Λόγια στον... αέρα

«Γα.. τη βουβουζέλα σας…» !

Έχει ΠΗΞΕΙ το αυτί μας και έχει ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ το μάτι μας! Το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, για την ώρα, δείχνει ότι θα μείνει στη μνήμη μας για τον αποκρουστικό (για τους τηλεθεατές) και ενοχλητικότατο (για παίκτες, προπονητές, διαιτητές και φιλάθλους) ήχο της… βουβουζέλας! Παράλληλα, δε, για το φτωχό θέαμα, τα λίγα γκολ, την απουσία της λάμψης παικτών-αστέρων, σε έναν… ΘΡΙΑΜΒΟ των «under» αγώνων (σ.σ. 12 στα 14).

Γράφει ο Γιάννης Καραλής

Έχει ΠΗΞΕΙ το αυτί μας και έχει ΚΟΥΡΑΣΤΕΙ το μάτι μας!

Το Μουντιάλ της Νοτίου Αφρικής, για την ώρα, δείχνει ότι θα μείνει στη μνήμη μας για τον αποκρουστικό (για τους τηλεθεατές) και ενοχλητικότατο (για παίκτες, προπονητές, διαιτητές και φιλάθλους) ήχο της… βουβουζέλας!

Παράλληλα, δε, για το φτωχό θέαμα, τα λίγα γκολ, την απουσία της λάμψης παικτών-αστέρων, σε έναν… ΘΡΙΑΜΒΟ των «under» αγώνων (σ.σ. 12 στα 14).

Ποδόσφαιρο, ως τώρα, έδειξαν ότι ΜΠΟΡΟΥΝ να παίξουν – και όχι ΕΠΑΙΞΑΝ- οι Ολλανδοί και οι Βραζιλιάνοι. Πολλές φάσεις δεν έκανε, αλλά καλές ευκαιρίες είχε η Αργεντινή. Οι Γερμανοί, που ως εδώ κερδίζουν τις εντυπώσεις, αντιμετώπισαν τους… «Τουρίστες» Αυστραλούς και το δείγμα ΔΕΝ είναι ενδεικτικό.

Γιατί δίνω το… μπόνους σε "οράνιε" και "σελεσάο"; Αρχικά διότι οι Ολλανδοί, αν και χωρίς τον Ρόμπεν, κέρδισαν με χαρακτηριστική ευκολία, σε ένα ματς όπου τα μεσοεπιθετικά τους ατού, οι Σνάιντερ, Φαν Ντερφάαρτ, Κάουτ, δεν τράβηξαν. Σε καλύτερη μέρα, με τον Ρόμπεν και σε… χαμηλότερο υψόμετρο, τους έχω ικανούς για το κάτι παραπάνω.
Ακόμη, διότι οι Βραζιλιάνοι, με αρνητικό τον Κακά και μακριά από το γκολ τον Λιουίς Φαμπιάνο, κατάφεραν – όταν τους έζωσαν τα φίδια, μετά το στείρο α΄ 45λεπτο- να σημειώσουν το ΟΜΟΡΦΟΤΕΡΟ ΓΚΟΛ του Μουντιάλ με την έμπνευση και την τεχνική αρτιότητα του Μαϊκόν και να τρυπήσουν την…τριπλή κορεάτικη ζώνη, με κάθετη μπαλιά- όνειρο του Ρομπίνιο και κίνηση στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, με ιδανικό τελικό πλασέ του Ελάνο. Ο οποίος –ειρήσθω εν παρόδω- ΑΔΙΚΕΙΤΑΙ που παίζει στην… Τουρκία (Γαλατάσαραϊ) και που έφυγε σχεδόν ως… αποτυχημένος από τη Σίτι (σ.σ. τουλάχιστον εμείς οι citizens ας πάρουμε εγκαίρως πίσω τον Ρομπίνιο, που μας ανήκει ακόμη! )
Εκτός αυτών, θεωρώ ότι ξεχωρίζουν και τα εξής :

Η οργάνωση, το πάθος, η ταχύτητα και το σθένος Νοτίου (το νιώσαμε στο πετσί μας) και Βορείου Κορέας, όπως και της Ιαπωνίας! «ΑΝΑΤΟΛΗ» ηλίου…

Η μετριότατη εμφάνιση των Γαλλίας, Αγγλίας, Πορτογαλίας, Ακτής, Ιταλίας.

Τα αποτελέσματα –έκπληξη των ΗΠΑ, Ουρουγουάης, Ν. Ζηλανδίας και Ιαπωνίας.

Οι γκάφες των γκολκίπερ Αγγλίας, Αλγερίας, Β. Κορέας, Παραγουάης ΚΑΙ Ελλάδας (το πρώτο)
Για να δούμε τι (άλλο) θα δούμε.

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x