Μουντιάλ 2010

Ένα… «μαρσάρισμα» ήταν αρκετό!

Μια «μηχανοκίνητη» Ιαπωνία εκμεταλλεύτηκε άψογα ένα γκολ του Χόντα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και επικρατώντας 1-0 του Καμερούν… γκάζωσε προς την κορυφή του Ε’ ομίλου (μαζί με την Ολλανδία). Κακοποίηση του αθλήματος στο «Free State», με τους Ιάπωνες σε ρόλο «μονόφθαλμου», να… βασιλεύουν τελικά των «τυφλών» Καμερουνέζων. Οι τελευταίοι, πάντως, θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει την πρώτη ήττα σε πρεμιέρα Μουντιάλ, αν το δοκάρι δεν τους στερούσε την ισοφάριση στο φοβερό σουτ του Εμπιά στο 85’.

Μια «μηχανοκίνητη» Ιαπωνία εκμεταλλεύτηκε άψογα ένα γκολ του Χόντα λίγο πριν τη λήξη του ημιχρόνου και επικρατώντας 1-0 του Καμερούν… γκάζωσε προς την κορυφή του Ε’ ομίλου (μαζί με την Ολλανδία).

Κακοποίηση του αθλήματος στο «Free State», με τους Ιάπωνες σε ρόλο «μονόφθαλμου», να… βασιλεύουν τελικά των «τυφλών» Καμερουνέζων.

Οι τελευταίοι, πάντως, θα μπορούσαν να έχουν αποφύγει την πρώτη ήττα τους σε πρεμιέρα Μουντιάλ, αν το δοκάρι δεν τους στερούσε την ισοφάριση στο φοβερό σουτ του Εμπιά στο 85’.

Έπεσε… από τον ουρανό!

Σαν καταραμένο από… σύζυγο που έχει ήδη «μπουχτίσει» από το Μουντιάλ εξελίχθηκε το πρώτο ημίχρονο. Οι δύο ομάδες φέρθηκαν με το χειρότερο τρόπο στο άθλημα και πλησίασαν στο κατόρθωμα να κοιμίσουν -ακόμα και υπό τον ήχο των βουβουζέλων- τους θεατές.

Οι μικρόσωμοι Γιαπωνέζοι δεν «μάσησαν» στις προσωπικές μονομαχίες με τους -παραδοσιακά «αγκρέμιστους»- Καμερουνέζους και δείχνοντας μια… ελαφρά προτίμηση στο παιχνίδι χωρίς την μπάλα, άφηναν στους αντιπάλους τους -που την είχαν στην κατοχή τους- τον προβληματισμό… τι να την κάνουν.

Ενώ, λοιπόν, η συμπλήρωση περισσότερων των δύο επιτυχημένων πασών αποτελούσε λόγο πανηγυρισμών, η Ιαπωνία βρέθηκε… από το πουθενά στο τιμόνι. Η σέντρα του Ματσούι από δεξιά -αν και μάλλον δεν προοριζόταν για τον Χόντα- κατέληξε σε αυτόν, ο μεσοεπιθετικός της ΤΣΣΚΑ δεν φάνηκε… ακατάδεκτος στο «δώρο» και έβαλε -σχεδόν αναπάντεχα- μπροστά τους Ασιάτες.

Δεν έπιασαν οι… αγριάδες

Το διάστημα της ανάπαυλας μάλλον ωφέλησε τα «λιοντάρια» του Καμερούν, που φάνηκαν να συνέρχονται κάπως από τη «χειμερία νάρκη» του πρώτου μέρους. Παρόλο που φάνηκαν, λοιπόν, για πρώτη φορά… αγριεμένα στο ματς, η φούρια τους -με το πέρασμα του χρόνου- φάνηκε να εξαντλείται στην υπέροχη προσπάθεια του Ετό (πού «ξόδεψε» ελαφρά τη καρδία ο Τσούπο-Μοτίνγκ) και τα άστοχα σουτ εκτός περιοχής που την ακολούθησαν.

Έστω κι έτσι, όμως, ένα από αυτά θα μπορούσε να αποδειχθεί «σωτήριο» για τους παίκτες του Λε Γκουέν. Το φοβερό δεξί που «εξαπέλυσε» ο Εμπιά πέντε λεπτά πριν τη λήξη σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Καβασίμα και μετά από κάποια δευτερόλεπτα -όπου μαζί του σταμάτησαν και οι καρδιές των Γιαπωνέζων- οι τελευταίοι πανηγύρισαν την πρώτη νίκη σε Μουντιάλ μακριά από την έδρα τους.



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΑΠΩΝΙΑ (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Άμπε, Κομάνο, Κούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι (69' Οκαζάκι), Οκούμπο (82' Γιάνο), Χασέμπε (88' Ιναμότο), Χόντα, Νακαζάβα

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Πολ Λε Γκουέν): Σουλεϊμάνου, Εκότο, Ενκούλου, Μπασόνγκ, Ετό, Μακούν (75' Γκέρεμι), Τσούπο-Μοτίνγκ (75' Ιντρίσου), Γουεμπό, Εγιόνγκ, Εμπία, Ματίπ (63' Εμανά)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ολεγκάριο Μπενκερένσα (Πορτογαλία)
ΣΤΑΔΙΟ: «Free State»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x