Μουντιάλ 2010

Περνάει… Βέρα στους «16»!

Βέρα στην… επόμενη φάση του Μουντιάλ ετοιμάζεται να περάσει η Παραγουάη, η οποία με ένα γκολ του… ομώνυμου μέσου της κι άλλο ένα από τον Ριβέρος, επικράτησε 2-0 της Σλοβακίας. Άνετη νίκη για τους Λατινοαμερικανούς, που ούτε καν «ενοχλήθηκαν» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τους «λίγους» Σλοβάκους. Σταθερά στην κορυφή η ομάδα του Μαρτίνο, χρειάζεται απλά μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με τη Ν. Ζηλανδία για να συνεχίσει στους «16».

Βέρα στην… επόμενη φάση του Μουντιάλ ετοιμάζεται να περάσει η Παραγουάη, η οποία με ένα γκολ του… ομώνυμου μέσου της κι άλλο ένα από τον Ριβέρος, επικράτησε 2-0 της Σλοβακίας.

Άνετη νίκη για τους Λατινοαμερικανούς, που ούτε καν «ενοχλήθηκαν» σε όλη τη διάρκεια του αγώνα από τους «λίγους» Σλοβάκους.

Σταθερά στην κορυφή η ομάδα του Μαρτίνο, χρειάζεται απλά μια ισοπαλία την τελευταία αγωνιστική με τη Ν. Ζηλανδία για να συνεχίσει στους «16».


Μόνο ένα στο… μονό!

Θα έπρεπε να προσπαθήσει στο πρώτο ημίχρονο η Παραγουάη για να μην προηγηθεί -τουλάχιστον- στο σκορ. Η ποιοτική υπεροχή των Λατινοαμερικανών, σε συνδυασμό με το ότι οι Σλοβάκοι… σχεδόν απουσίαζαν από το γήπεδο (δεν μπήκαν στον κόπο να σουτάρουν στα πρώτα 45 λεπτά), είχε ως αποτέλεσμα ένα παιχνίδι που περιοδικά έμοιαζε με… μονό.

Μπορεί, λοιπόν, τα μακρινά σουτ των Βαλντέζ και Μπάριος να μην έβρισκαν στόχο -και το εύστοχο τέτοιο του Σάντα Κρουζ νωρίτερα να βρήκε… σε ετοιμότητα τον Μούχα- ωστόσο ο τελευταίος δύσκολα θα μπορούσε να αποτρέψει το «μοιραίο» του 27’.

Τότε που το εξαιρετικό πλασέ του Βέρα με το εξωτερικό φάλτσο (μετά την κάθετη μπαλιά του Μπάριος που «ξεχαρβάλωσε» την άμυνα των Σλοβάκων) τους έδινε αυτό που δικαιούνταν στο ματς. Ένα ματς που ο Σάντα Κρουζ θα μπορούσε λίγο αργότερα να… γείρει από νωρίς προς το μέρος τους, αν ο Μούχα δεν τον νικούσε στο τετ α τετ.



Το κράτησε… «σβηστά»!

Το μόνο που άλλαξε η ανάπαυλα -δυστυχώς για το παιχνίδι και όσους το παρακολουθούσαν- ήταν η επιθετική διάθεση της Παραγουάης. Οι Λατινοαμερικανοί έδειξαν διατεθειμένοι απλά να «κάτσουν» στο υπέρ τους σκορ, οι Σλοβάκοι είχαν αποδειχθεί από νωρίς ανεπαρκείς για να το γυρίσουν και κάπως έτσι οι καλές φάσεις άρχισαν να κυνηγιούνται «με το τουφέκι».

Παρόλα αυτά, μια τέτοια έπεσε… στα πόδια του Ριβέρος λίγο πριν τη λήξη (μετά από… αναμπουμπούλα στην περιοχή), ο μέσος της Παραγουάης δεν την άφησε ανεκμετάλλευτη και με δυνατό αριστερό σουτ «σφράγισε» μια και καλή τη νίκη και την παραμονή της ομάδας του στην κορυφή του ομίλου.



Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

ΣΛΟΒΑΚΙΑ (Βλάντιμιρ Βάις): Μούχα, Πέκαρικ, Σκρτελ, Ντούριτσα, Σαλάτα (83' Στοχ), Βάις, Χάμσικ, Στρμπα, Κόζακ, Βίτεκ, Σέστακ

ΠΑΡΑΓΟΥΑΗ (Χεράρδο Μαρτίνο): Βιγιάρ, Μπονέτ, Αλκαράζ, Ντα Σίλβα, Μορέλ, Βέρα (88' Μπαρέτο), Κάσερες, Ριβέρος, Βαλντέζ (68' Τόρες), Μπάριος (82' Καρντόζο), Σάντα Κρουζ

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Έντι Μαιλέ (Σεϋχέλλες)
ΣΤΑΔΙΟ: «Free State»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x