Μουντιάλ 2010

Ασυμβίβαστη!

Η Ουρουγουάη και το Μεξικό είναι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Α’ όμιλο. Η «Σελέστε» αγνόησε το σενάριο …«η ισοπαλία βολεύει και τους δύο» και επικρατώντας 1-0 με τέρμα του Σουάρεζ (43’) κατέλαβε την πρώτη θέση του γκρουπ. Γλυκιά ήττα για το Μεξικό, που υπερτέρησε στην ισοβαθμία της Νοτίου Αφρικής, η οποία νίκησε το... πτώμα της Γαλλίας με .

Η Ουρουγουάη και το Μεξικό είναι οι δύο ομάδες που προκρίθηκαν στη φάση των «16» του Παγκοσμίου Κυπέλλου από τον Α’ όμιλο.

Η «Σελέστε» αγνόησε το σενάριο …«η ισοπαλία βολεύει και τους δύο» και επικρατώντας 1-0 των «σομπρέρος» χάρη σε ένα τέρμα του Λουίς Σουάρεζ (43’) κατέλαβε την πρώτη θέση του γκρουπ με επτά πόντους.

Η Ν. Αφρική μετά τη νίκη της 2-1 επί της Γαλλίας έφτασε στους τέσσερις βαθμούς, όσους έχει και το Μεξικό, το συγκρότημα όμως του Χαβιέρ Αγκίρε πήρε το εισιτήριο για τον επόμενο γύρο λόγω της καλύτερης διαφοράς τερμάτων.

Σε περίπτωση που προκριθεί η Εθνική μας ομάδα θα συναντήσει λογικά το Μεξικό στη φάση των νοκ άουτ παιχνιδιών.

Το ματς:

Σε ένα ματς που η ισοπαλία βολεύει και τις δύο ομάδες, οι «βρώμες» ότι τελικά έτσι θα λήξει το παιχνίδι δίνουν και παίρνουν. Όταν όμως υπάρχει το κίνητρο της πρώτης θέσης και της… αξιοπρέπειας, τις περισσότερες φορές, κάτι τέτοια σενάρια, παραμένουν απλώς φήμες. Έτσι λοιπόν και οι δύο τεχνικοί επέλεξαν άκρως επιθετικά σχήματα με την Ουρουγουάη να δείχνει πιο αποφασισμένη επιθετικά στα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης.

Παρότι οι Λατινοαμερικάνοι ήταν πιο δραστήριοι, το Μεξικό έφτασε πολύ κοντά να ανοίξει το σκορ. Το σουτ του Αντρές Γκουαρδάδο από τα 30 μέτρα τράνταξε το οριζόντιο δοκάρι της εστίας του Μουσλέρα και αφού πρώτα η μπάλα αναπήδησε στο έδαφος, απομακρύνθηκε πριν προλάβει κάποιος Μεξικανός να την σπρώξει στα δίχτυα.

Το πρώτο ημίχρονο είχε πολύ γρήγορο ρυθμό, με αρκετές και σημαντικές φάσεις μπροστά από τα καρέ των δύο ομάδων και ενώ όλα έδειχναν ότι θα οδηγούνταν στα αποδυτήρια χωρίς σκορ, ο Σουάρεζ είχε διαφορετική άποψη και την… εξέφρασε με τον πλέον πειστικό τρόπο. Ο Καβάνι σέντραρε στο δεύτερο δοκάρι και ο επιθετικός του Άγιαξ με κεφαλιά έδωσε το προβάδισμα 1-0 (43’) στην Ουρουγουάη.


Mexico 0-1 Uruguay (Group A)

Goalsarena | MySpace Video


Με την ψυχολογία να είναι ξεκάθαρα υπέρ των παικτών του Όσκαρ Ταμπάρεζ το Μεξικό έδειχνε αρκετά ευάλωτο, ενώ όσο πέρναγε ο χρόνος τα πόδια γίνονταν όλο και πιο βαριά. Ωστόσο η διάθεση για την ισοφάριση υπερίσχυε και κυρίως με ατομικές ενέργειες έψαχναν το γκολ που θα έφερνε το ματς στα ίσια. Είχαν την κατοχή (60-40 %) αλλά τους έλειπε η ουσία.

Βαθμολογία (γκολ):

1.Ουρουγουάη 7 β. (4-0)
2.Μεξικό 4 (3-2)
3.Ν. Αφρική 4 (3-5)
4.Γαλλία 3 (1-4)

*Ο πρώτος του Β' ομίλου (πιθανότατα η Αργεντινή) θα αντιμετωπίσει την Κυριακή στις 21:30 το Μεξικό στο Γιοχάνεσμπουργκ, ενώ ο δεύτερος (που ελπίζουμε να είναι η Ελλάδα) θα αντιμετωπίσει το Σάββατο στις 17:00 την Ουρουγουάη στο Πορτ Ελίζαμπεθ.

Το φιλμ του αγώνα.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων:

Μεξικό (Χαβιέ Αγκίρε): Πέρες, Ροντρίγκες, Σαλσίδο, Μάρκες, Οσόριο, Τοράδο, Φράνκο, Μορένο (57' Κάστρο), Ντος Σάντος, Γκουαρδάδο (46' Μπαρέρα), Μπλάνκο (63' Ερνάντες)

Ουρουγουάη (Όσκαρ Ταμπάρες): Μουσλέρα, Λουγκάνο, Φουτσίλε, Βικτορίνο, Καβάνι, Σουάρες, Φορλάν, Α. Περέιρα (77' Σκότι), Πέρες, Μ. Περέιρα, Αρεβάλο Ρίος

Διαιτητής: Βίκτορ Κασάι (Ουγγαρία)
Γήπεδο: Royal Bafokeng

Επιμέλεια: Παναγιώτης Σγαρδέλης

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x