Μουντιάλ 2010

«Λιοντάρια» ήταν… οι Δανοί!

Μια αποφασισμένη Δανία άφησε… με το όνομα τα «λιοντάρια» του Καμερούν, ανέτρεψε με χάρη το σκορ και επικρατώντας 2-1 των Αφρικανών, τους «πέταξε» εκτός Μουντιάλ. Το γκολ του Ετό στο 10’ δεν πτόησε τους παίκτες του Όλσεν, οι οποίοι -με ηγέτη τον Ρόμενταλ έκαναν το μεγάλο comeback. Ολλανδία-Ιαπωνία .

Μια αποφασισμένη Δανία άφησε… με το όνομα τα «λιοντάρια» του Καμερούν και ανατρέποντας… με χάρη το σκορ, επικράτησε 2-1 των Αφρικανών.

Το γκολ του Ετό στο 10’ δεν πτόησε τους παίκτες του Όλσεν, οι οποίοι -με ηγέτη τον Ρόμενταλ («σέρβιρε» το πρώτο γκολ στον Μπέντνερ και πέτυχε ένα όμορφο δεύτερο), έκαναν το μεγάλο comeback.

Τριπλής σημασίας η νίκη των «βίκινγκς», αφού με αυτή απέκλεισαν το Καμερούν, έδωσαν από σήμερα την πρόκριση στην Ολλανδία και κέρδισαν το δικαίωμα να διεκδικήσουν τη δική τους σε «τελικό» με την Ιαπωνία την τελευταία αγωνιστική.

Μοιραίος, αλλά… λεβέντης

Το ημίχρονο που αντάμειψε περισσότερο από οποιοδήποτε άλλο τους ποδοσφαιρόφιλους, για το -τουλάχιστον μέτριο- Μουντιάλ που παρακολουθούν, προσέφεραν οι δύο ομάδες. Παρόλο που οι φάσεις, όμως, δεν έλειψαν, χρειάστηκε μια… ευγενική χορηγία του Κιάερ για να κουνηθούν τα δίχτυα. Κι αυτό διότι, αν στη φάση του γκολ που έβαλε μπροστά τους Αφρικανούς (10’) ο Εμανά «σέρβιρε» και ο Ετό «ήπιε», εκείνος που το… κέρασε (με την επιπόλαια λάθος πάσα έξω από την περιοχή) ήταν σίγουρα ο Δανός αμυντικός.

Μετά την σπασμωδική αντίδραση της Δανίας, ωστόσο -και κάποιες καλές αντεπιθέσεις που «ξόδεψαν»… σχεδόν απερίσκεπτα τα «λιοντάρια»- ήρθε η ώρα ο Κιάερ να πάρει… κάποιο από «το αίμα του πίσω». Με εκπληκτική «σαραντάρα» μπαλιά ο αμυντικός της Παλέρμο έδωσε το δικαίωμα στον Ρόμενταλ να προσφέρει έτοιμο γκολ στον Μπέντνερ και να τον «εξιλεώσει» για τη γκέλα στη φάση του 1-0.

Με τα… όπλα να έχουν βγει για τα καλά στο παιχνίδι, εκείνο μετατράπηκε σε «ρώσικη ρουλέτα» στο δίλεπτο 42’-43’, ωστόσο άλλη «εκπυρσοκρότηση» δεν έμελλε να γίνει μέχρι την ανάπαυλα. Τα σουτ των Τόμασον και Ετό -από πλεονεκτικές θέσεις- αποκρούστηκαν από… πλάτες και δοκάρι αντίστοιχα και έστειλαν ισόπαλες τις δυο ομάδες στα αποδυτήρια.

Ντένις ο τρομερός…

Δεν χρειάστηκε να περάσουν περισσότερα από 15 λεπτά στο β’ μέρος για να κλέψει ο Ντένις Ρόμενταλ τον τίτλο του «προσώπου του αγώνα» από τον Κιάερ. Μετά την ασίστ, λοιπόν, στο γκολ της ισοφάρισης, ο Δανός μεσοεπιθετικός αποφάσισε να πάρει πάνω του την υπόθεση-προβάδισμα και αφού «γλέντησε» στο ένας-με-έναν τον Μακούν το έδινε (με ωραίο φαλτσαριστό πλασέ) στη Δανία.

Η αποτυχία του Τόμασον, δε, λίγα λεπτά αργότερα να «τελειώσει» το παιχνίδι (ο Σουλεϊμάνου τον νίκησε στο τετ α τετ), θα μπορούσε να έχει «τιμωρηθεί» σκληρά από τον Εμανά. Ωστόσο ο Σόρενσεν μιμήθηκε με ακόμα πιο εντυπωσιακό τρόπο τον… ομόλογό του και με δύσκολη επέμβαση κράτησε τη Δανία στο παιχνίδι της πρόκρισης και τους Καμερουνέζους οριστικά εκτός διοργάνωσης.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΚΑΜΕΡΟΥΝ (Πολ Λε Γκουέν): Σουλεϊμάνου, Εμπιά, Μπασόνγκ (73' Ιντρίσου), Ενκούλου, Ασού-Εκότο, Σονγκ, Εγιόνγκ, Εμανά, Γκέρεμι (46' Μακούν), Ετό, Γουεμπό (78' Αμπουμπακάρ)

ΔΑΝΙΑ (Μόρτεν Όλσεν): Σόρενσεν, Λ. Γιάκομπσεν, Κιάερ, Αγκερ, Σ. Πόουλσεν, Κ. Πόουλσεν, Ρόμενταλ, Μ. Γιόργκενσεν (46' Γιένσεν), Γκρόνκγιερ (67' Κάλενμπεργκ), Μπέντνερ, Τόμασον

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Χόρχε Λαριόντα (Ουρουγουάη)
ΣΤΑΔΙΟ: «Loftus Versfeld», Πρετόρια

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x