Μουντιάλ 2010

Adieu… le cabaret!

Την εικόνα αποσύνθεσης των τελευταίων ημερών μετέφερε και στο παιχνίδι με τη Ν. Αφρική η Γαλλία και χάνοντας 2-1 από τους διοργανωτές, αποχαιρέτησε δίκαια το Μουντιάλ. Απογοητευτική για μια ακόμα φορά η φιναλίστ του 2006, επέτρεψε στους Νοτιοαφρικανούς να πιστέψουν μέχρι και σε… πρόκριση (θα το πετύχαιναν αν τη διέσυραν) και το μόνο που κατάφερε ήταν να σώσει την τιμή της, πετυχαίνοντας με τον Μαλουντά το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση.

Την εικόνα αποσύνθεσης των τελευταίων ημερών μετέφερε και στο παιχνίδι με τη Ν. Αφρική η Γαλλία και χάνοντας 2-1 από τους διοργανωτές, αποχαιρέτησε δίκαια το Μουντιάλ.

Απογοητευτική για μια ακόμα φορά η φιναλίστ του 2006, επέτρεψε στους Νοτιοαφρικανούς να πιστέψουν μέχρι και σε… πρόκριση (θα το πετύχαιναν αν τη διέσυραν) και το μόνο που κατάφερε ήταν να σώσει την τιμή της, πετυχαίνοντας με τον Μαλουντά το πρώτο της γκολ στη διοργάνωση.

Τι το ‘θελες, Τζιμπρίλ…

Δεν υπάρχει εικόνα που να μπορεί να περιγράψει καλύτερα το πρώτο ημίχρονο από εκείνη του Σισέ κάπου στα μέσα του. Ο επιθετικός του Παναθηναϊκού, που επιτέλους είχε βρει θέση στην ενδεκάδα, τραβάει τα -υποθετικά- μαλλιά του και δείχνει να… μετάνιωσε «την ώρα και τη στιγμή». Και πώς να μην το κάνει με αυτά που είχε δει νωρίτερα -αλλά και αυτά που θα ακολουθούσαν.

Αν, λοιπόν, η άδικη αποβολή του Γκουρκίφ στο 26’ προστίθεντο στον τραγικό συνδυασμό λαθών («ηρωική» έξοδος Λορίς, αδράνεια Ντιαμπί) που είχε δώσει το δικαίωμα στον Κουμάλο να βάλει μπροστά τους Νοτιοαφρικανούς, οι τελευταίοι έμελλε να βυθίσουν σε μεγαλύτερη απελπισία την ομάδα του Ντομενέκ. Η νέα αδράνεια της γαλλικής άμυνας στο 37’ έστρωσε την μπάλα «στο πιάτο» του Εμφέλα και του έδωσε το δικαίωμα να φέρει… από το πουθενά τους διοργανωτές στο παιχνίδι της πρόκρισης.

Με τα νέα από το 1-0 της Ουρουγουάης να ηχούν σαν… μουσική στ’ αυτιά των διοργανωτών, οι τελευταίοι μπορούσαν πια να ελπίζουν ότι με δύο γκολ δικά τους στο δεύτερο ημίχρονο (ή ένα δικό τους και άλλο ένα της Ουρουγουάης) θα μπορούσαν να αφήσουν… κάγκελο τον πλανήτη.

Την… πήρε μαζί της!

Μπορεί, λοιπόν, η επιθετικότητα των παικτών του Παρέιρα στο ξεκίνημα του β’ μέρους να «τροφοδότησε» τις ελπίδες τους για τη μεγάλη ανατροπή, ωστόσο εκείνη δεν έμελλε να γίνει ποτέ. Αφού, λοιπόν δοκάρι (τετ α τετ του Μοκοένα) και Λορίς αποδείχθηκαν αξεπέραστα εμπόδια για να πραγματοποιηθεί, ήρθε ο Μαλουντά -με το «παρθενικό» γκολ της Γαλλίας στη διοργάνωση- να την αφήσει οριστικά «στα χαρτιά».

Το τελευταίο εικοσάλεπτο δεν άλλαξε τίποτα, ούτε στο παιχνίδι, ούτε στις -εκ διαμέτρου αντίθετες- εντυπώσεις που άφησαν οι δύο ομάδες και η λήξη βρήκε αμφότερες να αποχαιρετούν τη διοργάνωση. Όποιος δεν θέλει, δε, να γίνεται κακός μόνο με τους Γάλλους, δεν μπορεί παρά να χαιρετίσει και το κατόρθωμα της Ν. Αφρικής να γίνει η πρώτη «οικοδέσποινα» που… καληνυχτίζει από τη φάση των ομίλων.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΓΑΛΛΙΑ (Ρεϊμόν Ντομενέκ): Λορίς, Σανιά, Γκαλάς, Ριμπερί, Γκουρκίφ, Σισέ (55' Ανρί), Ζινιάκ (46' Μαλουντά), Σκιλασί, Ντιαρά (82' Γκοβού), Ντιαμπί, Κλισί

Ν. ΑΦΡΙΚΗ (Κάρλος Αλμπέρτο Παρέιρα): Ζόσεφς, Μασιλέλα, Μοκοένα, Ενγκόνγκα (55' Γκάξα), Σιμπάγια, Τσαμπαλάλα, Εμφέλα, Πιένααρ, Πάρκερ (68' Νομβέτε), Κουμάλο, Κουμπόνι (78' Μοντίσε)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Όσκαρ Ρουίς (Κολομβία)
ΣΤΑΔΙΟ: «Free State»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x