Μουντιάλ 2010

Κατά τ' άλλα φταίει ο Γκριν…

Η ισοπαλία στην πρεμιέρα με τις ΗΠΑ χρεώθηκε, όχι άδικα, στον Ρόμπερτ Γκριν. Όπως φαίνεται, όμως, το πρόβλημα της Αγγλίας είναι γενικότερο. Τα «λιοντάρια» εμφανίστηκαν απέναντι στην Αλγερία ακόμα χειρότερα απ' ότι στο πρώτο τους ματς στο Μουντιάλ και το τελικό 0-0 τους υποχρεώνει να παίξουν τα ρέστα τους για πρόκριση την τελευταία αγωνιστική με τη Σλοβενία.

Η ισοπαλία στην πρεμιέρα με τις ΗΠΑ χρεώθηκε, όχι άδικα, στον Ρόμπερτ Γκριν. Όπως φαίνεται, όμως, το πρόβλημα της Αγγλίας είναι γενικότερο. Τα «λιοντάρια» εμφανίστηκαν απέναντι στην Αλγερία ακόμα χειρότερα απ' ότι στο πρώτο τους ματς στο Μουντιάλ και το τελικό 0-0 τους υποχρεώνει να παίξουν τα ρέστα τους για πρόκριση την τελευταία αγωνιστική με τη Σλοβενία.

Το ματς

Ανούσια η υπεροχή της Αγγλίας

Η Αγγλία μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι, έψαξε το γκολ από νωρίς, προσπαθώντας να βρει κενούς χώρους για να «χτυπήσει», αλλά οι Αλγερινοί αμύνονταν καλά και δεν επέτρεπαν στους παίκτες του Φάμπιο Καπέλο να γίνουν επικίνδυνοι. Μέχρι το 34', τα «λιοντάρια», παρά την πίεση που ασκούσαν στους Αφρικανούς, ήταν φλύαρα και δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν φάσεις μπροστά από τον Εμπολί.

Μάλιστα... ανησύχησαν μερικές φορές μετά το 15ο λεπτό, καθώς είδαν τους Αλγερινούς να βγαίνουν με αξιώσεις μπροστά, έχοντας αρχίσει να ισορροπούν στο ματς. Σχεδόν μισή ώρα παιχνιδιού, λοιπόν πέρασε, για να δούμε κάποια σημαντική στιγμή από το φαβορί της αναμέτρησης, όταν ο Λάμπαρντ, από το σημείο του πέναλτι, σούταρε δυνατά και απέκρουσε δύσκολα ο 24χρονος πορτιέρο. Αυτή, όμως, ήταν η πρώτη και η τελευταία φάση, σε ένα πρώτο, πολύ κακό ημίχρονο.

Τα τρία σουτ που έγιναν μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου (δύο για την Αγγλία από Μπάρι και Ρούνεϊ και ένα για την Αλγερία από τον Ζιανί) δεν ανησύχησαν τους δύο τερματοφύλακες και κάπως έτσι οδηγήθηκαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια για την ανάπαυλα του ημιχρόνου.

Άντεξε μέχρι το τέλος

Η Αλγερία, βλέποντας σε ολόκληρο το πρώτο ημίχρονο την αντίπαλό της να μην μπορεί να την απειλήσει, ουσιαστικά και να δυσκολεύεται να κυκλοφορήσει την μπάλα, μπήκε με… περίσσιο θάρρος στο δεύτερο ημίχρονο και δειλά-δειλά άρχισε να ρισκάρει περισσότερο, βγαίνοντας μπροστά. Η εικόνα των Αφρικανών, άλλωστε, ήταν πολύ καλύτερη από αυτήν της πρεμιέρας κόντρα στους Σλοβένους.

Πάντως, η… παρέα του Ράφικ Τζεμπούρ (που δεν έπαιξε) δεν δημιούργησε φάσεις και σταδιακά υποχώρησε και πάλι στο μισό γήπεδο. Η Αγγλία κράτησε μπάλα, θα μπορούσε να ανοίξει το σκορ στο 64', όταν έπειτα από σέντρα του Λένον, ο Γιάχια έδιωξε σε κόρνερ, προλαβαίνοντας τον Ρούνεϊ που ήταν έτοιμος να σκοράρει με κεφαλιά, γενικά, όμως, για ακόμη ένα ματς, έδειξε νωθρή, άνευρη και σίγουρα χειρότερη απ' ότι στην πρεμιέρα με τις ΗΠΑ.

Όσο περνούσε η ώρα, η ομάδα του Καπέλο προσπαθούσε να αυξήσει την πίεση, ο Ιταλός πέρασε μέσα ό,τι επιθετικό είχε στη διάθεσή του (Ντεφόε, Κράουτς), αλλά η άμυνα της Αλγερίας κρατούσε καλά, παίζοντας με εξαιρετική αλληλοκάλυψη. Έτσι, παρέμεινε το 0-0 μέχρι το τέλος, αποτέλεσμα που άφησε τη Σλοβενία μόνη πρώτη στην κορυφή του 3ου ομίλου.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Α. Κόουλ, Τζέραρντ, Τέρι, Λένον (63' Σον Ράιτ-Φίλιπς), Λάμπαρντ, Ρούνεϊ, Μπάρι (82' Κράουτς), Κάραγκερ, Χέσκεϊ (74' Ντεφόε)

ΑΛΓΕΡΙΑ (Ραμπάχ Σααντάν): Εμπολί, Μπουγκέρα, Μπελχάτζ, Γιάχια, Χαλισέ, Μπουντεμπούζ, Λάσεν, Ματμούρ, Ζιανί (80' Γκουεντιουρά), Γεμπντά (88' Μεσμπάχ), Καντίρ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Ραβσάν Ιρμάτοφ (Ουζμπεκιστάν)
ΣΤΑΔΙΟ: «Green Point», Κέιπ Τάουν

Επιμέλεια: Νίκος Ράλλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x