Μουντιάλ 2010

Πάλι καλά...

Με τα χίλια ζόρια, η Ολλανδία επικράτησε 1-0 της αξιόμαχης Ιαπωνίας και πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί στη συνέχεια, αν θέλει να πετύχει κάτι καλό στο Παγκόσμιο Κύπελλο. Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ (53’) με έναν «κεραυνό» χάρισε τη νίκη στους «οράνιε», σε μία φάση όπου φέρει ευθύνη και ο Καβασίμα που δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας. Στην κορυφή του τρίτου ομίλου με έξι βαθμούς η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ.

Με τα χίλια ζόρια, η Ολλανδία επικράτησε 1-0 της αξιόμαχης Ιαπωνίας και πρέπει οπωσδήποτε να βελτιωθεί στη συνέχεια, αν θέλει να πετύχει κάτι καλό στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Γουέσλεϊ Σνάιντερ (53’) με έναν «κεραυνό» χάρισε τη νίκη στους «οράνιε», σε μία φάση όπου φέρει ευθύνη και ο Καβασίμα που δεν εκτίμησε σωστά την πορεία της μπάλας.

Στην κορυφή του τρίτου ομίλου με έξι βαθμούς η ομάδα του Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ.

Όπως αναμενόταν, ο Σνάιντερ ψηφίστηκε MVP.

Το ματς:

Οι Ολλανδοί ήταν κυρίαρχοι στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης. Οι «οράνιε» είχαν την κατοχή, άλλαζαν εξαιρετικά την μπάλα έξω από την περιοχή των Γιαπωνέζων, χωρίς όμως να δείχνουν ικανοί να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να σκοράρουν. Για την ακρίβεια δυσκολεύονταν να πατήσουν περιοχή.

Τη μοναδική φορά που έγιναν απειλητικοί το οφείλουν σε ένα δυνατό χτύπημα φάουλ του Σνάιντερ. Από εκεί και πέρα δεν κατάφεραν τίποτα το ουσιαστικό κι αυτό γιατί οι Ιάπωνες «κλείδωσαν» τα ατού τους.

Στο πρώτο ημίωρο οι παίκτες του Τακέσι Οκάντα περιορίστηκαν σε παθητικό ρόλο κοιτώντας να μην δεχθούν γκολ. Όσο η ώρα περνούσε ανέβαιναν επιθετικά με «αιχμές του δόρατος» τους Χόντα και Ματσούι. Πέρα όμως από μερικά σουτ υπό όχι ιδιαίτερα καλές προϋποθέσεις δεν έχουν να υπερηφανεύονται για τίποτα άλλο.

Η Ολλανδία συνέχισε να ασκεί ασφυκτική πίεση και νωρίς στο δεύτερο ημίχρονο έδωσε τέλος στην επιθετική ανομβρία. Μετά από φάση διαρκείας στα καρέ της Ιαπωνίας, ο Φαν Πέρσι έστρωσε την μπάλα στα όρια της περιοχής για τον Σνάιντερ και ο εξτρέμ της Ίντερ, εξαπολύοντας έναν κεραυνό, νίκησε τον Καβασίμα και πέτυχε το 1-0 στο 53ο λεπτό.



Ένα τέρμα που σωστά οι στατιστικές υπηρεσίες χρέωσαν στον Σνάιντερ, αν και δίπλα στο όνομά του θα έπρεπε να μπει και εκείνο της περίφημης Jabulani, της επίσημης μπάλας του Μουντιάλ, η οποία άλλαξε ξαφνικά πορεία στον αέρα και μπέρδεψε τον Καβασίμα.

Μέτρια η Ολλανδία στη συνέχεια, επαναπαύτηκε στο τέρμα του Σνάιντερ και λίγο έλειψε προς το τέλος του παιχνιδιού να δεχθεί την ισοφάριση από τους ...επίμονους Ιάπωνες, όταν ο Οκαζάκι βγήκε πρόσωπο με πρόσωπο με τον Στικέλενμπουργκ, σουτάροντας τελικά στην εξωτερική πλευρά των διχτύων.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Ολλανδία (Μπερτ Φαν Μάαρβαϊκ): Στεκέλενμπουργκ, Φαν Ντερ Βιλ, Χάιτινχα, Ματάισεν, Φαν Μπρόνκχοστ, Φαν Μπόμελ, Κάουτ, Ντε Γιονγκ, Φαν Πέρσι (88' Χούντελααρ), Σνάιντερ (83' Αφελάι), Φαν Ντερ Φααρτ (72' Ελία).

Ιαπωνία (Τακέσι Οκάντα): Καβασίμα, Άμπε, Κομάνο, Τούλιο, Ναγκατόμο, Έντο, Ματσούι (64' Νακαμούρα), Οκούμπο (77' Ταμάντα), Χασέμπε (77' Οκαζάκι), Χόντα, Νακαζάβα

Διαιτητής: Έκτορ Μπαλντάσι
Στάδιο: Durban

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x