Μουντιάλ 2010

Μια ομάδα που λατρεύει τα... βάσανα!

H Ιταλία παραδοσιακά ζορίζεται στους ομίλους, αλλά τελευταία φορά που έμεινε από «λάστιχο» ήταν το 1974 στη Γερμανία, όπου ήθελε τουλάχιστον την ισοπαλία στο τελευταίο ματς με την Πολωνία, αλλά ηττήθηκε 2-1. Στο ματς με τη Νέα Ζηλανδία οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα πετύχουν, λογικά, την πρώτη νίκη τους, ωστόσο η προϊστορία μάς διδάσκει πως όσο πιο πολύ ζορίζονται, τόσο μεγαλύτερη πορεία κάνουν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

H Ιταλία παραδοσιακά ζορίζεται στους ομίλους, αλλά τελευταία φορά που έμεινε από «λάστιχο» ήταν το 1974 στη Γερμανία, όπου ήθελε έστω την ισοπαλία στο τελευταίο ματς με την Πολωνία, αλλά ηττήθηκε 2-1. Στο ματς με τη Νέα Ζηλανδία οι παγκόσμιοι πρωταθλητές θα πετύχουν, λογικά, την πρώτη νίκη τους, ωστόσο η προϊστορία μάς διδάσκει πως όσο πιο πολύ ζορίζονται τόσο μεγαλύτερη πορεία κάνουν! Γράφει ο Χρήστος Σωτηρακόπουλος.

Το '82, για παράδειγμα, η Ιταλία πέρασε με τα χίλια ζόρια από τον όμιλο. Είχε φέρει τρεις ισοπαλίες με την Πολωνία (0-0), το Περού (1-1) και το Καμερούν (1-1) και προκρίθηκε επειδή είχε ίδια διαφορά τερμάτων με τους Αφρικανούς, αλλά με ένα γκολ παραπάνω στην επίθεση. Η συνέχεια πέρασε στην ιστορία ως η μεγαλύτερη αντεπίθεση προς τον τίτλο με νίκες (Αργεντινή, Βραζιλία, Πολωνία) έως το 3-1 με τη Γερμανία στον τελικό της Μαδρίτης.

Για να διαβάσετε ολόκληρο το κείμενο, μπείτε στο sday.gr

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x