Μουντιάλ 2010

Σκουάντρα… μουτζούρα

Κακό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής έκανε η κάτοχος του τροπαίου, Ιταλία, που έμεινε στο 1-1 με την Παραγουάη, στον εναρκτήριο αγώνα του 6ου ομίλου. Προβλημάτισε η «σκουάντρα ατζούρα», που στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παρουσιάστηκε νωθρή, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 39' από γκολ του Αλκαράς -MVP της αναμέτρησης-, αλλά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στο 63' με τέρμα του Ντε Ρόσι.

Κακό ξεκίνημα στο Παγκόσμιο Κύπελλο της Νοτίου Αφρικής έκανε η κάτοχος του τροπαίου, Ιταλία, που έμεινε στο 1-1 με την Παραγουάη, στον εναρκτήριο αγώνα του 6ου ομίλου. Προβλημάτισε η «σκουάντρα ατζούρα», που στο μεγαλύτερο μέρος του παιχνιδιού παρουσιάστηκε νωθρή, ενώ βρέθηκε πίσω στο σκορ στο 39' από γκολ του Αλκαράς -MVP της αναμέτρησης-, αλλά πήρε το βαθμό της ισοπαλίας στο 63' με τέρμα του Ντε Ρόσι.

Το ματς

Μοναδικός πρωταγωνιστής ο Αλκαράς

Μουδιασμένα μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο του «Green Point» οι δύο ομάδες. Η Ιταλία είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων, με τους Παραγουανούς, όμως, να περιμένουν στο μισό γήπεδο και να μαρκάρουν… παντού και ασφυκτικά τους αντιπάλους τους.

Οι παίκτες του Μαρτσέλο Λίπι προσπάθησαν, η αλήθεια είναι, να γίνουν απειλητικοί στα πρώτα λεπτά του παιχνιδιού, αλλά δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τον Βιγιάρ.

Μάλιστα, έπρεπε να φτάσουμε στο 20ο λεπτό για να δούμε την πρώτη καλή στιγμή στο ματς, με τον Μοντολίβο να βγαίνει μόνος του μπροστά, ένας με έναν, αλλά να επιλέγει το σουτ έξω από την περιοχή, με την μπάλα να φτάνει εύκολα στην αγκαλιά του Βιγιάρ.

Ένα λεπτό αργότερα, στην πρώτη της, ουσιαστικά, οργανωμένη επίθεση, η Παραγουάη είχε την ευκαιρία να σκοράρει. Ο Τόρες έκανε σουτ με το αριστερό, λίγο έξω από την περιοχή, με την μπάλα να περνάει δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Μπουφόν. Ότι δεν κατάφερε ο Τόρες, όμως, το κατάφερε ο Αλκαράς 19 λεπτά αργότερα κι ενώ μέχρι εκείνο το σημείο του παιχνιδιού, τίποτα το αξιόλογο δεν είχε συμβεί.

Ο Τόρες εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Αλκαράς νίκησε με επιβλητικό τρόπο στον αέρα τους Ντε Ρόσι και Καναβάρο και έστειλε την μπάλα με γυριστή κεφαλιά στην αριστερή γωνία του Μπουφόν, για να ανοίξει το σκορ για τους Λατινοαμερικάνους.



Μέχρι το τέλος του πρώτου ημιχρόνου τίποτα δεν άλλαξε και οι δύο ομάδες αποχώρησαν από τον αγωνιστικό χώρο για την ανάπαυλα, με την Παραγουάη να προηγείται στο σκορ 1-0.

Ήθελε, αλλά δεν μπορούσε

Και σαν να μην έφτανε το γκολ που δέχτηκε η ομάδα του, ο Μαρτσέλο Λίπι αναγκάστηκε με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου να αντικαταστήσει τον Μπουφόν, που τραυματίστηκε στο ισχίο και να περάσει στη θέση του τον Μαρκέτι.

Το ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου ήταν άσχημο για την παγκόσμια πρωταθλήτρια, καθώς παρουσίαζε τα ίδια προβλήματα (λανθασμένες και απρόσεκτες μεταβιβάσεις, προβληματική ανάπτυξη) στον αγωνιστικό χώρο και δεν μπορούσε να απειλήσει.

Δέκα λεπτά αργότερα, όμως, οι Ιταλοί άρχισαν να πιέζουν και να κυκλοφορούν την μπάλα στο κέντρο, με τον Ντε Ρόσι να είναι ιδιαίτερα ορεξάτος, όπως απέδειξε και αργότερα. Στο 63', εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Βιγιάρ, μετά από κόρνερ του Πέπε και ισοφάρισε για την ομάδα του.



Μέχρι το 70', η «σκουάντρα ατζούρα» προσπάθησε να πετύχει την ολική ανατροπή, αλλά κάπου εκεί η κατάσταση ισορρόπησε στο γήπεδο. Η Ιταλία είχε μεν την κατοχή της μπάλας και έβγαινε περισσότερο από τους αντιπάλους της μπροστά, αλλά δεν μπορούσε να δημιουργήσει κλασική ευκαιρία για γκολ.

Στο τελευταίο δεκάλεπτο, οι παίκτες του Λίπι έδειξαν ότι ήθελαν περισσότερο τη νίκη, πίεζαν συνεχώς, απείλησαν κιόλας με ένα καλό σουτ του Μοντολίβο, αλλά τελικά δεν τα κατάφεραν και υποχρεώθηκαν σε ισοπαλία, στο ξεκίνημα της υπεράσπισης του τίτλου τους.

Διαβάστε εδώ το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΙΤΑΛΙΑ (Μαρσέλο Λίπι): Μπουφόν (45' Μαρκέτι), Κρισίτο, Κιελίνι, Καναβάρο, Ντε Ρόσι, Πέπε, Ιακουίντα, Τζιλαρντίνο (71' Ντι Νατάλε), Μαρκίσιο (59' Καμορανέζι), Τζαμπρότα, Μοντολίβο

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Ζεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μορέλ, Μπόνετ, Βέρα, Ντα Σίλβα, Κάσερες, Ριβέρος, Τόρες (60' Σαντάνα), Βαλντέζ (67' Σάντα Κρουζ), Λούκας (76' Καρντόσο), Αλκαράς

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Μπενίτο Αρτσούντια (Μεξικό)

ΓΗΠΕΔΟ: «Green Point»

- Το άλλο ματς του ομίλου, ανάμεσα στη Νέα Ζηλανδία και τη Σλοβακία, θα γίνει την Τρίτη (15/6), στις 14:30.

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x