Μουντιάλ 2010

Κομμένα τα… αστεία!

Τέλος στο… βρετανικό χιούμορ που έβγαλαν τα πρώτα παιχνίδια της στο Μουντιάλ έβαλε η Αγγλία. Τα «λιοντάρια» σοβαρεύτηκαν όταν έπρεπε και επικρατώντας 1-0 της Σλοβενίας, πέρασαν στους «16» του Μουντιάλ. Το γκολ του Ντεφόε στο 23’ αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους παίκτες του Κεκ, που είδαν τους Αμερικανούς (επικράτησαν της Αλγερίας) να τους παίρνουν μέσα από τα χέρια την πρόκριση!

Τέλος στο… βρετανικό χιούμορ που έβγαλαν τα πρώτα παιχνίδια της στο Μουντιάλ έβαλε η Αγγλία!

Τα «λιοντάρια» σοβαρεύτηκαν όταν έπρεπε και επικρατώντας -ευκολότερα απ’ όσο δείχνει το τελικό σκορ- με 1-0 της Σλοβενίας, πέρασαν στους «16» του Μουντιάλ.

Το γκολ του Ντεφόε στο 23’ αποδείχθηκε αξεπέραστο εμπόδιο για τους παίκτες του Κεκ, που είδαν τους… Αμερικανούς (επικράτησαν στις καθυστερήσεις της Αλγερίας) να τους παίρνουν «μέσα από τα χέρια» την πρόκριση!

Τα… μαντάτα από το άλλο παιχνίδι, δε, «ξεβόλεψαν» ελαφρώς και τους Άγγλους, που έπεσαν έτσι στη δεύτερη θέση και θα «σταυρώσουν» πλέον με τη Γερμανία.


Όχι πια… Ντεφό(ρμ)ε!

«Παραγγελιά» για τη Σλοβενία φαινόταν το παιχνίδι στο πρώτο μισό του ημιχρόνου. Η «διαβασμένη» ομάδα του Κεκ είχε μπλοκάρει άψογα τα «ατού» των Άγγλων και εκμεταλλευόμενη και το φανερό άγχος που «βάραινε» τα πόδια τους, αντιμετώπιζε σχεδόν… αναίμακτα τις προσπάθειες τους να επιτεθούν. Παρόλα αυτά, η ομάδα του Καπέλο αυτή τη φορά θα έβρισκε το φως στην άκρη του τούνελ.

Ένας στιγμιαίος συνδυασμός του ταλέντου δύο παικτών της («συστημένη» σέντρα του Μίλνερ και δύσκολο τελείωμα από τον Ντεφόε), αποδείχθηκε αρκετός για να την βάλει μπροστά στο σκορ και να την απαλλάξει από το… στρες.


Slovenia 0-1 England (Group C)

Goalsarena | MySpace Video


Η «απελευθέρωση» των παικτών του Καπέλο, μάλιστα, «κατηφόρισε» αρκετά το γήπεδο προς την περιοχή της Σλοβενίας μέχρι το ημίχρονο. Ωστόσο ο Χαντάνοβιτς… ξάπλωσε (εντυπωσιακά) το ανάστημά του στη μεγάλη ευκαιρία του Τζέραρντ και δεν επέτρεψε στη… σεμνή τελετή να λάβει από νωρίς τέλος.

Ανατροπές… από αλλού!

Η ανάπαυλα ήταν αρκετή για τους Σλοβένους για να ανασυγκροτηθούν, ωστόσο δεν αποδείχθηκε αρκετή για να σβήσει τη… δίψα των Άγγλων να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Μπορεί, λοιπόν, οι παίκτες του Καπέλο να μην ήταν ανάλογα καταιγιστικοί με τα τέλη του πρώτου ημιχρόνου, ωστόσο θα είχαν καταφέρει να… χαλαρώσουν, αν πρώτα ο Χαντάνοβιτς και στη συνέχεια το… δεξί δοκάρι του δεν έλεγαν «όχι» στην κεφαλιά του Τέρι και το πλασέ του Ρούνεϊ αντίστοιχα (57’-58’).

Η αδυναμία, μάλιστα, των Άγγλων να εκμεταλλευτούν το… διαβολικό εκείνο δίλεπτο λίγο έλειψε να αποδειχθεί μοιραία, ωστόσο οι Νοβάκοβιτς, Ντέντιτς και Κόρεν -σε τριπλή ευκαιρία στο 68’- απέτυχαν να… εφαρμόσουν πάνω τους τον περίφημο «νόμο του ποδοσφαίρου». Το εικοσάλεπτο που ακολούθησε μέχρι τη λήξη δεν είχε να προσφέρει περαιτέρω συγκινήσεις. Εκείνες, όμως, έμελλε τελικά να έρθουν… από αλλού!

Η νίκη των ΗΠΑ στις καθυστερήσεις του αγώνα με την Αλγερία άφησε «στον τόπο» τους Σλοβένους (που περνούσαν -παρά την ήττα τους- αν παρέμενε εκεί η ισοπαλία) και… ξενέρωσε ελαφρώς τους Άγγλους, που έπεφταν στη δεύτερη θέση και θα αναγκαστούν να αντιμετωπίσουν την Κυριακή στο 17:00 στο Μπλουμφοντέιν, τη Γερμανία.

Δείτε το φιλμ του αγώνα

Οι συνθέσεις των ομάδων:

ΣΛΟΒΕΝΙΑ (Ματίαζ Κεκ): Χαντάνοβιτς, Μπρέτσκο, Γιόκιτς, Σούλερ, Σέζαρ, Μπίρσα, Κιρμ (79' Μάταβτζ), Ραντοσάβλιεβιτς, Κόρεν, Λιουμπίγανκιτς (61' Ντέντιτς), Νοβάκοβιτς

ΑΓΓΛΙΑ (Φάμπιο Καπέλο): Τζέιμς, Τζόνσον, Άσλεϊ Κόουλ, Τέρι, Άπσον, Μπάρι, Λάμπαρντ, Τζέραρντ, Μίλνερ, Ρούνεϊ (72' Τζο Κόουλ), Ντεφόε (85' Χέσκεϊ)

ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Βόλφγκανκ Σταρκ (Γερμανία)
ΣΤΑΔΙΟ: «Nelson Mandela Bay»

Επιμέλεια: Γιώργος Μαραθιανός

Ακολουθήστε τον bwinΣΠΟΡ FM 94.6 στο Google News για να μαθαίνετε πρώτοι τα τελευταία νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Σχετικά βίντεο

close menu
x