες επεμβάσεις τους.

Μάλιστα, ο 31χρονος τερματοφύλακας της Έβερτον πήρε (δικαιωματικά) τον τίτλο του MVP της αναμέτρησης.

Τα τελευταία λεπτά του παιχνιδιού κύλησαν χωρίς κάτι το ιδιαίτερο και το 1-1 ήταν το τελικό σκορ.

Το φιλμ του αγώνα εδώ.

ΓΗΠΕΔΟ: «Royal Bafokeng Stadium»

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Κάρλος Σιμόν (Βραζιλία)

Οι συνθέσεις των ομάδων

Αγγλία (Φάμπιο Καπέλο): Γκριν, Τζόνσον, Κινγκ (45' Κάραγκερ), Τέρι, Α. Κόουλ, Λένον, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ (32' Σον Ράιτ-Φίλιπς), Ρούνεϊ, Χέσκεϊ (82' Κράουτς)

ΗΠΑ (Μπομπ Μπράντλεϊ): Χάουαρντ, Τσερούντολο, Ονιέβου, ΝτεΜέριτ, Μποκανέγκρα, Ντόνοβαν, Μπράντλεϊ, Κλαρκ, Ντέμπσεϊ, Αλτιντορ (87' Χόλντεν), Φίντλεϊ (78' Μπαντλ)

- Στις 14:30 το μεσημέρι της Κυριακής (13/6) ο άλλος αγώνας του 3ου ομίλου, στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής, ανάμεσα σε Αλγερία και Σλοβενία.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x